کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی)
معرفی کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی)
کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ است که انتشارات حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. این کتاب به یکی از مسئلههای مهم زندگی نوجوانان میپردازد: چطور میشود هم از اینترنت و شبکههای اجتماعی استفاده کرد و هم زمان، تمرکز، خواب و رابطههای واقعی را از دست نداد. نویسندگان از دوپامین، مقایسهی اجتماعی، حریم خصوصی، اخبار جعلی و تعادل دیجیتال حرف زدهاند و در کنار توضیح، تمرین و برنامه هم آوردهاند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی)
کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، یکی از جلدهای مجموعهای است که بر توانمندسازی نوجوانان تمرکز دارد. محور اصلی آن، نسبت میان زندگی آنلاین و زندگی روزمره است؛ نسبتی که در آن هم فرصت وجود دارد و هم فرسایش پنهان. نویسندگان از همان ابتدا فضای بحث را روشن کردهاند: اینترنت فقط ابزار نیست، بخشی از زیست روزانه است و به همین دلیل باید فهمید چگونه بر توجه، احساسات، هویت و انتخابهای نوجوان اثر میگذارد. متن کتاب از لحن نصیحتگر فاصله میگیرد و بیشتر میکوشد سازوکارها را توضیح دهد؛ از کشش مداوم به گوشی گرفته تا شکلگیری من آنلاین، ترس از جا ماندن و وابستگی به تأیید دیگران.
این کتاب در ۵ فصل تنظیم شده است. فصلهای آن بهترتیب به دنیای واقعی و مجازی، مغز و احساسات، مهارتهای استفاده هوشمندانه، امنیت و سلامت آنلاین و درنهایت ساختن تعادل میپردازند. در میان عنوانهای فصلها و بخشها، موضوعهایی مثل دوپامین و اعتیاد به صفحهنمایش، مقایسه و اعتمادبهنفس، مدیریت زمان، تشخیص اخبار جعلی، اخلاق دیجیتال، حریم خصوصی، قلدری اینترنتی، اضطراب دیجیتال و چالش ۲۱روزه تعادل دیجیتال دیده میشود. این تنوع نشان میدهد که کتاب فقط درمورد کمکردن زمان استفاده از گوشی نیست، بلکه میخواهد تصویری کاملتر از زندگی دیجیتال نوجوان ارائه دهد؛ تصویری که هم به ذهن و احساسات مربوط است، هم به امنیت، هم به تصمیمگیری روزانه.
این کتاب از مثالهای نزدیک به تجربهی روزمره استفاده کرده است؛ مثل نوتیفیکیشن، اسکرول بیپایان، لایک، استوری و چککردن مداوم گوشی. در کنار این مثالها، چند تکنیک مشخص هم مطرح شده است؛ از قانون ۲۴ ساعته برای نصب اپ تا بازهبندی استفاده، خاموشکردن محرکها و تمرین توقف، تنفس، انتخاب. بخش پایانی کتاب هم با برنامهریزی روزانه، فعالیتهای آفلاین و یک چالش چندهفتهای، بحث را از سطح آگاهی به سمت عادتسازی میبرد. حاصل کار، متنی است که میخواهد نوجوان را به سمت استفادهی آگاهانهتر از فضای مجازی ببرد، نه حذف کامل آن.
خلاصه کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی)
کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی) توضیح میدهد که چرا گوشی و شبکههای اجتماعی اینقدر جاذبه دارند و چگونه بر تمرکز، احساسات، اعتمادبهنفس و کیفیت زندگی نوجوان اثر میگذارند. نویسندگان ابتدا از تغییراتی میگویند که اینترنت در یادگیری، ارتباط و هویت ایجاد کرده است و بعد سراغ سازوکارهایی مثل دوپامین، مقایسهی اجتماعی، ترس از جا ماندن و تأییدطلبی میروند. سپس کتاب به مهارتهای ضروری میرسد: مدیریت زمان، تشخیص خبر جعلی، رعایت اخلاق دیجیتال، مراقبت از حریم خصوصی، مقابله با قلدری اینترنتی و کاهش اضطراب دیجیتال. در پایان، مسیر ساختن تعادل میان حضور مجازی و زندگی واقعی با برنامهریزی روزانه، فعالیتهای جایگزین و یک چالش ۲۱روزه جمعبندی میشود.
چرا باید کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی) را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب رابطهی میان گوشی، شبکههای اجتماعی، تمرکز و احساسات را بهصورت روشن توضیح میدهد.
- کتاب کمک میکند نشانههای استفادهی خارج از کنترل، مثل چککردن مداوم، افت تمرکز و اضطراب پنهان، بهتر شناخته شوند.
- بخشهایی از کتاب به موضوعهای مهمی مثل حریم خصوصی، قلدری اینترنتی و امنیت اطلاعات شخصی اختصاص دارد.
- کتاب فقط به آسیبها نمیپردازد و فرصتهای مثبت فضای مجازی را هم در کنار خطرها نشان میدهد.
- خواننده با مفاهیمی مثل دوپامین، مقایسهی اجتماعی و تأییدطلبی آشنا میشود و اثر آنها را در زندگی روزانه بهتر میفهمد.
- در کتاب تمرینها و پیشنهادهایی مثل بازهبندی استفاده، قانون ۲۴ ساعته و چالش ۲۱روزه آمده است که به ساختن عادتهای تازه کمک میکند.
- این اثر میان آگاهی ذهنی و تصمیمهای روزمره پل میزند و بحث را فقط در حد هشدار نگه نمیدارد.
خواندن کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- نوجوانانی که احساس میکنند زمان زیادی در شبکههای اجتماعی میگذرانند و میخواهند کنترل بیشتری بر توجه و زمان خود داشته باشند.
- خوانندگانی که میخواهند اثر لایک، استوری، مقایسه و نوتیفیکیشن را بر احساسات و اعتمادبهنفس بهتر درک کنند.
- کسانی که دربارهی حریم خصوصی، امنیت آنلاین و شیوهی برخورد با قلدری اینترنتی دغدغه دارند.
- نوجوانانی که میخواهند خبرهای جعلی و محتوای گمراهکننده را دقیقتر تشخیص دهند.
- مخاطبانی که به موضوع تعادل میان زندگی واقعی و حضور مجازی علاقه دارند و دنبال عادتهای سالمتر در استفاده از فناوری هستند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | نوجوان من (جلد سی و هفتم، آموزش مهارت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی) |
| عنوان دیگر | راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان؛ تعادل میان حضور مجازی و زندگی واقعی |
| موضوع | روانشناسی کودک و نوجوان |
| نویسنده | منیر کلانتر قریشی، یگانه یکتایی اوغول بیگ |