کتاب بازار تهران و تحولات سیاسی و انقلابی
معرفی کتاب بازار تهران و تحولات سیاسی و انقلابی
کتاب بازار تهران و تحولات سیاسی و انقلابی نوشتۀ ایمان حسین قزل ایاق در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.
درباره کتاب بازار تهران و تحولات سیاسی و انقلابی
کتاب بازار تهران و تحولات سیاسی و انقلابی نقش بازاریان را در موقعیت جغرافیایی شهر تهران بررسی کرده است. بازاریان در طول دوران نهضت انقلابی، علاوه بر اینکه از سوی روحانیت بسیج میشدند، خود نیز عامل بسیج مردم ضد حکومت پهلوی بودند. مبارزات بازار در روند انقلاب اسلامی، از اواسط دهۀ ۱۳۳۰ تا اوایل دهۀ ۱۳۴۰ عمدتاً در پوشش مجالس دینی، مساجد و جلاسات مذهبی و با رویکرد فرهنگی و بهصورت پراکنده و غیرمنسجم بوده است؛ اما از اوایل ۱۳۴۲ و با انسجام یافتن بازاریان بهواسطۀ تشکیل هیئتهای مؤتلفۀ اسلامی با نظر امام خمینی، قسمتی از فعالیتهای مبارزاتی آنها در قالب تشکل سیاسی - مذهبی ساماندهی شد. سرانجام از ۱۳۵۶ و با انسجام انقلابیهای طراز اول به رهبری امام خمینی در قالب ساختارهایی، فعالیتهای مبارزاتی بازاریان تا پیروز انقلاب اسلامی در مسیر تصمیات این ساختارها، ادامه یافت.
محتوای کتاب بازار تهران و تحولات سیاسی و انقلابی، مجموعهای از روایات، خاطرات، مشاهدات و تحلیلهای بازاریان مبارزی است که در طول نهضت یا در بخشی از آن، حضور مؤثر داشتهاند. در گردآوری اطلاعات مورد نیاز از روش تاریخ شفاهی استفاده شده و در کنار آن از خاطرات موجود در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی، روزنامهها، مجلات و سایتهای اینترنتی بهرهگیری شده و در موارد خاص، مصاحبههای تکمیلی، برای رفع ابهامات انجام گرفته است.خواندن کتاب بازار تهران و تحولات سیاسی و انقلابی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران تاریخ معاصر ایران بهویژه تاریخ انقلاب اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب بازار تهران و تحولات سیاسی و انقلابی
«در بین قشرهای مختلف تأثیرگذار و پیروزی انقلاب اسلامی، بازاریان بهعنوان بخشی از نیروهای مذهبی، در کنار روحانیت انقلابی، نقشی بیبدیل را ایفا کردهاند و برای تبیین آن لازم است تا بخش عمدهای از تحولات و رویدادهای منتهی به انقلاب اسلامی را با دقت مورد بررسی قرار داد. جامعهشناسان و تاریخنگاران دارای تحقیقات و تألیفات دربارهی انقلاب اسلامی بهنحوی نقش تأثیرگذار بازاریان را در کنار دیگر کارگزاران انقلاب دریافته و مورد تحلیل قرار دادهاند.»
حجم
۱۸٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۴۴ صفحه
حجم
۱۸٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۴۴ صفحه