کتاب پذیرش آگاهانه و صلح درونی سمیرا قاضی + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:نشر حکمت کلمه
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب پذیرش آگاهانه و صلح درونی

معرفی کتاب پذیرش آگاهانه و صلح درونی

کتاب الکترونیکی «پذیرش آگاهانه و صلح درونی» (Awareness Acceptance and Inner Peace) نوشتهٔ سمیرا قاضی و با همکاری نشر «حکمت کلمه» اثری در حوزهٔ فلسفه ذهن و خودآگاهی است که به بررسی مفاهیم پذیرش، حضور ذهن، و آرامش درونی می‌پردازد. این کتاب با نگاهی فلسفی و روان‌شناختی، مخاطب را به تأمل دربارهٔ خود، ذهن، و رابطه‌اش با جهان دعوت می‌کند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب پذیرش آگاهانه و صلح درونی

«پذیرش آگاهانه و صلح درونی» اثری است که در فضای میان فلسفه، روان‌شناسی و خودشناسی حرکت می‌کند. کتاب در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و دغدغهٔ اصلی آن، بررسی ریشه‌های رنج، اضطراب و نارضایتی انسان معاصر است. نویسنده با الهام از آموزه‌های فلسفی غرب و شرق، تجربه‌های شخصی و روایت‌هایی از زندگی روزمره، تلاش می‌کند راه‌هایی برای رسیدن به آرامش و پذیرش وضعیت موجود ارائه دهد. کتاب به مفاهیمی چون «من درون»، نقش ذهن در شکل‌دهی تجربه‌ها، اهمیت حضور در لحظه و تأثیر باورها و ترس‌ها بر کیفیت زندگی می‌پردازد. در کنار این مباحث، نویسنده به موضوعاتی مانند تربیت فرزند، بیماری، نقش جامعه و انرژی جمعی، و حتی فلسفه اخلاق و مسئولیت فردی نیز اشاره می‌کند. اثر حاضر با زبانی تأمل‌برانگیز، خواننده را به بازاندیشی در باورها و عادت‌های ذهنی خود دعوت می‌کند و سعی دارد تصویری از مسیر رشد آگاهی و صلح درونی ترسیم کند.

خلاصه کتاب پذیرش آگاهانه و صلح درونی

کتاب «پذیرش آگاهانه و صلح درونی» با طرح این پرسش آغاز می‌شود که چگونه می‌توان صدای آگاهی را در برابر صدای بقا در ذهن انسان تقویت کرد. نویسنده توضیح می‌دهد که ذهن انسان برای بقا برنامه‌ریزی شده و اغلب در برابر تجربه‌های جدید و رشد آگاهی مقاومت می‌کند. در ادامه، به اهمیت تجربه کردن و مسئولیت‌پذیری در قبال انتخاب‌ها اشاره می‌شود و تأکید می‌گردد که هر فرد یکتاست و باید مسیر خود را تجربه کند، البته بدون آسیب رساندن به دیگران. کتاب به مفهوم «من درون» می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه این بخش از ذهن، با خاطرات و باورهای گذشته شکل می‌گیرد و گاهی انسان را به سمت قضاوت، رنجش و جدایی از دیگران سوق می‌دهد. نویسنده با مثال‌هایی از تاریخ و جامعه، مانند ماجرای «خمرهای سرخ»، نشان می‌دهد که چگونه «من درون جمعی» می‌تواند به فجایع انسانی منجر شود. در بخش‌هایی از کتاب، به نقش آگاهی در تربیت فرزند، مواجهه با بیماری، و تأثیر باورها بر زندگی پرداخته می‌شود. نویسنده بر اهمیت حضور در لحظه، پذیرش احساسات و تجربه‌ها، و رها کردن مقاومت درونی تأکید دارد. همچنین، مفاهیمی مانند همزمانی (سینکرونیسیتی)، نیمه‌های پنهان وجود انسان، و تأثیر انرژی جمعی بر فرد بررسی می‌شود. کتاب با روایت‌هایی از فلسفه شرق و غرب، داستان‌های آموزنده و تمرین‌هایی برای افزایش آگاهی، تلاش می‌کند راه‌هایی برای رسیدن به صلح درونی و پذیرش آگاهانه ارائه دهد.

چرا باید کتاب پذیرش آگاهانه و صلح درونی را خواند؟

این کتاب با ترکیب روایت‌های فلسفی، تجربه‌های شخصی و تمرین‌های عملی، فرصتی برای بازنگری در عادت‌های ذهنی و شیوهٔ مواجهه با رنج و اضطراب فراهم می‌کند. مخاطب با خواندن این اثر می‌تواند با مفاهیمی مانند حضور در لحظه، پذیرش احساسات، و مسئولیت‌پذیری در قبال انتخاب‌ها آشنا شود و راه‌هایی برای کاهش مقاومت ذهنی و افزایش آرامش درونی بیابد. همچنین، کتاب با مثال‌های ملموس و داستان‌های آموزنده، مفاهیم پیچیده فلسفی را به زندگی روزمره پیوند می‌زند و امکان تأملی عمیق‌تر دربارهٔ خود و جهان را فراهم می‌کند.

خواندن کتاب پذیرش آگاهانه و صلح درونی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعهٔ این کتاب برای کسانی مناسب است که دغدغهٔ خودشناسی، رشد فردی، کاهش اضطراب و یافتن آرامش درونی دارند. همچنین، علاقه‌مندان به فلسفه ذهن، روان‌شناسی، و کسانی که به دنبال راه‌هایی برای پذیرش شرایط زندگی و بهبود کیفیت روابط خود هستند، می‌توانند از این اثر بهره ببرند.

فهرست کتاب پذیرش آگاهانه و صلح درونی

- باید «صدای آگاهی» را بلندتر از «صدای بقا» کنیم: دربارهٔ نقش ذهن در بقا و اهمیت آگاهی - زمان و تجربه: تأملی بر مفهوم زمان و ارزش تجربه کردن - حضور آگاهانه: اهمیت زندگی در لحظه و رهایی از قید گذشته و آینده - توانایی‌های باورنکردنی ذهن انسان: بررسی قدرت ذهن و نقش آن در شکل‌دهی تجربه‌ها - من درون و توهم آگاهی: تحلیل ساختار «من» و تأثیر آن بر رفتار و احساسات - ماجرای خمرهای سرخ: نمونه‌ای تاریخی از اثرات من درون جمعی - درس‌های زندگی برای رسیدن به آگاهی: تجربه‌های فردی و جمعی در مسیر رشد - خدا، دین، آگاهی: رابطهٔ باورهای دینی و معنوی با رشد آگاهی - در رابطه با فرزند: نقش آگاهی در تربیت و ارتباط با فرزندان - چرا از هر چه می‌ترسیم همان برایمان اتفاق می‌افتد؟: تأثیر باورها و ترس‌ها بر زندگی - سفر آگاهی: روایت مسیر رشد و تغییر فردی - نیمه‌های پنهان افراد: بررسی لایه‌های ناشناخته وجود انسان - پدیده همزمانی: مفهوم سینکرونیسیتی و تأثیر آن بر زندگی - فلسفه دیگری (امانوئل لویناس): اخلاق و مسئولیت نسبت به دیگری - بیماری: مواجهه با بیماری و نقش ذهن در بهبود یا تشدید آن - کتب آسمانی و ادیان: نقش آموزه‌های دینی در رشد فردی - اکنون: اهمیت زندگی در لحظه حال و رهایی از توهم زمان - لذت‌های دنیوی، افسردگی، شادی: بررسی شادی و رنج از منظر ذهن و آگاهی - آگاه بودن به تنفس: تمرینی برای حضور در لحظه و کاهش افکار مزاحم - سه داستان آموزنده: روایت‌هایی برای درک بهتر پذیرش و صلح درونی

بخشی از کتاب پذیرش آگاهانه و صلح درونی

«ذهن مادی انسان برای بقا برنامه‌ریزی شده است و صداهای ذهن مادی همگی در جهت حفظ بقا و کمترین ریسک برای بقا می‌باشد. تجربه کردن، آگاه شدن و خلق کردن، انرژی زیادی لازم دارد بنابراین ذهن ممکن است در خیلی از مواقع در مواجهه با این مسائل از خود مقاومت نشان دهد. بیایید صدای آگاهی را بلندتر از صدای بقا کنیم. تجربه (در طی زمان) پدیده‌ای عجیب است و شاید از دو نسل نخست؛ بحث (تجربه کردن و آموختن) یا (تجربه کردن و غرق اتفاقات و حس تجربه کردن؛ معنا می‌دهد «زمان» است. در دنیای موجودات کره خاکی، این زمان و شاید توهم زمان که به شکل قراردادی برای خود در نظر گرفته‌ایم باعث می‌شود زندگی را اولویت‌بندی کنیم و به این صورت است که تجربه معنی پیدا می‌کند زیرا (گذشته‌ای) در نظر می‌گیرید که از آن آموخته‌اید و تجربه کرده‌اید و (حالی) که تجربه را به کار می‌برید و (آینده‌ای) که نتایج آن را خواهید دید پس شاید ارزش داشته باشد که برای صرفه‌جویی در زمان، نتیجهٔ تجربه دیگران را در نظر بگیریم، بشنویم، بخوانیم و فکر کنیم. البته من با واژهٔ «آزموده را دوباره آزمودن خطاست» خیلی موافق نیستم زیرا بستگی به شخص و زمان و موقعیت و دلیل آزمودن دوباره آن موضوع دارد شاید دوباره آزمودن بعضی مواقع جواب‌های متفاوتی بدهد ولی نکته اینجاست که اگر می‌خواهید دوباره بیازمایید آنچه را که دیگران آزموده‌اند و نتیجهٔ مورد نظر را نگرفته‌اند پس مسئولیت عواقب آن را بپذیرید و آماده باشید. برای شخص من این‌طور است که به آزمودن دیگران و نتایج آنها قانع نمی‌شوم. دلم می‌خواهد خودم تجربه کنم و بعضی چیزها ارزش تجربه کردن و زیستن در آن شرایط را دارد حتی اگر قبلاً جواب نداده باشد، ولی مسئولیت عواقب آن را می‌پذیرم و البته برای مراحل بعدی از آن درس می‌گیرم ولی این زندگی من است. این زندگی شماست و تا وقتی که آسیبی به دیگران نزده‌اید می‌توانید لحظات را تجربه کنید و زندگی کنید و محدودیتی نیست در کشف هستی و زندگی.»