کتاب جنگ و صلح لئو تولستوی + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:لئو تولستوی
مترجم:شهاب ‍
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب جنگ و صلح

کتاب الکترونیکی «جنگ و صلح» اثر «لئو تولستوی» با ترجمه و تلخیص «شهاب» توسط نشر ویکتور هوگو منتشر شده است. این رمان بلند، از مهم‌ترین آثار ادبیات روسیه و جهان به‌شمار می‌آید و داستانی چندلایه را در بستر وقایع تاریخی قرن نوزدهم روسیه روایت می‌کند. «جنگ و صلح» با تمرکز بر زندگی اشراف، تحولات اجتماعی و سیاسی، و تأثیر جنگ‌های ناپلئونی بر سرنوشت شخصیت‌ها، تصویری گسترده از جامعه روسیه ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جنگ و صلح

«جنگ و صلح» نوشتهٔ «لئو تولستوی» یکی از برجسته‌ترین رمان‌های تاریخی و اجتماعی است که در قالب داستانی بلند و چندجلدی، زندگی اشراف روسیه را در دوران جنگ‌های ناپلئونی به تصویر می‌کشد. این کتاب، با ساختاری روایی و چندصدایی، شخصیت‌های متعددی را وارد صحنه می‌کند و از خلال سرگذشت آن‌ها، به بررسی مفاهیمی چون عشق، دوستی، خانواده، قدرت، سرنوشت و معنای زندگی می‌پردازد. روایت کتاب در بستر رویدادهای تاریخی سال‌های آغازین قرن نوزدهم شکل می‌گیرد و با جزئیات فراوان، همزمان با روایت زندگی خصوصی شخصیت‌ها، تحولات سیاسی و نظامی روسیه را نیز دنبال می‌کند. «جنگ و صلح» نه‌تنها داستانی دربارهٔ جنگ و پیامدهای آن است، بلکه تصویری از جامعه، فرهنگ و ارزش‌های روسیهٔ آن دوران را نیز ارائه می‌دهد. این رمان، با تلفیق داستان‌پردازی و تحلیل‌های فلسفی، مرز میان داستان و ناداستان را کم‌رنگ کرده و اثری چندلایه و پررمزوراز خلق کرده است.

خلاصه داستان جنگ و صلح

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «جنگ و صلح» با میهمانی شبانه‌ای در خانهٔ «آنا پاولونا» آغاز می‌شود؛ جایی که اشراف و شخصیت‌های برجستهٔ سن‌پترزبورگ گرد هم آمده‌اند و دربارهٔ اوضاع سیاسی و جنگ‌های ناپلئونی بحث می‌کنند. در این جمع، شخصیت‌هایی چون «شاهزاده واسیلی»، دخترش «آلن»، «شاهزاده آندره بالکونسکی»، همسرش «لیزا»، و «پی‌یر بزوخوف» حضور دارند. پی‌یر، جوانی ساده‌دل و وارث احتمالی ثروت عظیم پدرش، به‌تازگی از خارج بازگشته و هنوز جایگاه خود را در جامعه نیافته است. آندره، مردی جاه‌طلب و خسته از زندگی خانوادگی، تصمیم دارد به جبههٔ جنگ برود و همسر باردارش را نزد خانواده‌اش می‌گذارد. در ادامه، داستان به خانهٔ خانوادهٔ «راستوف» در مسکو منتقل می‌شود؛ جایی که اعضای این خانواده، از جمله «ناتاشا»، «نیکلا» و «سونیا»، با دغدغه‌های جوانی، عشق و آیندهٔ خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند. همزمان، پی‌یر پس از مرگ پدرش، به‌عنوان وارث اصلی ثروت خانوادگی شناخته می‌شود و این موضوع او را وارد دنیای جدیدی از مسئولیت‌ها و روابط پیچیده می‌کند. آندره به جبهه اعزام می‌شود و درگیر نبردها و فرازونشیب‌های جنگ می‌گردد. روایت کتاب، همزمان با پیشروی ارتش فرانسه و عقب‌نشینی روس‌ها، زندگی شخصیت‌ها را در بستر جنگ و صلح دنبال می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه وقایع بزرگ تاریخی، سرنوشت فردی و جمعی انسان‌ها را دگرگون می‌سازد. در این میان، روابط عاشقانه، دوستی‌ها، خیانت‌ها و جست‌وجوی معنا در زندگی، در کنار توصیف دقیق صحنه‌های نبرد و زندگی روزمره، ساختار اصلی داستان را شکل می‌دهد.

چرا باید کتاب جنگ و صلح را بخوانیم؟

«جنگ و صلح» با روایت چندلایه و شخصیت‌پردازی عمیق، تصویری از جامعهٔ روسیه در دوران تحولات بزرگ تاریخی ارائه می‌دهد. این کتاب، نه‌تنها به وقایع جنگ و تأثیر آن بر سرنوشت انسان‌ها می‌پردازد، بلکه دغدغه‌های فلسفی، اخلاقی و اجتماعی را نیز در دل داستان جای داده است. خواندن این اثر، فرصتی برای آشنایی با پیچیدگی‌های روابط انسانی، قدرت تاریخ و نقش فرد در برابر جریان‌های بزرگ اجتماعی است. همچنین، توصیف‌های دقیق از زندگی اشراف، نبردها و فضای روسیهٔ قرن نوزدهم، تجربه‌ای منحصربه‌فرد از ادبیات کلاسیک جهان را رقم می‌زند.

این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های تاریخی، دوست‌داران ادبیات کلاسیک، و کسانی که به تحلیل روابط انسانی و تأثیر رویدادهای بزرگ بر زندگی فردی علاقه دارند، مناسب است. همچنین، دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های ادبیات و تاریخ، و هر کسی که به دنبال اثری عمیق و چندوجهی دربارهٔ جنگ، صلح و معنای زندگی است، می‌تواند از مطالعهٔ این کتاب بهره ببرد.

بخشی از کتاب جنگ و صلح

«خوب شاهزاده (جنوا) و (ل و کا) حالا دیگر به صورت املاکک شخصی خانواده (بناپارت) در آمده است. من به شما اخطار می‌کنم که اگر به من بگویید ما در حال جنگ هستیم و اگر دوباره به خود اجازه دهید که از ستمگری‌های این دشمن مسیح (به شرافتم سوگند که او دشمن مسیح است) دفاع کنید دیگر نام شما را نخواهم برد و دیگر شما را دوست خود نخواهم دانست و به طوری که خودتان می‌گویید دیگر غلام باوفای من نخواهید بود. خوب حال شما چطور است؟ می‌بینم که شما را ترسانیده‌ام، بنشینید و با من حرف بزنید. این کلمات در ژوثبه ۱۸۰۵ از زبان (آنا پاولونا شرر) یکی از زنان مشهور دربار و ندیمه امپراطریس (ماریا فیودرونا) خطاب به شاهزاده واسیلی که درجه عالی و مقام اداری مهمی داشت و زودتر از دیگران به شب‌نشینی خانه او آمده بود گفته شد. شاهزاده که اصلا از این برخورد اولیه مشوش و ناراحت نشده بود گفت: آه... چه حمله شدیدی. آن وقت به طرف آنا رفته و سر طاس براق خویش را در مقابل وی خم کرده و دست او را بوسید و گفت: دوست عزیز قبل از هر چیز به من بگویید که حالتان چطور است؟»