کتاب داستان بامزه
معرفی کتاب داستان بامزه
کتاب داستان بامزه (Funny story) نوشته امیلی هنری و ترجمه نشاط رحمانی نژاد، رمانی معاصر و پرنشاط در باب فرازونشیبهای عاطفی و روابط انسانی است که نشر نون آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این رمان آمریکایی با نگاهی طنزآمیز و صمیمانه به زندگی زنی به نام دافنه میپردازد که پس از جدایی ناگهانی از نامزدش ناچار میشود با همخانهای جدید، یعنی مایلز، زندگی کند. رمان حاضر با تمرکز بر روابط پیچیده، دوستیها و بازسازی هویت فردی پس از شکستهای عاطفی، فضایی ملموس و امروزی خلق کرده است. داستان با زبانی سرزنده و شخصیتپردازیهای دقیق، تجربههای مشترک بسیاری از جوانان را بازتاب داده است؛ از سردرگمیهای پس از جدایی تا تلاش برای پیداکردن جایگاه تازه در زندگی. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب داستان بامزه اثر امیلی هنری
کتاب داستان بامزه رمانی به قلم امیلی هنری دربارهی بازسازی زندگی پس از یک شکست عاطفی است. رمان آمریکایی حاضر حول محور دافنه، کتابدار جوانی میچرخد که پس از خیانت نامزدش ناچار میشود خانه و زندگی مشترک را ترک کند و با مایلز، دوستپسر سابق بهترین دوست نامزدش همخانه شود. این رمان با نگاهی طنزآمیز و گاهی تلخ به موضوعاتی مانند جدایی، دوستی، حسادت و تلاش برای بازتعریف هویت فردی پرداخته است. ساختار این رمان بر پایهی روایت اولشخص و بازگویی خاطرات و احساسات دافنه شکل گرفته است. امیلی هنری در این اثر، فضای شهری و روابط پیچیدهی شخصیتها را به تصویر کشیده است. رمان داستان بامزه علاوهبر روایت ماجرای عاشقانه و شکست، به دغدغههای شغلی و روابط خانوادگی و چالشهای زندگی مستقل نیز پرداخته است. این کتاب با ترکیب لحظات طنز و غمانگیز، تصویری واقعی و چندوجهی از زندگی جوانان امروزی ارائه داده است. کتاب داستان بامزه ویراستهی محمد قبا است.
خلاصه داستان داستان بامزه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
رمان با روایت دافنه آغاز میشود؛ زنی که پس از خیانت نامزدش (پیتر) ناچار میشود خانه مشترک را ترک کند. پیتر پس از سالها دوستی و نامزدی به دافنه اعلام میکند که عاشق بهترین دوست دوران کودکیاش (پترا) شده است. این اتفاق، دافنه را در موقعیتی دشوار قرار میدهد؛ او باید با جدایی کنار بیاید و شاهد ازدواج قریبالوقوع پیتر و پترا باشد. دافنه برای فرار از خاطرات و فشارهای روانی به خانهی مایلز (دوستپسر سابق پترا) نقلمکان میکند. رابطهی دافنه و مایلز ابتدا صرفاً همخانگی است، اما بهتدریج با اشتراکگذاری دردها و تجربههای مشترک، به دوستی و همدلی تبدیل میشود. دعوتنامهی عروسی پیتر و پترا به دست دافنه و مایلز میرسد. هر دو تصمیم میگیرند برای تلافی و بازپسگیری عزتنفس خود، بهظاهر یک زوج شوند و در مراسم شرکت کنند. رمان با تمرکز بر جزئیات زندگی روزمره، روابط کاری، دوستیهای جدید و تلاش برای بازسازی اعتمادبهنفس پیش میرود. دافنه در مسیر بازتعریف خود با چالشهای شغلی، خاطرات خانوادگی و روابط تازه روبهرو میشود و در نهایت، معنای تازهای برای عشق و استقلال شخصی مییابد.
چرا باید کتاب داستان بامزه را بخوانیم؟
رمان داستان بامزه تجربههای مشترک بسیاری از جوانان را بازتاب داده است. این کتاب از آمریکا با ترکیب طنز و تلخی به موضوعاتی مانند جدایی، بازسازی هویت، دوستی و پذیرش تغییرات زندگی میپردازد. روایت اولشخص و دیالوگهای واقعگرایانه، فضای صمیمی و ملموسی ایجاد میکند و خواننده را به دل ماجرا میبرد. علاوهبراین پرداختن به روابط خانوادگی، دغدغههای شغلی و چالشهای زندگی مستقل، ابعاد مختلف زندگی معاصر را به تصویر کشیده است. کتاب داستان بامزه نهتنها سرگرمکننده است، بلکه فرصتی برای همدلی با شخصیتهایی فراهم میکند که در مسیر بازسازی خود با فرازونشیبهای عاطفی و اجتماعی روبهرو میشوند.
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که با دغدغههایی مانند جدایی، بازسازی زندگی پس از شکست عاطفی یا جستوجوی هویت فردی روبهرو هستند. همچنین اثر حاضر به دوستداران ادبیات داستانی آمریکا و قالب رمان با محوریت روابط انسانی و طنز اجتماعی توصیه شده است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- maudesbookclub.com: رمان داستان بامزه زیباییِ دوستیها و بازشناسیِ خود را به تصویر میکشد. این کتاب خواندنی که سطحی از صداقت در آن دیده میشود، فقط دربارهی روابط عاشقانه نیست؛ بلکه نشان میدهد چگونه همهی افراد میتوانند از حضور دیگران در زندگی خود تأثیر بپذیرند، آسیبهای روان یا فقدان از کجا سرچشمه میگیرد و چگونه میتواند به شکلهای دیگری بروز پیدا کند.
- prettylittlememoirs.com: کتاب داستان بامزه، رمانی درخشان و عمیق و سرشار از عشقی صادقانه و سوزان است. خواندن کتابهای امیلی هنری تجربهای شبیه آیین مذهبی است. با تمام وجود باور دارم که این کتاب محبوبترین کتاب این نویسنده برای من است. در آثار او همیشه عشقی عمیق به ادبیات جریان دارد. عمقی که امیلی هنری در روابط خانوادگی نشان میدهد، بسیار دوستداشتنی است. او بهگونهای مینویسد که آدم را تا نیمههای شب پای خواندن نگه میدارد؛ کلماتش همچون آواز افسونگر سیرنهاست که رهایی از آن ناممکن است. داستان بامزه کتابی شاخص است که تمام تصورات پیشین من از یک ژانر را به چالش میکشد و بهسادگی بر سکوی نخست میایستد؛ کتابی که برای همیشه در قلبم حک خواهد شد؛ با پنج ستاره.
درباره امیلی هنری
امیلی هنری (Emily Henry) زادهی سال ۱۹۹۱ میلادی و نویسندهای آمریکایی است که تحصیلات خود را در رشتهی نویسندگی خلاق در کالج هوپ و مرکز هنر و مطالعات رسانهای نیویورک گذرانده و سپس بیشتر اوقات در شهر سینسینتی واقع در ایالت اوهایو زندگی کرده است. او نویسندهی کتابهای «مکان شادیبخش»، «داستان بامزه»، «کتاب ساحلی» و «عاشقان کتاب» است که همگی در فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز قرار گرفتهاند. نخستین رمان او ویژهی نوجوانان با عنوان The Love That Split the World در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. این نویسنده پس از نوشتن چند اثر دیگر با انتشار نخستین رمان عاشقانهی بزرگسالانش به نام کتاب ساحلی (Beach Read) در سال ۲۰۲۰ به موفقیتی گسترده دست یافت. آثار او در رسانههایی چون نیویورک تایمز، اوپرا مگزین و اینترتینمنت ویکلی معرفی شدهاند. رمانهای امیلی هنری بهسبب ترکیب عناصر کمدی رمانتیک و تمرکز بر مفاهیمی مانند احترام و عشق مورد توجه منتقدان قرار گرفتهاند؛ همچنین پنج رمان نخست او برای اقتباسهای سینمایی و تلویزیونی انتخاب شدهاند. امیلی هنری یکی از پرفروشترین نویسندگان معاصر ژانر عاشقانه به شمار میرود.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
کتاب داستان بامزه (Funny Story) در سال ۲۰۲۴ برندهی Goodreads Choice Awards در بخش بهترین رمان عاشقانه شد و نیز در همین سال جایزهی بهترین کتاب صوتی Goodreads را برای امیلی هنری به ارمغان آورد. رمان حاضر در سال ۲۰۲۵ میلادی هم Libby Book Award را در بخش رمان عاشقانه دریافت کرد. این نویسنده در سال ۲۰۲۱ میلادی Goodreads Choice Awards را در بخش بهترین رمان عاشقانه و برای کتاب People We Meet on Vacation گرفت. او در سال ۲۰۲۲ همین جایزه را برای کتابی به نام عاشقان کتاب (Book Lovers) و در سال ۲۰۲۳ برای کتاب مکان شادیبخش (Happy Place) از آن خود کرد. در سال ۲۰۲۵ نیز Goodreads Choice Awards در بخش بهترین رمان عاشقانه برای کتاب Great Big Beautiful Life به امیلی هنری اهدا شد.
اقتباسهای کتاب داستان بامزه
سایت نتفلیکس (netflix) درمورد اقتباس سینمایی از رمان داستان بامزه به قلم امیلی هنری نوشته است. این فیلم در ژانر کمدی عاشقانه ساخته میشود و فیلمنامهی آن نوشتهی خودِ امیلی هنری است.
بخشی از کتاب داستان بامزه
«جلوی میز مرجع میایستم.
هیچوقت ندیده بودم که کتابخانه اینطور پرسروصدا و پرانرژی باشد... و تازه فقط داوطلبهای ما آمدهاند.
اشلی دستهایش را دور دهانش حلقه میکند. «همگی گوش کنین! ایشون کتابدار کودکان ما هستن، دافنه. و ایشون قصد دارن پیش از اومدن بچهها، روند کار رو برامون توضیح بدن.»
اتاق ساکت میشود. فقط میتوانم چند ردیف اول داوطلبها را ببینم. هما و شوهرش هم بین آنها هستند.
صندلی کارم را میگذارم و از آن بالا میروم. «اول اینکه بهخاطر حضورتون در اینجا متشکرم.»
تشویق سنگینی از انتهای اتاق به گوش میرسد، بهاضافۀ جیغ و هورای بلند!
صدای جولیا را پیش از اینکه او را ببینم، میشناسم. درست آنسوی گوشۀ داستانخوانی است. بههمراه تعداد انگشتشماری از داوطلبان لحظۀ آخری دیگر.»
لطفاً تو طاقچه بی نهایت بذاریدش ممنون
از این کتاب تعریف زیادی شنیده بودم اما انتظاراتمو براورده نکرد شاید اگه انقدر توقع خوب بودن نداشتم بهتربود کتاب ساحلی روبیشتردوست داشتم. سانسور خیلی اذیتم میکرد وگیج میشدم چندلحظه ایی که به نظرم همینسانسور تاثیر زیادی داشت رومن که اونجوربایدوشاید
دارای اسپویل کتاب جالب و خواندنی بود بیشتر شبیه یه فیلم درام عاشقانه و فراز و نشیب های یک زوج که به واسطه شکست عشقی شون به هم میرسن رو نشون میده و در طی داستان کنار اومدن شخصیت ها
خیلی بچه گانه بود ..ولی برای یه ساعت وقت گذرونی شاید بد نباشه
اگه کتاب ساحلی رو دوست داشتین باید بگم این کتاب به مراتب قشنگ تره پس عجله کنین😁 من واقعا کتابای این نویسنده رو دوست دارم🥹 انقدری که برای احترام بهش، قطعا کتاب بعدیش رو زبان اصلی و بدون سانسور میخونم! پ.ن:
میشه لطفا کتاب صوتیش زو هم درست کنید