کتاب وقتی که رسد غمی به اندازه کوه راس هریس + دانلود نمونه رایگان

کتاب وقتی که رسد غمی به اندازه کوه

نویسنده:راس هریس
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب وقتی که رسد غمی به اندازه کوه

چاپ دوم کتاب وقتی که رسد غمی به اندازه کوه با عنوان اصلی When life hits hard نوشتهٔ «راس هریس» و ترجمهٔ «عباس عبداللهی» و «زهرا آزادفر» در سال ۱۴۰۴ توسط نشر ارجمند منتشر شده است. این اثر به موضوع مواجهه با غم، بحران و فقدان در زندگی پرداخته و راهکارهایی را براساس «درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد» (ACT) ارائه داده است. کتاب حاضر که در دستهٔ روان‌شناسی و خودیاری قرار گرفته، به ما کمک می‌کند تا با ابزارهای علمی و تمرین‌های عملی، از پس بحران‌های عاطفی و فقدان‌های بزرگ زندگی برآییم. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب وقتی که رسد غمی به اندازه کوه اثر راس هریس

کتاب «وقتی که رسد غمی به اندازهٔ کوه» (چگونه با درمان پذیرش و تعهد بر غم، بحران و فقدان چیره شویم؟) اثری در حوزهٔ روان‌شناسی کاربردی و خودیاری است که با تمرکز بر «درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد» (ACT) نوشته شده است. «راس هریس» در این کتاب با زبانی روشن و ساختاری مرحله‌به‌مرحله، به بررسی چگونگی مواجهه با فقدان، سوگ و بحران‌های عاطفی پرداخته است. کتاب حاضر در واکنش به نیازهای روزافزون افراد برای مدیریت هیجانات و بحران‌های زندگی نوشته شده و به‌ویژه برای کسانی که با فقدان‌های بزرگ مانند مرگ عزیزان، جدایی، بیماری یا ازدست‌دادن موقعیت‌های مهم روبه‌رو هستند، طراحی شده است.

ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا به واکنش‌های طبیعی انسان در برابر فقدان می‌پردازد و سپس با ارائهٔ تمرین‌ها و مثال‌های واقعی، راهکارهایی برای عبور از این بحران‌ها پیشنهاد می‌دهد. این اثر نه‌تنها برای عموم افراد، بلکه برای درمانگران و مشاوران نیز منبعی مفید به شمار می‌آید و می‌تواند به‌عنوان راهنمایی عملی در مسیر بازسازی زندگی پس از بحران مورد استفاده قرار گیرد. ‏عنوان اصلی و کامل این کتاب عبارت است از When life hits hard: how to transcend grief, crisis, and loss with acceptance and commitment therapy‬. چاپ دوم کتاب «وقتی که رسد غمی به اندازهٔ کوه» در سال ۱۴۰۴ به‌وسیلهٔ نشر ارجمند روانهٔ بازار کتاب ایران شده است.

خلاصه کتاب وقتی که رسد غمی به اندازه کوه

کتاب با تمرکز بر تجربهٔ فقدان و بحران‌های عاطفی، به بررسی واکنش‌های طبیعی انسان در مواجهه با رویدادهای دردناک می‌پردازد. نویسنده ابتدا توضیح می‌دهد که هیچکس از تجربهٔ غم و فقدان در امان نیست و این احساسات بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان هستند. در ادامه، مراحل مختلف سوگ و واکنش‌های هیجانی مانند انکار، خشم، چانه‌زنی، افسردگی و پذیرش شرح داده و تأکید می‌شود که هر فرد این مراحل را به‌گونه‌ای متفاوت تجربه می‌کند. کتاب با مثال‌هایی از زندگی واقعی نشان می‌دهد که افراد چگونه با بحران‌های مختلف مانند مرگ عزیزان، بیماری، جدایی یا ازدست‌دادن شغل روبه‌رو می‌شوند و چه واکنش‌هایی از خود نشان می‌دهند. نویسنده با استفاده از رویکرد «درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد» (ACT) به ما می‌آموزد که به‌جای مبارزه با احساسات دردناک یا تلاش برای سرکوب آن‌ها، باید این احساسات را بپذیریم و با مهربانی با خود رفتار کنیم. در بخش‌های بعدی، تمرین‌هایی برای مراقبت از خود، ایجاد ارتباط با دیگران و بازسازی تدریجی زندگی ارائه شده است. کتاب تأکید دارد که هیچ راه‌حل واحدی برای همه وجود ندارد و هر فرد باید راهکارهای مناسب خود را پیدا کند؛ همچنین اهمیت شفقت به خود و پذیرش درد به‌عنوان بخشی از فرایند بهبود مورد توجه قرار گرفته است. در نهایت، کتاب با ارائهٔ تکنیک‌هایی مانند لنگرانداختن در لحظات طوفانی هیجانی، به خواننده کمک می‌کند تا کنترل بیشتری بر رفتارهای خود داشته باشد و به‌تدریج به‌سوی زندگی معنادارتر حرکت کند.

چرا باید کتاب وقتی که رسد غمی به اندازه کوه را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی علمی و مبتنی بر شواهد به موضوعی می‌پردازد که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن مواجه می‌شوند؛ غم، فقدان و بحران‌های عاطفی. «وقتی که رسد غمی به اندازهٔ کوه است» ابزارها و تمرین‌هایی عملی برای مدیریت هیجانات و بازسازی زندگی پس از تجربهٔ فقدان ارائه می‌دهد. خواندن این اثر می‌تواند به درک بهتر واکنش‌های طبیعی انسان در برابر بحران‌ها کمک کند و راهکارهایی برای پذیرش و عبور از دردهای عاطفی در اختیار ما بگذارد؛ همچنین کتاب با مثال‌های واقعی و تمرین‌های قابل اجرا، به خواننده امکان می‌دهد تا راهکارهای ارائه‌شده را در زندگی روزمره به کار گیرد و به‌تدریج به‌سوی آرامش و معنا حرکت کند.

این کتاب برای افرادی مناسب است که با فقدان، سوگ، بحران‌های عاطفی یا رویدادهای آسیب‌زا روبه‌رو هستند و به‌دنبال راهی برای مدیریت هیجانات و بازسازی زندگی خود می‌گردند. درمانگران، مشاوران و دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی و مشاوره که به‌دنبال منابع کاربردی در زمینهٔ درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) هستند، می‌توانند این اثر را بخوانند.

درباره راس هریس

«راس هریس» (Russ Harris) زادهٔ سال ۱۹۶۶ میلادی، پزشک، روان‌درمانگر و نویسندهٔ کتاب «تلهٔ شادمانی» است. او یکی از چهره‌های برجستهٔ جهانی در زمینهٔ «درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد» (ACT) محسوب می‌شود و به‌طور مداوم برای آموزش این روش به متخصصان، به استرالیا و دیگر کشورهای جهان سفر می‌کند. از دیگر آثار این نویسنده می‌توان به کتاب‌های «تلهٔ اعتمادبه‌نفس»، «با عشق عمل کن»، «وقتی که رسد غمی به اندازهٔ کوه» و «اَکت، پرسش‌ها و پاسخ‌ها» اشاره کرد.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- «مایک سینکلر» (مدیر بالینی گروه روان‌شناسی شهر و نویسندهٔ چندین کتاب در زمینهٔ ذهن‌آگاهی و درمان‌های مبتنی بر اکت) دربارهٔ اثر حاضر معتقد است که این کتابْ مساویِ مسیری مطمئن و مبتنی بر شواهد برای عبور از سختی‌های زندگی است. او معتقد است «راس هریس» با ترکیب خرد و مهربانی، مفاهیم پیچیدهٔ علوم رفتاری را به زبانی ساده و ابزارهایی کاربردی تبدیل کرده و ما در این کتاب می‌آموزیم که چگونه درد را با شهامت بپذیریم و در دل ناملایمات رشد کنیم. این نویسنده، کتاب حاضر را به همهٔ مراجعان، دوستان و نزدیکانش توصیه کرده است.

- به‌گفتهٔ «راسل کلتس»، استاد دانشگاه واشنگتن شرقی و نویسندهٔ کتاب‌های حوزهٔ شفقت‌درمانی، «راس هریس» استادانه نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از قدرت شگفت‌انگیز اکت در زندگی روزمره بهره برد. او گفته این کتاب با گام‌های کوچک و روشن ما را در مسیر درک عمل مؤثر در سخت‌ترین تجارب زندگی هدایت می‌کند. توضیحات ساده، نمونه‌های واقعی و پیشنهادهای عملی این اثر، برای بسیاری از افرادی که اکنون با دشواری روبه‌رو هستند، بسیار کمک‌کننده است.

- «ریکه کیلگارد» (روان‌شناس و مربی اکت) معتقد است این کتاب جواهری واقعی، سرشار از توصیه‌های ساده و عملی برای مقابله با بحران، فقدان و سوگ است و با زبانی روان و همراه با تجربه‌های شخصی، خواننده را با مهربانی در این مسیر دشوار همراهی می‌کند. او معتقد است باید این کتاب را بخوانیم؛ چراکه وقتی زندگی ضربه‌ای سخت به ما می‌زند، به آن نیاز خواهیم داشت.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر نخستین‌بار با عنوان «وقتی زندگی ساز مخالف می‌زند: چگونه هنگام هجوم دشواری‌ها می‌توان خشنود و رضایتمند بود؟» در سال ۱۴۰۰ با ترجمهٔ «علی صاحبی» و «مهدی اسکندری» توسط «انتخاب بهتر» فیپا گرفته است. این کتاب را نشرهای گوناگونی روانهٔ بازار کتاب کرده‌اند؛ برای نمونه می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

«وقتی زندگی سخت می‌گیرد» ترجمهٔ «سکینه عمرانی» و ‏‫ویراستهٔ «درسا اکبرخانی»،‬ انتشارات زندگی برازنده من، ‏‫۱۴۰۲.‬

«وقتی زندگی دشوار می‌شود نحوه غلبه بر اندوه، بحران و فقدان با درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد» ترجمهٔ «مژگان آگاه‌هریس» و «معصومه علی‌یزدی» [برای مرکز تحقیقات علوم رفتاری]، نشر تزکیه‏‫، ‏‫۱۴۰۲.‬‬‬

«زمانی که زندگی ضربه می‌زند: چگونه با استفاده از روش درمانی پذیرش و تعهد می‌توان از غم، بحران، ازدست دادن و فقدان عبور کرد» ترجمهٔ «ثمین اکباتانی»، نشر گویا‏‫، ۱۴۰۱.‬

بخشی از کتاب وقتی که رسد غمی به اندازه کوه

«زندگی بدون معنا، زندگی‌ای عاری از رنگ و غنا همچون زندگی در جهانی سیاه‌وسفید، با مقداری اندک لذت و رضایت یا بی هیچ لذت و رضایتی است. خاصیت عجیب فقدان‌های بزرگ این است که یا به ما نشان می‌دهند به‌واقع چه چیزی مهم است و رابطهٔ عمیقی بین ما و قلبمان برقرار می‌کند و بدین ترتیب زندگی‌مان را سرشار از معنا می‌کنند یا به‌کلی ته دلمان را خالی می‌کنند و تهی و ناخرسند رهایمان می‌کنند. اغلب حالت دوم ‌ دست‌کم بلافاصله پس از وقوع فاجعه اتفاق می‌افتد؛ بنابراین هدف ما در بخش ۲، تحت عنوان «بازسازی» این است که این روند را تغییر دهیم. اگر ذهنتان این کار را غیرممکن می‌داند واکنشی کاملاً طبیعی است. به زمان،‌ همت، شهامت و بیش از هر چیز صبر نیاز دارید تا پس از هر فقدانی زندگی‌تان را بازسازی کنید.

هر چه زندگی ضربهٔ سخت‌تری به ما می‌زند، انگیزهٔ کم‌تری برای فکر کردن به بازسازی خود می‌یابیم. ما اغلب چنان خسته و درمانده‌ایم که از اقدام کردن هراس داریم بنابراین مهم است که آهسته گام برداریم و خُرد فکر کنیم. آیا تابه‌حال دیواری آجری ساخته‌اید؟ نه،‌ من هم نساخته‌ام؛ اما مطمئنم آجرچین‌ها را هنگام کار دیده‌اید: آنها بیست آجر مختلف را هم‌زمان روی هم نمی‌گذارند، بلکه هر بار فقط یک آجر می‌چینند. همین اصل در بازسازی زندگی‌تان صادق است. شما به‌طور هم‌زمان بر روی همهٔ جوانب زندگی کار نمی‌کنید؛ چراکه با این روش احساس یأس و نابودی خواهید کرد. در عوض، هر بار بر جنبهٔ کوچکی از زندگی تمرکز می‌کنید.»