معرفی و دانلود کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی) pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی)

کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی)

راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ دیدن آنچه دیگران نمی‌گویند

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی)

کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، یکی از جلدهای مجموعه‌ای است که بر توانمندسازی نوجوانان تمرکز دارد. این جلد به موضوع هوش هیجانی می‌پردازد و از همان ابتدا بر یک مسئله مهم دست می‌گذارد: دیدن احساسات و معناهایی که همیشه در کلمات گفته نمی‌شوند. نویسندگان در کنار توضیح مفهوم هوش هیجانی، به شناسایی محرک‌های هیجانی، کنترل واکنش‌های لحظه‌ای و بهبود گفت‌وگوها هم پرداخته‌اند. این کتاب از سوی انتشارات حکمت و عرفان منتشر شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی)

کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، بر یکی از مهم‌ترین مهارت‌های ارتباطی و درونی نوجوانان متمرکز است: فهم احساسات خود و تشخیص احساسات پنهان دیگران. متن از همان مقدمه نشان می‌دهد که مسئله اصلی فقط شناخت چند هیجان ساده نیست، بلکه توجه به لایه‌هایی است که پشت لحن، مکث، نگاه و رفتار پنهان می‌مانند. نویسندگان هوش هیجانی را به‌عنوان توانایی شناخت، تفسیر، تنظیم و استفاده از هیجان‌ها در روابط توضیح داده‌اند و آن را به موقعیت‌های روزمره پیوند زده‌اند؛ موقعیت‌هایی مثل گفت‌وگوهای خانوادگی، تنش‌های کاری، سوءتفاهم‌ها و واکنش‌های ناگهانی.
این کتاب در سه فصل تنظیم شده است. فصل اول به تعریف هوش هیجانی، تفاوت آن با هوش شناختی و ویژگی‌های شخصیتی، مدل‌های اصلی هوش هیجانی و پنج مؤلفه‌ی مهم آن می‌پردازد. در این بخش، موضوعاتی مثل خودآگاهی، خودتنظیمی، انگیزش، همدلی و مهارت‌های اجتماعی مطرح شده‌اند و اهمیت درک احساسات پنهان دیگران از زاویه‌هایی مثل تصمیم‌گیری دقیق‌تر، کاهش تعارض و افزایش اعتماد بررسی شده است.
فصل دوم به خودآگاهی و مدیریت هیجان اختصاص دارد و بخش‌هایی مانند شناسایی محرک‌های هیجانی شخصی، نقشه هیجانات فردی، تکنیک‌های تنظیم هیجان، تمایز میان احساس و رفتار، کنترل واکنش‌های لحظه‌ای و روش‌های کاهش تنش در گفت‌وگو را دربر می‌گیرد. در این بخش، کتاب از توضیح مفهومی فراتر می‌رود و نشان می‌دهد که هیجان چگونه از یک محرک آغاز می‌شود و به فکر، واکنش بدنی و رفتار می‌رسد.
فصل سوم این کتاب جنبه‌ی اجرایی‌تری دارد و ابزارهایی مثل تکنیک 5702 برای کنترل واکنش، پنج پرسش طلایی برای افزایش همدلی، دفترچه پایش هیجانات، عادت‌های کوچک روزانه و برنامه ۳۰ روزه ارتقای هوش هیجانی را مطرح می‌کند. فضای کلی اثر بر این ایده استوار است که شناخت هیجان فقط برای آرام‌تر شدن نیست، بلکه برای دقیق‌تر دیدن رابطه‌ها، فهم بهتر موقعیت‌ها و انتخاب پاسخ‌های سنجیده‌تر اهمیت دارد.

خلاصه کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی)

این کتاب هوش هیجانی را از تعریف‌های پایه شروع می‌کند و به‌تدریج به سمت کاربرد آن در زندگی روزمره می‌رود. نویسندگان ابتدا تفاوت هوش هیجانی با هوش شناختی و شخصیت را توضیح می‌دهند و سپس مؤلفه‌هایی مثل خودآگاهی، خودتنظیمی، همدلی و مهارت‌های اجتماعی را باز می‌کنند.
در ادامه، متن بر شناسایی محرک‌های هیجانی، ترسیم نقشه‌ی هیجانات فردی و جدا کردن احساس از رفتار تمرکز می‌کند تا روشن شود چرا بعضی واکنش‌ها ناگهانی و فرساینده می‌شوند. بخش پایانی هم مجموعه‌ای از تمرین‌ها و تکنیک‌ها را پیش می‌گذارد؛ از مکث چندثانیه‌ای و نام‌گذاری احساس تا ثبت روزانه‌ی هیجان‌ها و پرسش‌هایی که به گفت‌وگوهای کم‌تنش‌تر کمک می‌کنند. دغدغه‌ی اصلی اثر، تبدیل واکنش‌های شتاب‌زده به پاسخ‌های آگاهانه‌تر است.

چرا باید کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی) را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی) را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب مفهوم هوش هیجانی را فقط در حد تعریف نگه نمی‌دارد و آن را به موقعیت‌های واقعی مثل تعارض، سوءتفاهم و گفت‌وگوهای پرتنش وصل می‌کند.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند تفاوت میان احساس، هیجان و رفتار را دقیق‌تر تشخیص دهد و واکنش‌های ناگهانی را بهتر بفهمد.
  • بخش شناسایی محرک‌های هیجانی کمک می‌کند الگوهای تکرارشونده‌ی خشم، اضطراب، دلخوری یا احساس طرد روشن‌تر شوند.
  • این کتاب ابزارهایی مثل نقشه‌ی هیجانی، دفترچه پایش هیجانات و تکنیک‌های مکث و تنفس را در متن خود گنجانده است.
  • بخش مربوط به کاهش تنش در گفت‌وگو، توجه را از صرفِ حرف‌ها به احساسات پنهان و نیازهای پشت آن‌ها می‌برد.
  • برنامه ۳۰ روزه و عادت‌های کوچک روزانه، مسیر تمرین مداوم را برای تقویت خودآگاهی و همدلی مشخص می‌کنند.

خواندن این کتاب به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• نوجوانانی که می‌خواهند احساسات خود را بهتر بشناسند و در موقعیت‌های تنش‌زا واکنش‌های سنجیده‌تری داشته باشند.
  • والدین و مربیانی که با مسائل هیجانی نوجوانان سروکار دارند و می‌خواهند زبان دقیق‌تری برای فهم رفتارها پیدا کنند.
  • خوانندگانی که به موضوع خودآگاهی، همدلی و مدیریت خشم، اضطراب یا دلخوری علاقه دارند.
  • کسانی که در گفت‌وگوهای روزمره، خانوادگی یا آموزشی با سوءتفاهم و تنش روبه‌رو می‌شوند.
  • مخاطبانی که ترجیح می‌دهند در کنار توضیح مفاهیم، تمرین‌ها و الگوهای مشخصی برای پیگیری رشد هیجانی داشته باشند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۰ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب نوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابنوجوان من (جلد سی و نهم، آموزش مهارت هوش هیجانی)
عنوان دیگرراهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ دیدن آنچه دیگران نمی‌گویند
موضوعروان‌شناسی کودک و نوجوان
نویسندهمنیر کلانتر قریشی، یگانه یکتایی اوغول بیگ
انتشاراتانتشارات حکمت و عرفان
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۳/۱۴
فرمت کتابPDF
برچسبمجموعه نوجوان من، راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی نوجوانان

نظری برای کتاب ثبت نشده است.