کتاب نوجوان من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب نوجوان من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی)

کتاب نوجوان من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول‌بیگ، اثری است که با هدف آموزش مهارت‌های بنیادین خودآگاهی به نوجوانان تدوین شده است. این کتاب نخستین جلد از مجموعه‌ای راهنمای جامع و گام‌به‌گام برای توانمندسازی نوجوانان به‌شمار می‌آید و تمرکز ویژه‌ای بر شناخت احساسات، افکار، ارزش‌ها و رفتارهای فردی دارد. انتشارات حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که نوجوانان بتوانند با استفاده از مثال‌های واقعی، تمرین‌های عملی و کاربرگ‌های کاربردی، به شناخت عمیق‌تری از خود برسند و مهارت‌های لازم برای مدیریت هیجان‌ها، گفت‌وگوی ذهنی و روابط اجتماعی را بیاموزند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نوجوان من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی)

کتاب نوجوان من نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول‌بیگ، اثری آموزشی و کاربردی در حوزه‌ی روان‌شناسی نوجوانان است که به‌طور ویژه به مهارت خودآگاهی می‌پردازد. این کتاب با زبانی روشن و ساختاری مرحله‌به‌مرحله، نوجوانان را به سفری درونی برای شناخت خود دعوت کرده است. هر فصل با تمرین‌ها و مثال‌هایی از زندگی روزمره نوجوانان همراه است تا مفاهیم انتزاعی را به تجربه‌های ملموس پیوند بزند. ساختار کتاب شامل بخش‌هایی درباره‌ی تفاوت خودآگاهی و خودقضاوتی، شناسایی احساسات، مدیریت هیجان‌ها، شناخت گفت‌وگوی ذهنی، پیوند بدن و ذهن، کشف ارزش‌ها و باورهای شخصی، خودآگاهی اجتماعی و تعیین مرزهای فردی است. در هر بخش، کاربرگ‌هایی برای تمرین عملی و یادداشت‌برداری ارائه شده تا نوجوانان بتوانند آموخته‌های خود را به زندگی واقعی منتقل کنند. هدف اصلی کتاب، تقویت توانایی نوجوانان در شناخت و پذیرش خود، مدیریت احساسات و تصمیم‌گیری آگاهانه در موقعیت‌های مختلف است.

خلاصه کتاب نوجوان من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی)

کتاب نوجوان من با مقدمه‌ای آغاز می‌شود که اهمیت خودآگاهی را در زندگی نوجوانان شرح داده است. نویسندگان توضیح داده‌اند که خودآگاهی به معنای شناخت احساسات، افکار و ارزش‌های فردی است و نقش مهمی در رشد روانی و اجتماعی نوجوانان دارد. در فصل‌های ابتدایی، تفاوت میان خودآگاهی و خودقضاوتی بررسی شده و راهکارهایی برای مشاهده‌ی بی‌طرفانه‌ی خود ارائه شده است. تمرین‌هایی مانند نوشتن بدون سانسور، شنیدن صدای درونی مهربان و تفکیک نقش‌ها و برچسب‌ها به نوجوانان کمک می‌کند تا خود واقعی‌شان را شناسایی کنند. در ادامه، کتاب به آموزش شناسایی و نام‌گذاری احساسات می‌پردازد و چرخه‌ی هیجان در مغز و بدن را توضیح داده است. نوجوانان با تمرین‌هایی مانند اسکن بدن، نقشه‌ی هیجانات و برچسب‌گذاری هیجانی، می‌آموزند که احساسات خود را بهتر بشناسند و پیام‌های آن‌ها را درک کنند. بخش دیگری از کتاب به شناخت گفت‌وگوی ذهنی و بازنویسی افکار منفی اختصاص یافته است. نویسندگان با ارائه‌ی مثال‌هایی از زندگی نوجوانان، مراحل شناسایی، گفت‌وگو و بازنویسی افکار منفی را آموزش داده‌اند. در فصل‌های بعدی، پیوند میان بدن و ذهن هنگام بروز هیجان بررسی شده و تمرین‌هایی برای توجه به نشانه‌های بدنی بدون قضاوت و آرام‌سازی بدن ارائه شده است. کتاب همچنین به کشف ارزش‌ها و باورهای شخصی می‌پردازد و گام‌هایی برای شناسایی پنج ارزش اصلی زندگی پیشنهاد کرده است. در بخش‌های پایانی، خودآگاهی اجتماعی، تعیین مرزهای فردی و استفاده از خودآگاهی در تصمیم‌گیری‌های روزمره مطرح شده است. هر فصل با کاربرگ‌ها و تمرین‌های عملی همراه است تا نوجوانان بتوانند آموخته‌های خود را به‌صورت ملموس تجربه کنند.

چرا باید کتاب نوجوان من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی) را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی عملی و مرحله‌به‌مرحله، مهارت خودآگاهی را به‌گونه‌ای آموزش داده که نوجوانان بتوانند آن را در زندگی روزمره به‌کار بگیرند. ویژگی شاخص کتاب، استفاده از مثال‌های واقعی، تمرین‌های نوشتاری و کاربرگ‌هایی است که به نوجوانان کمک می‌کند تا شناخت عمیق‌تری از احساسات، افکار و ارزش‌های خود پیدا کنند. همچنین، کتاب به نوجوانان می‌آموزد چگونه هیجان‌های خود را مدیریت کنند، گفت‌وگوی ذهنی‌شان را بازنویسی کنند و روابط سالم‌تری با دیگران برقرار سازند. این اثر نه‌تنها به رشد فردی نوجوانان کمک می‌کند، بلکه آن‌ها را برای تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تر و زندگی اصیل‌تر آماده می‌سازد.

خواندن این کتاب به نوجوانانی پیشنهاد می‌شود که به دنبال شناخت بهتر خود، مدیریت احساسات، افزایش اعتمادبه‌نفس و بهبود روابط اجتماعی هستند. همچنین، برای والدین و مربیانی که دغدغه‌ی رشد روانی و اجتماعی نوجوانان را دارند، این کتاب منبعی مناسب به‌شمار می‌آید.