دانلود و خرید کتاب امشب از خود می سازیم لوئیجی پیراندللو ترجمه پری صابری
تصویر جلد کتاب امشب از خود می سازیم

کتاب امشب از خود می سازیم

معرفی کتاب امشب از خود می سازیم

کتاب امشب از خود می‌سازیم با عنوان اصلی Questa sera si recita a soggetto نوشتهٔ لوئیجی پیراندللو و ترجمهٔ پری صابری است. انتشارات قطره این کتاب را به چاپ رسانده است. این کتاب یکی از آثار مهم و تأثیرگذار پیراندللو است. امشب از خود می‌سازیم بخشی از سه‌گانهٔ معروف پیراندللو با عنوان «تئاتر در تئاتر» است که همراه با نمایشنامه‌های «شش شخصیت در جستجوی نویسنده» و «این‌طور یا آن‌طور» شناخته می‌شود. تأثیر عمیق این آثار بر نمایشنامه‌نویسان بزرگی چون ژان پل سارتر، ژان ژنه، اوژن یونسکو، برتولت برشت و بسیاری دیگر از چهره‌های برجستهٔ تئاتر مدرن غیرقابل انکار است. این کتاب را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب امشب از خود می‌سازیم اثر لوئیجی پیراندللو

امشب از خود می‌سازیم یکی از آثار کلاسیک و تأثیرگذار در تاریخ تئاتر مدرن است که در سال ۱۹۲۹ نوشته شده است. این نمایشنامه دومین اثر از سه‌گانهٔ «تئاتر در تئاتر» پیراندللو محسوب می‌شود که مفاهیم عمیق فلسفی و روانشناختی را در ساختاری نوآورانه ارائه می‌دهد. موضوع اصلی این اثر بررسی مرز میان واقعیت و تخیل، شخصیت و بازیگر، و همچنین ماهیت هویت انسانی است. در این نمایشنامه، پیراندللو به شکلی هوشمندانه مرزهای سنتی میان بازیگر و تماشاگر را می‌شکند و با ایجاد ساختاری چندلایه، خواننده و مخاطب را به تفکر دربارهٔ ماهیت واقعیت وامی‌دارد. نمایشنامه در کشور ایتالیا می‌گذرد و داستان گروهی از بازیگران را روایت می‌کند که تحت هدایت کارگردانی به نام هنکفوس قرار دارند. آنچه در ابتدا یک تمرین تئاتری ساده به نظر می‌رسد، رفته‌رفته به چالشی جدی در درک مرز میان نقش و واقعیت تبدیل می‌شود. این اثر بخشی از تلاش پیراندللو برای آزادسازی تئاتر از قید "ناتورالیسم" است و به‌نوعی بازگشت به اصالت و ریشه‌های اولیهٔ تئاتر محسوب می‌شود. پیراندللو در این نمایشنامه با مهارت تمام نشان می‌دهد که انسان در ذات خود یک موجود تئاتری است و تئاتر می‌تواند ابزاری قدرتمند برای بررسی وجدان انسانی باشد.

خلاصه کتاب امشب از خود می‌سازیم

نمایشنامه امشب از خود می‌سازیم با معرفی هنکفوس، کارگردان آغاز می‌شود که قصد دارد نمایشی را با روشی خاص خود اجرا کند. او به بازیگران اجازه می‌دهد تا با شخصیت‌های نمایش به‌گونه‌ای آزادتر برخورد کنند، اما در عین حال اصرار دارد که آن‌ها باید در چارچوب‌های مشخصی که او تعیین کرده است باقی بمانند. در پردهٔ اول، تماشاگران شاهد نوعی آشفتگی و سردرگمی هستند. بازیگران با نقش‌های خود کلنجار می‌روند و گاهی از نقش خارج می‌شوند تا با کارگردان بحث کنند. هنکفوس که نمی‌خواهد این نمایش به شیوهٔ سنتی اجرا شود، مدام با بازیگران درگیر می‌شود. شخصیت‌های اصلی داستان شامل خانواده‌ای هستند که دختر خانواده (می‌می) مورد توجه افسران نیروی هوایی قرار گرفته است. در پردهٔ دوم، مرز میان واقعیت و نمایش کاملاً مخدوش می‌شود. بازیگران چنان در نقش‌های خود فرو می‌روند که نمی‌توان تشخیص داد آیا آنچه روی صحنه می‌گذرد واقعی است یا نمایشی. هنکفوس تلاش می‌کند کنترل نمایش را در دست بگیرد، اما بازیگران رفته‌رفته از دستورات او سرپیچی می‌کنند و به سمت اجرای خودجوش حرکت می‌کنند. به این ترتیب، پیراندللو نشان می‌دهد که مرز میان واقعیت و نمایش چقدر شکننده است. او با ایجاد این توهم که نمایش از کنترل کارگردان خارج شده، مخاطب را به تفکر دربارهٔ ماهیت واقعیت و نقش‌هایی که در زندگی روزمره بازی می‌کنیم وامی‌دارد.

چرا باید کتاب امشب از خود می‌سازیم را بخوانیم؟

امشب از خود می‌سازیم اثری است که ساختارهای سنتی تئاتر را در هم می‌شکند و مفاهیم عمیق فلسفی دربارهٔ ماهیت واقعیت، هویت و تئاتر ارائه می‌دهد. این نمایشنامه نه تنها یک اثر ادبی ارزشمند است، بلکه دریچه‌ای به سوی درک بهتر تئاتر مدرن و تحولات آن محسوب می‌شود. خواندن این اثر به ما کمک می‌کند تا با مفاهیم پیچیده‌ای چون "تئاتر در تئاتر"، "فاصله‌گذاری با نقش" و "هنر منفی" آشنا شویم که تأثیر عمیقی بر تئاتر قرن بیستم گذاشته‌اند. همچنین این نمایشنامه با شکستن مرزهای سنتی میان بازیگر و تماشاگر، خواننده را به مشارکت فعال در ساخت معنا فرا می‌خواند. پیراندللو در این اثر نشان می‌دهد که انسان ذاتاً موجودی تئاتری است و هویت انسانی همواره در تنش میان نقش‌های اجتماعی و تصویری که فرد از خودش به‌عنوان موجودی آزاد دارد شکل می‌گیرد. این بینش عمیق به ما کمک می‌کند تا نگاه متفاوتی به زندگی روزمره و نقش‌هایی که در آن بازی می‌کنیم داشته باشیم.

کتاب امشب از خود می‌سازیم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به علاقه‌مندان به تئاتر، فلسفه، روانشناسی و ادبیات مدرن پیشنهاد می‌کنیم. دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های تئاتر و ادبیات نمایشی می‌توانند از این اثر به‌عنوان منبعی ارزشمند برای درک بهتر تحولات تئاتر مدرن بهره ببرند. همچنین کسانی که به مباحث هویت، واقعیت و رابطهٔ هنر با زندگی علاقه دارند، از خواندن این کتاب لذت خواهند برد. کارگردانان و بازیگران تئاتر نیز می‌توانند با مطالعهٔ این اثر، دیدگاه‌های جدیدی دربارهٔ تکنیک‌های اجرا و رابطهٔ بازیگر با نقش به دست آورند. از آنجا که امشب از خود می‌سازیم مفاهیم پیچیده‌ای را در قالبی داستانی و جذاب ارائه می‌دهد، مخاطبان عمومی علاقه‌مند به ادبیات نیز می‌توانند از خواندن آن بهره‌مند شوند.

فهرست کتاب امشب از خود می‌سازیم

سورلِلّی: مرد جوان ـ افسر نیروی هوایی

مانگن: مرد جوان ـ افسر نیروی هوایی

مردم شهر

نظر افراد و مجله‌های مشهور درباره کتاب یا نویسنده

منتقدان و صاحب‌نظران تئاتر، پیراندللو را یکی از مهم‌ترین چهره‌های تحول‌آفرین در تئاتر قرن بیستم می‌دانند. آنتونن آرتو، نظریه‌پرداز برجستهٔ تئاتر، پیراندللو را به‌خاطر شکستن قراردادهای تئاتر سنتی ستوده است. ژان پل سارتر، فیلسوف و نمایشنامه‌نویس فرانسوی، آشکارا تأثیرپذیری خود از پیراندللو را اعلام کرده است.

مجلهٔ تخصصی تئاتر "درام ریویو" پیراندللو را "پیشگام تئاتر فراواقع‌گرا" نامیده است. روزنامهٔ گاردین در مقاله‌ای دربارهٔ سه‌گانهٔ تئاتر در تئاتر پیراندللو نوشته است: "این آثار همچنان پس از گذشت نزدیک به یک قرن، توانایی شگفت‌انگیزی در به چالش کشیدن درک ما از واقعیت دارند."

کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

لوئیجی پیراندللو در سال ۱۹۳۴ موفق به دریافت جایزهٔ نوبل ادبیات شد. کمیتهٔ نوبل، او را به‌خاطر "شجاعت و نبوغ در احیای هنر درام‌نویسی" شایستهٔ این جایزه دانست. پیش از آن، پیراندللو در سال ۱۹۲۵ نشان لژیون دونور فرانسه را دریافت کرده بود.

امشب از خود می‌سازیم به‌همراه دیگر آثار سه‌گانهٔ تئاتر در تئاتر، در فهرست ۱۰۰ اثر برتر نمایشی قرن بیستم قرار گرفته است. این نمایشنامه همچنین بارها در کشورهای مختلف اجرا شده و جوایز متعددی در جشنواره‌های تئاتر کسب کرده است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب منتشر شده است؟

امشب از خود می‌سازیم در زبان‌های مختلف ترجمه و منتشر شده است. ترجمه‌های انگلیسی متعددی از این اثر وجود دارد که یکی از معروف‌ترین آن‌ها توسط انتشارات پنگوئن با عنوان "Tonight We Improvise" منتشر شده است. همچنین انتشارات اکسفورد نسخه‌ای از این کتاب را همراه با تحلیل و نقد در مجموعهٔ "کلاسیک‌های تئاتر مدرن" به چاپ رسانده است.

درباره لوئیجی پیراندللو

لوئیجی پیراندللو در ۲۸ ژوئن ۱۸۶۷ در منطقهٔ سیسیل ایتالیا به دنیا آمد و در ۱۰ دسامبر ۱۹۳۶ درگذشت. او خود تولدش را چنین توصیف کرده است: «در یک شب کودکانه افتادم مثل کرم شب‌تاب، زیر یک کاج کهنه و تک، در پهنهٔ یک درختزار زیتون، بر خاک کبود روی کوهپایه، بالای صحن پهن دریا.» پیراندللو تحصیلات خود را در رشته‌های ادبیات و فلسفه در دانشگاه‌های رم و بن آلمان به پایان رساند و در ابتدا به‌عنوان شاعر و داستان‌نویس فعالیت می‌کرد. او از سال ۱۹۱۶ با نگارش نمایشنامه‌های خود به شهرت جهانی دست یافت. مهم‌ترین آثار او شامل نمایشنامه‌های "شش شخصیت در جستجوی نویسنده"، "امشب از خود می‌سازیم"، "این‌طور یا آن‌طور"، و "هانری چهارم" است. پیراندللو را می‌توان یکی از پیشگامان تئاتر مدرن دانست که با طرح مسائل عمیق فلسفی و شکستن ساختارهای سنتی تئاتر، راه را برای نمایشنامه‌نویسان بعدی هموار کرد. او با کشف "تئاتر در تئاتر" و "فاصله‌گذاری با نقش"، تأثیر عمیقی بر درام‌نویسان بزرگی چون سارتر، ژنه، یونسکو و برشت گذاشت. پیراندللو با آزاد کردن تئاتر از قید "ناتورالیسم"، تئاتر را به وسیله‌ای برای قضاوت و بررسی وجدان تبدیل کرد. زندگی شخصی پیراندللو با تراژدی همراه بود. همسرش دچار بیماری روانی شد و این تجربه تأثیر عمیقی بر دیدگاه او نسبت به واقعیت و جنون گذاشت. پیراندللو معتقد بود که "یگانه واقعیت، واقعیت وجدان ماست" و این نگرش در تمام آثار او منعکس شده است.

درباره پری صابری

پری صابری از مترجمان برجستهٔ آثار نمایشی به زبان فارسی است که سال‌ها در زمینهٔ ترجمه و اجرای تئاتر فعالیت داشته است. او دانش‌آموختهٔ رشتهٔ تئاتر است و با تسلط بر زبان‌های ایتالیایی و فرانسوی، آثار متعددی از نمایشنامه‌نویسان برجستهٔ جهان را به فارسی ترجمه کرده است. صابری علاوه بر ترجمهٔ آثار پیراندللو، نمایشنامه‌های دیگری از نویسندگان مطرح جهان را نیز به فارسی برگردانده است. او همچنین در زمینهٔ کارگردانی و اجرای تئاتر نیز فعالیت داشته و با درک عمیق خود از مفاهیم تئاتری، توانسته است ترجمه‌هایی روان و در عین حال وفادار به متن اصلی ارائه دهد.

بخشی از کتاب امشب از خود می‌سازیم

هنکفوس: من گوینده نیستم. یعنی هنوز نیستم، من خودمم. هنکفوس کارگردان. آفیش رو قبلاً ملاحظه فرمودین، برنامهٔ تئاتری اعلان نشده. امشب من با دست رو بازی می‌کنم و برمبنای یکی از قصه‌های پیراندللو، داستانی از خودمون می‌سازیم. چرا می‌سازیم درحالی‌که نمایشنامه ان‌قدر فراوونه؟ راجع به این مطلب بعداً خدمتتون عرض می‌کنم. خانم‌ها و آقایون زندگی هست و هنر هست. زندگی، شش شخصیت پیراندللو رو که به خاطر دارین. زندگی از هنر واقعیت کمتری داره. زندگی، هیچ‌وقت، هرگز نمی‌تونه یه آفرینش مطلق باشه. چطور می‌تونه باشه. این زندگی که خودش دستخوش سرابه، سراب اندر سراب. این زندگی که در واخوردگی‌ها لوث می‌شه یا دستخوش حادثه قرار می‌گیره یا دستخوش انسان‌های دیگه یا بالاخره ضعف‌های شخصی خود ما. این زندگی که از بین می‌ره و در ابدیت با خود ما سرنگون می‌شه. درحالی‌که هنر واقعیته مطلق، ابدی، خارج از زمان، حوادث و موانع، بدون هیچ‌گونه هدفی مگر نفس هنر! هنر انتقام زندگی رو می‌گیره. در آفرینش هنری، انسان به خدایی می‌رسه. اثری که می‌تونه برای ابدیت تصویری باشه از زیبایی، حقیقت و پاکی. اثری که شرایط انسانی رو از یاد می‌بره و حسرت اون‌چه هرگز بشر به اون نخواهد رسید رو زنده می‌کنه. ولی خواست بشر، خواست هنرمند بیش از این‌هاست. اون می‌خواد از این اثر هنری ثابت‌شده در یه قالب معین زندگی بسازه. یه زندگی که زندگی واقعی باشه. یه مجسمه‌ساز رو در نظر بگیرین. اگر مجسمه‌ای رو که ساخته می‌تونست تکون بخوره، حرکت کنه، باهاش حرف بزنه، زیر نگاهش جون بگیره. چه معجزه‌ای! همون معجزه‌ای که پیراندللو برای شش شخصیت آرزو می‌کرد و موجودات فرضی رو در نظر داشت که جسم و روح پیدا کرده بودن. ولی این معجزه هرگز اتفاق نیفتاده و فقط یه فرضیه است و هنوز که هنوزه «ونوس» مجسمه باقی‌مونده. ولی انسانی که نتونسته از این معجزه دل بکنه، اون رو برای خودش ساخته و به ساختن دست زده. این بازی، این مجهول که معمولاً تئاتر می‌گن چیه؟ خُب، ما امشب سعی می‌کنیم تئاتر رو از نزدیک به‌صورت خام ببینیم. امشب ما به تئاتر می‌پردازیم. به این مجهولی که جایگزین معجزهٔ غیرممکن شده. همون معجزه‌ای که غایت هدف هر هنری هست... تجسم در یک واقعیت زنده... این مجهولی که نوشته، نقاشی، رنگ، موسیقی، حجم و خلاصه مجموع هنرها رو به‌کار می‌گیره و اون رو تبدیل می‌کنه به یک شبه تجسم زنده.