کتاب پژواک در شهر
معرفی کتاب پژواک در شهر
کتاب پژواک در شهر با عنوان انگلیسی An Echo in the City، نوشته کی. ایکس. سونگ و با ترجمه الهام صیفی کار، رمانی معاصر دربارهی زندگی نوجوانان در هنگکنگ است که در بستر اعتراضات اجتماعی و تحولات سیاسی سالهای اخیر این شهر شکل گرفته است. این اثر که انتشارات دانشآفرین در سال ۱۴۰۳ آن را منتشر کرده، با تمرکز بر تجربههای شخصی و خانوادگی شخصیتهای اصلی، به موضوعاتی چون هویت، مهاجرت، خانواده، عشق نوجوانانه و کشمکشهای اجتماعی میپردازد. کتاب از زاویهی دید چند شخصیت نوجوان دنبال میشود که هرکدام با دغدغهها و چالشهای خاص خود روبهرو هستند و سرنوشتشان بهواسطهی رویدادهای اجتماعی و سیاسی به هم گره میخورد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پژواک در شهر اثر کی. ایکس. سونگ
کتاب پژواک در شهر رمانی با محوریت نوجوانان است که در فضای پرتنش و پرتلاطم هنگکنگ روایت میشود. کی. ایکس. سونگ با نگاهی جزئینگر، زندگی چند نوجوان را در دل اعتراضات و تحولات اجتماعی به تصویر کشیده است. داستان با روایتهای متناوب از زاویهی دید شخصیتهایی چون فینکس و کای پیش میرود؛ دو نوجوان با پیشینههای خانوادگی و فرهنگی متفاوت که هرکدام درگیر بحرانهای شخصی و اجتماعیاند. کتاب با پرداختن به موضوعاتی مانند جدایی والدین، مهاجرت، فشارهای تحصیلی، هویت فرهنگی و تجربهی عشق نوجوانانه، تصویری چندلایه از جامعهی معاصر هنگکنگ ارائه میدهد.
در کنار این دغدغههای فردی، سایهی اعتراضات دانشجویی و کشمکشهای سیاسی بر زندگی شخصیتها سنگینی میکند و انتخابهای آنها را تحتتأثیر قرار میدهد. کی. ایکس. سونگ در کتاب پژواک در شهر، با ترکیب زبانهای مختلف و اشاره به تفاوتهای فرهنگی، فضایی ملموس و زنده از شهر و آدمهایش خلق کرده است.
خلاصه داستان پژواک در شهر
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با صحنهای از خیابانهای تاریک و پرتنش هنگکنگ آغاز میشود؛ جایی که فینکس، نوجوانی با ریشههای دوگانهی آمریکاییـچینی، در میان جمعیت معترض و فضای امنیتی شهر سرگردان است. او درگیر بحران خانوادگی ناشی از جدایی والدین و فشارهای تحصیلی برای ورود به دانشگاههای معتبر است. در سوی دیگر، کای نوجوانی است که پس از فوت مادرش از شانگهای به هنگکنگ بازگشته و با پدری که سالها از او دور بوده، زندگی میکند. کای برای یافتن جایگاه خود در شهر جدید و کنارآمدن با گذشته، به پلیس میپیوندد، اما در دل خود هنرمندی حساس و سرگشته است. داستان با تلاقی مسیرهای فینکس و کای در جریان تظاهرات دانشجویی و اعتراضات علیه لایحهی استرداد مجرمان گره میخورد. شخصیتهای فرعی مانند چارلی، آسپری و سوکی نیز هرکدام با دغدغهها و روابط خانوادگی و اجتماعی خود، به پیچیدگی داستان میافزایند.
کتاب با نمایش فضای پرتنش شهر، دوگانگیهای زبانی و فرهنگی و شکلگیری روابط عاطفی و دوستیهای تازه، تصویری از نوجوانانی ارائه میدهد که در میان انتخابهای فردی و مسئولیتهای جمعی، هویت خود را جستوجو میکنند. داستان با شرح جزئیات زندگی روزمره، طنزهای ظریف و لحظات احساسی، خواننده را به دل تجربههای شخصیتها میبرد، بیآنکه پایان را لو بدهد.
چرا باید کتاب پژواک در شهر را بخوانیم؟
کتاب پژواک در شهر با روایتی چندصدایی و شخصیتپردازی دقیق، تجربهی زیستن در هنگکنگ معاصر را از زاویهی نگاه نوجوانان به تصویر میکشد. این کتاب نهتنها به دغدغههای فردی مانند هویت، خانواده و عشق میپردازد، بلکه لایههای اجتماعی و سیاسی را نیز در دل داستان جای داده است. استفاده از زبانهای مختلف و اشاره به تفاوتهای فرهنگی، فضا را ملموستر میکند و خواننده را با چالشهای زیستن در جامعهای چندفرهنگی و پرتنش آشنا میکند. روایت صمیمی کتاب امکان همذاتپنداری با شخصیتها را فراهم میکند و تصویری واقعی از رشد، تردید و انتخابهای نوجوانان ارائه میدهد. خواندن این اثر برای کسانی که به داستانهای معاصر، روایتهای چندلایه و موضوعات اجتماعی علاقه دارند، تجربهای متفاوت و قابلتأمل خواهد بود.
خواندن کتاب پژواک در شهر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به علاقهمندان به داستانهای نوجوان، کسانی که دغدغهی هویت، مهاجرت، خانواده و تحولات اجتماعی را دارند و همچنین دانشجویان و پژوهشگران حوزهی مطالعات فرهنگی و اجتماعی پیشنهاد میشود. بهویژه برای کسانی که به روایتهای چندفرهنگی و تجربهی زیستن در جوامع متحول علاقهمندند، انتخاب مناسبی است.
درباره کی. ایکس. سونگ
کی. ایکس. سونگ نویسندهای برآمده از جامعهی مهاجران، با ریشههایی در هنگکنگ و شانگهای، است. او که کودکی و نوجوانیاش را در میان زبانها و فرهنگهای مختلف گذرانده، امروز بهعنوان یکی از صداهای تازهی ادبیات فانتزی شناخته میشود و شیفتهی نوشتن داستانهایی است که حافظهی جمعی، مفهوم ترجمه و تغییرپذیری تاریخ را جستوجو میکنند.
نخستین رمان نوجوان او، پژواک در شهر، جایزهی فریمن را از آن خود کرد و از سوی فایننشال تایمز، کرکس ریویو و انجمن کتابداران چینیتبار آمریکا در فهرست بهترین کتابهای سال ۲۰۲۳ قرار گرفت. رمان فانتزی نخست او، شب با آتش پایان مییابد، نیز بهسرعت به پرفروشهای نیویورک تایمز و یواسای تودی پیوست و رتبهی نخست ساندی تایمز را به دست آورد. آثار و مقالات او در نشریاتی همچون گاردین و لسآنجلس ریویو آو بوکز منتشر شده است. سونگ در خلیج سانفرانسیسکو اقامت دارد.
بخشی از کتاب پژواک در شهر
«زنگ مدرسه میخورد. با آرنج راهم را به سمت راهروهای زندانمانندِ مدرسهٔ آمریکایی ویتنی در هنگکنگ باز میکنم، و در میان جمعیت به دنبال سری با موهای بلوند که سی سانتیمتر از بقیه بلندتر است میگردم. پیدا کردن چارلی به عنوان یکی از معدود بچههای خارجی در ویتنی، و البته یکی از پرسروصداترین آنها، نباید سخت باشد. یک بار سؤالی راجع به شیمی کاربردی از من پرسید و من حتی چنین درسی را برنداشتهام. فقط شیمی معمولی دارم که در کلاس کناری برگزار میشود.»