کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟
معرفی کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟
کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟ نوشتهی جولی اسمیت با ترجمهی لیدا پورغفاری و سعید مهرجو مجموعهای از درسها و بینشهای کاربردی دربارهی سلامت روان، خلقوخو، انگیزه و کنارآمدن با فرازونشیبهای زندگی روزمره است. نشر پرتا قلم آن را منتشر کرده است. نویسنده که روانشناس است تجربهی کار بالینی خود را با یافتههای پژوهشی ترکیب کرده و به زبان روشن دربارهی بدخلقی، افسردگی، اضطراب، سوگ، اعتمادبهنفس و ساختن زندگی معنادار صحبت کرده است. ساختار فصلبندیشده، تمرینها و «جعبهابزار»های انتهای فصلها کمک میکند خواننده مفاهیم را در زندگی روزمره به کار بگیرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟
کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟ با تکیهبر تجربهی بالینی جولی اسمیت بهعنوان روانشناس، تصویری مرحلهبهمرحله از آنچه در پسِ احساسات دشوار و نوسانهای خلقی میگذرد ارائه کرده است. نویسنده در مقدمه توضیح داده است که محتوای کتاب عصارهی سالها کار او در روانشناسی است؛ چیزهایی که به او کمک کردهاند بهجای دستوپا زدن در میان احساسات، مسیر مؤثرتری برای مراقبت از سلامت روان پیدا کند. در کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟ فصلها بهصورت موضوعی چیده شدهاند و هر کدام روی یک بخش مهم از تجربهی انسانی تمرکز دارند. از فصل ۱ تا ۴ به درک بدخلقی، تلههای خلقی، فاصلهگرفتن از افکار منفی و تبدیل روزهای بد به روزهای بهتر پرداخته شده است. در فصلهای بعدی اصول پایهای مثل خواب، تغذیه، ورزش، روتین روزانه و ارتباط انسانی بررسی شده و سپس به انگیزه، اهمالکاری، بیعلاقگی و پرورش احساس انگیزه اختصاص یافته است. کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟ در ادامه به موضوعاتی مانند سوگ و عزاداری، انتقاد و عدمتأیید، اعتمادبهنفس، اضطراب، تفاوت اضطراب و استرس، و ساختن زندگی معنادار میپردازد. هر فصل با خلاصهای روشن و اغلب با «جعبهابزار»ی از تمرینها و سؤالات تأملی تمام میشود تا خواننده بتواند مفاهیم را روی زندگی خود پیاده کند. ترکیب توضیح علمی، مثالهای روزمره و تمرینهای کوتاه باعث شده ساختار کتاب شبیه یک همراه آموزشی برای مراقبت از سلامت روان در طول زمان باشد.
خلاصه کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟
کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟ بر این ایده استوار است که سلامت روان مانند سلامت جسم نیازمند مراقبت مداوم، تمرین و «تغذیهی ذهن» است. نویسنده ابتدا نشان میدهد بدخلقی، نوسان خلق و احساس ضعف الزاماً نقص شخصیتی یا «خرابی مغز» نیست و میتوان با شناخت چرخههای فکری، رفتاری و بدنی آنها را تغییر داد. در ادامه، کتاب به تعصبات فکری، نشخوار ذهنی، نقش افکار در تشدید افسردگی و اضطراب و نیز مهارت فاصلهگرفتن از افکار (فراشناخت و ذهنآگاهی) میپردازد. سپس اصول پایهای مثل خواب، تغذیه، ورزش، روتین و ارتباط انسانی بهعنوان «بازیکنان دفاعی» سلامت روان معرفی میشوند. بخش مهمی از کتاب به انگیزه، اهمالکاری، بیعلاقگی، رابطه با شکست، شفقت به خود و انجام کارهای مهم حتی وقتی «حوصله نیست» اختصاص دارد. در فصلهای پایانی نیز سوگ، انتقاد، اعتمادبهنفس، اضطراب و ساختن زندگی معنادار بررسی شده است.
چرا باید کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟ را بخوانیم؟
کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟ مجموعهای منظم از مفاهیم کلیدی روانشناسی و مهارتهای زندگی روزمره را در قالب فصلهای کوتاه، مثالهای ملموس و تمرینهای مشخص کنار هم قرار داده است. خواننده با آن کتاب میتواند الگوهای فکری و رفتاری خود را بهتر بشناسد، برای بدخلقی، اضطراب، بیانگیزگی و سوگ «جعبهابزار» شخصی بسازد و بهجای انتظار برای حالخوب، یاد بگیرد چگونه قدمبهقدم آن را پرورش دهد.
کتاب چرا تا به حال کسی اینها رو به من نگفته بود؟ به کسانی پیشنهاد میشود که با بدخلقی، افسردگی خفیف، اضطراب، بیانگیزگی، سوگ یا خودانتقادی شدید درگیر هستند و میخواهند درک روشنتری از احساسات خود پیدا کنند. همچنین به دانشجویان و علاقهمندان به روانشناسی که بهدنبال متنی کاربردی برای زندگی روزمره هستند پیشنهاد میشود.