کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید)
معرفی کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید)
کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید) (The Secret Dreamworld of a Shopaholic) نوشته سوفی کینزلا، داستان زندگی ربه کا بلوموود، روزنامهنگار جوانی را روایت میکند که با وسوسههای خرید و مشکلات مالی دستوپنجه نرم میکند. این رمان به دغدغههای زنان جوان، مصرفگرایی و چالشهای زندگی شهری میپردازد. شیما مصحفی و الهه صالحی این داستان را برای انتشارات لیوسا ترجمه کردهاند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید)
کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید) اثر سوفی کینزلا، از داستانهای معاصر انگلیسی است و روایتگر زندگی ربه کا بلوموود، زنی جوان و روزنامهنگار اقتصادی است که در لندن زندگی میکند. داستان با برجستهکردن تضاد میان شغل ربه کا (که باید به دیگران دربارهی مدیریت مالی مشاوره بدهد) و زندگی شخصی آشفتهاش، میکوشد به موضوع مصرفگرایی و فرهنگ خرید در جوامع غربی و دغدغههای مالی و هویت فردی بپردازد.
کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید) با نگاهی طنزآمیز، به وسوسههای خرید، فشارهای اجتماعی، روابط دوستانه و خانوادگی و تلاش برای یافتن تعادل میان خواستهها و واقعیتهای زندگی میپردازد. سوفی کینزلا با خلق شخصیتهایی باورپذیر و موقعیتهایی آشنا، تصویری از زندگی شهری و چالشهای زنان جوان در مواجهه با انتظارات اجتماعی و بحرانهای مالی ارائه میدهد.
این کتاب آغازگر مجموعهای است که مراحل مختلف زندگی ربه کا را از تجرد تا ازدواج و مادر شدن دنبال میکند و در عین حال، تصویری از جامعهی مدرن و دغدغههای روزمرهی آن به دست میدهد.
خلاصه داستان دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید)
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با معرفی ربه کا بلوموود، روزنامهنگار اقتصادی جوانی آغاز میشود که در لندن زندگی میکند و بهشدت به خرید کردن علاقه دارد. او مدام درگیر وسوسهی خرید اجناس برند و لوکس است و همین موضوع باعث میشود حساب بانکیاش خالی شود و کارتهای اعتباریاش بدهکار بماند.
ربه کا تلاش میکند با خواندن کتابهای خودیاری و اجرای توصیههای صرفهجویی، وضعیت مالیاش را سامان دهد اما بارها در برابر وسوسههای خرید شکست میخورد. در کنار این چالشها، او با روابط دوستانه، مشکلات کاری و دغدغههای خانوادگی نیز روبهرو است.
حضور شخصیتهایی مانند سوزی (همخانهی ربه کا)، لوک برندون (مدیر موفق و جذاب) و خانوادهی ربه کا، فضای داستان را پررنگتر میکند. روایت با اتفاقات روزمره، خریدهای ناگهانی، تلاش برای پنهانکردن مشکلات مالی و موقعیتهای طنزآمیز پیش میرود و ربه کا در مسیر یافتن راهحلهایی برای مشکلاتش، با واقعیتهای زندگی و روابط انسانی بیشتر آشنا میشود
چرا باید کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید) را بخوانیم؟
این کتاب با نگاهی طنزآمیز و انتقادی به فرهنگ مصرفگرایی و فشارهای اجتماعی، تجربههای روزمرهی زنان جوان را به تصویر میکشد. روایت پرجزئیات و شخصیتپردازی دقیق، خواننده را با دغدغههای مالی، روابط دوستانه و چالشهای هویتی آشنا میکند و فرصتی برای تأمل دربارهی سبک زندگی، مدیریت مالی و تأثیر تبلیغات و جامعه بر انتخابهای فردی فراهم میآورد.
خواندن کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این رمان به دوستداران داستانهای معاصر، طنز اجتماعی و روایتهایی دربارهی زنان جوان و زندگی شهری پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که دغدغههایی مانند مدیریت مالی، مصرفگرایی یا روابط دوستانه و خانوادگی دارند، میتواند خواندنی و قابلتأمل باشد.
درباره سوفی کینزلا
سوفی کینزلا (Sophie Kinsella) (۱۹۶۹-۲۰۲۵)، با نام واقعی مادلین ویکام، نویسندهی بریتانیایی ادبیات داستانی عامهپسند و طنز اجتماعی بود. او که در خانوادهای اهل قلم متولد شد، تحصیلات آکادمیک خود را در دانشگاه آکسفورد و در رشتهی موسیقی آغاز کرد، اما پس از یک سال مسیر خود را تغییر داد و در رشتهی سیاست، فلسفه و اقتصاد فارغالتحصیل شد. کینزلا پیش از آنکه به عنوان رماننویسی تماموقت شناخته شود، به عنوان روزنامهنگار حوزهی مالی و اقتصاد فعالیت میکرد. نقطهی عطف کارنامهی ادبی او، خلق مجموعهی پرفروش «دیوانه خرید» بود که او را به عنوان یکی از پیشگامان سبک ادبیات داستانی زنان (Chick-lit) تثبیت کرد. کینزلا رمانهای دیگری نظیر «رازم را نگه دار» را هم به رشتهی تحریر درآورد که پرفروش بودهاند و به دهها زبان ترجمه شدهاند. او در سال ۲۰۲۵ بر اثر سرطان پیشرفتهی مغز درگذشت، در حالیکه نامزد نویسندهی سال جایزهی کتاب بریتانیا شده بود.
اقتباسها از کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید)
سال ۲۰۰۹ فیلمی با عنوان اعترافات یک دیوانه خرید (Confessions of a Shopaholic) ساخته شد که منبع اقتباسش، همین رمان کینزلا بود. کارگردان این کمدی رمانتیک، پی. جی. هوگان بود و در آن آیلا فیشر، نقش ربه کا را ایفا میکرد.
بخشی از کتاب دنیای شگفت انگیز ربه کا (دیوانه خرید)
«بسیار خوب، وحشت نکن، وحشت نکن! این فقط صورتحساب یک کارت ویزا است. فقط تکهای کاغذ است و چند رقم. منظورم این است که مگر چند تا رقم چه ترسی دارد؟
از پنجرۀ دفتر کارم به اتوبوسی که به سمتِ پایینِ خیابانِ آکسفورد در حرکت بود خیره شدم. سعی میکردم خودم را راضی کنم تا پاکتِ سفیدی را که روی میزِ شلوغ و درهمریختهام قرار داشت باز کنم. برای هزارمین بار به خودم گفتم این فقط یک تکه کاغذ است. ولی من که احمق نبودم، بودم؟ دقیقاً میدانستم صورتحساب کارت ویزا چه مبلغی است.
به نوعی یک رقم درشت.
چیزی در حدود... دویست پوند، شاید هم سیصد پوند. بله، احتمالاً سیصد پوند بود. حداکثر سیصد و پنجاه.
چشمهایم را بستم و شروع کردم به حساب کردن. آن کت و دامنی که از مغازۀ جیگساو خریده بودم، شامی که من و سوزی در رستوران کوالینیو خورده بودیم و آن قالیچۀ خوشگل سرخ و زرد. حالا که فکرش را میکردم، آن قالیچه خودش دویست پوند بود؛ ولی قطعاً ارزشش را داشت. همه آن را تحسین میکردند، یا دستکم سوزی از آن تعریف میکرد.»

داستان در مورد ربکا خبرنگار یک نشریه ی اقتصادیست ،ربکا عاشق خرید کردنه،اما این خرید کردن بی حد وحساب اوضاع اقتصادیش رو به هم می ریزه،حالا باید دید ، اون دو راه بیشتر نداره یا در هزینه ها صرفه جویی
داستان قشنگی بود . طنز ظریفی که شناسه ی همه کتابهای خانم کینزلا هست ، در این داستان بود، و باز مثل هکه ب کتابهای دیگر ، داستان حول دختری جوان مستقل و گرفتاری که شکست عشقی خورده در کارش دچار
ربکا روزنامهنگار اقتصادیه اما خودش کوچکترین درکی از زندگی شغلی و مالیاش نداره. خرجکردنش بیبرنامه است، بدهیهایش بالا رفته، و تقریباً همیشه درگیر وسوسهٔ خریده. در طول کتاب وارد ذهن ربکا میشیم؛ جایی که افکارش دربارهٔ هر چیز کوچکی پشت ویترین
در حال خوندنشم و نمیدونم تا کجا قراره اینقدر شرم نیابتی بگیرم بایت این دختر سر به هوا🥲
از طاقچه بابت هدیه این کتاب ممنونم. کتاب شیرین و سرگرم کننده ای بود خصوصا اگه خانم باشید با شخصیت اصلی کتاب خیلی نقاط مشترک پیدا میکنید نمیدونم گاهی خودم را داخل این شخصیت میدیدم قلم نویسنده خیلی خوب بود و
اگر واقعا بیکار هستید و هیچ کتاب خواندنی در اطرافتان نیست، با خواندنش سرگرم خواهید شد.
نمیدونم چرا وقتمو تلف کردم و این کتاب رو خوندم ارزش خوندن نداشت و کاملا سطحی بود صفحه آخر حس کردم نویسنده میخواسته مخاطبشو مسخره کنه!
سلام موضوع کتاب خوب بود ولی صفحات زیاد لازم نبود درباره موضوع اینقدر نوشته شودبنطرم کوتاه تروجامع تربهتربود خیلی وقت گیر حوصله سربربود چندمحتوا خوب بود مثل دروغ گفتن .بی برنامه گی.نداشتن اولویت درزندگی واسراف بیش ازحد که همه این
موضوع داستان جالب بود دختری که کل زندگیش شده بود خرید کردن خیلی از ما همین مشکلو داریم اما بدونین اگه بخوایم دنبال چیزای بیهوده مثل ربه کا بریم ته تهش باز هم چیزای دیگه می خوایم "عطش انسان اقیانوسیست که هیچ لیوان
دوسش داشتم، اولش ارتباط گرفتن باهاش یه ذره سخت بود برام بعد کم کم جذبش شدم