دانلود و خرید کتاب غرب چگونه غرب شد جیمز موریس بلاوت ترجمه مرتضی مداحی
تصویر جلد کتاب غرب چگونه غرب شد

کتاب غرب چگونه غرب شد

معرفی کتاب غرب چگونه غرب شد

جیمز موریس بلاوت(۲۰۰۰- ۱۹۲۷)، استاد فقید انسان‌شناسی و جغرافیای دانشگاه شیکاگو است.

«غرب چگونه غرب شد» دومین کتاب از مجموعه غرب‌شناسی انتشارات سروش است که با نقد ادعاهای غرب در مسیر پیشرفت و توسعه، عوامل اصلی دستاوردهای غربی را از زبان یک دانشمند غربی بیان می‌کند.

هدف اصلی این اثر به چالش کشیدن یکی از باورهای رایج زمان حاضر درباره تاریخ و جغرافیای جهان است. باوری که تمدن اروپایی و به اصطلاح غرب، امتیازهای تاریخی منحصر به فردی از جنس خصلت‌های ویژة نژادی، فرهنگی، محیطی، ذهنی و روحی خاصی داشته که در طول تاریخ و تا زمان حاضر به آن نوعی برتری پایدار بر تمام جوامع دیگر بخشیده است.

نویسنده معتقد است اروپای قبل از ۱۴۹۲ نه مزیت واقعی و بالقوه‌ای بر تمدن‌های دیگر داشت، نه سرعت بالاتری! و نه حتی واجد برخی ظرفیت‌های خاص برای توسعه آینده بوده است و تمام استدلال‌هایی که امروزه برای نشان دادن وضعیت اروپا مطرح می‌شود از جمله بحث‌های: نژاد، ویژگی‌های محیط زیست، جمعیت‌شناختی، فناوری، سیاست، طبقه، خانواده و ... فاقد پشتیبانی تجربی هستند.

کتاب حاضر با نگاهی مستند و انتقادی، علل اصلی رشد و پیشرفت غرب را شرح می‌دهد.

این کتاب در چهار محور عوامل موفقیت غرب در برخی از حوزه‌های مادی، اقتصادی و پیشرفت‌های تکنولوژی را بررسی و ادهاعای آن‌ها را نقد، بررسی و تحلیل می‌کند.

درفصل اول کتاب، ماهیت و تاریخ اشاعه‌گرایی اروپامداری به عنوان بدنه اصلی باورهای رایج درباره اروپا بحث می‌شود.

فصل دوم نظریه خیزش خودبنیاد اروپا را به عنوان هستة اصلی گفتمان مربوط به برتری اروپایی‌ها و معجزه آنها را مورد تحلیل قرار می‌دهد.

در فصل سوم تاریخ جهان و جغرافیای تاریخی قبل از ۱۴۹۲ را بررسی می‌کند و سعی دارد نشان دهد که اروپا در آن زمان هیچ گونه برتری بر دیگر مناطق و تمدن‌ها نداشته است.

در فصل چهارم بحث می‌کند که استعمارگری پس از ۱۴۹۲، فرایندی اصلی بود که به ترقی و مدرن شدن و توسعه یافتگی اروپا و بعدها امریکا شده است و از طرف دیگر به توسعه‌نیافتگی آسیا؛ افریقا و آمریکای لاتین انجامیده است.

این مجموعه اثبات می‌کند اروپا تقدم یا برتری تاریخی بر آنچه که امروز «جهان سوم» نام گرفته، ندارد.

اسلام هراسی
پیتر گاتشاک
دموکرات‌ها! سخنگوی جمهوری‌خواهان نباشید (زبان، گفتمان و رفتارشناسی آرای عمومی)
جرج لاکوف
درس‌های دیپلماسی
جان بردی کیسلینگ
م‍وج‌ س‍وم‌ دم‍وک‍راس‍ی‌ در پ‍ای‍ان‌ س‍ده‌ ب‍ی‍س‍ت‍م‌
ساموئل هانتینگتون
براندازی: روایت یک قرن عملیات تغییر رژیم توسط آمریکا از هاوایی تا عراق
استفن کینزر
آیا قرن آمریکا به پایان رسیده است؟
جوزف نای
شیعیان عراق پس از سقوط صدام
زاهد غفاری هشتجین
سلطان جدید (اردوغان و بحران ترکیه مدرن)
سونر کاگابتای
در میان ایرانیان: کلیدی برای درک چالش‌ها و واقعیت‌های ایران
محسن محمودی
عربستان، آل سعود، وهابیت و نفت
علی رشیدی
پایان قرن آمریکا؟
جوزف نای
فرهنگ ایران و تمدن جهان، بررسی راه طی‌شده‌ی ایران و تأثیر آن بر تاریخ جهان
ریچارد فولتز
آینده‌ علوم سیاسی
گری کینگ
برخورد تمدن‌ها: چالش سنت و مدرنیته
غلامحسین میرزاصالح
شبکه فریب: نگاهی به نقش انگلستان در دنیا
مارک کرتیس
سیداحمد فردید؛ زندگی‌نامه و شرح احوال و آرای انتقادی
محمد آسیابانی
اختلالات خوردن و دفعی (بخش دوم)
نسیم کمال احمدی
سیدضیا؛ عامل کودتا
صدرالدین الهی
Hemmat
۱۳۹۵/۰۳/۱۵

از میان کتاب هایی که در سال های اخیر در موضوع غرب توسط علمای تاریخ سیاسی ، اندیشمندان فلسفه ی سیاست در خارج و داخل ایران نوشته شده اند ، این کتاب :غرب چگونه غرب شد کتاب

- بیشتر
mizo
۱۴۰۰/۰۷/۲۳

کتاب خوب و مهمی است اما ترجمه‌اش نزدیک به افتضاح است. تنها با صرف کوشش و زمان بسیار توانستم تمام‌اش کنم. امیدوارم یک ناشر باکیفیت‌تر آن را ترجمه و منتشر کند چون کتابی است که خیلی‌ها در ایران باید بخوانندش.

مهدی
۱۴۰۱/۰۳/۲۶

به نظرم در نامگذاری ترجمه کتاب کژسلیقگی شده، نام اصلی کتاب «مدل استعمارگران جهان» است. ترجمه به شدت ضعیفه و بعضی از بخش های مهم کتاب را با تراش باید فهم کنید. اما خود کتاب بسیار عالی و در فهم و

- بیشتر
وحید
۱۳۹۳/۱۰/۱۹

در این حوزه کلی کتاب بهتر از این هست...

اَلْعَالِمُ‌ بِِزَمَانِهِ‌ لَا تَهْجُمُ عَلَیهِ اللَّوَابِسُ. از امام صادق‌ (ع) است: «کسی که عالم به زمان است و زمانۀ خود را می‌شناسد امور مشتبه و گمراه‌کننده به او هجوم نمی‌آورند.»
بیخیال
(اما حکومت اروپایی‌ها با هر میزان استعمار خودکامه و فقدان دموکراسی به عنوان اهدا کننده «آزادی» توصیف می‌شد.
mizo
]ژاپن درست به خاطر نبودن اشاعه بود که صنعتی شد. ژاپن تنها کشور عمده غیراروپایی بود که توانست از تسلط اروپایی‌ها جلوگیری کند و این نتیجه دور از دسترس بودن آن کشور از نظر اروپایی‌ها بود.
mizo
در واقع، این پویایی و تعامل توسعه و توسعه نیافتگی است که دنیای مدرن را تبیین می‌کند.
mizo
در انگلیس درصد چشمگیری از تاریخ‌دانان با نفوذ، نظریه‌پردازان اجتماعی، حتی رمان‌نویسان و شاعران رابطه مستقیمی با کمپانی هند شرقی، دفاتر استعماری، و دیگر نمایندگی‌های عمومی و خصوصی امپراتوری داشتند.
abdolmahdi
علت اصلی پیشرفت اروپا برخی عوامل ذهنی یا روحی است؛ ویژگی‌هایی از جنس «ذهن اروپایی» ؛ «روح اروپایی» ، «انسان غربی» و مانند آن، منتهی به خلاقیت، تخیل، اختراع، نوآوری و عقلانیت می‌شود و احساس افتخار و اخلاق عملی را به بار می‌آورد و به طور کلی به ساخت «ارزش‌های اروپایی» می‌انجامد. ۴. علت عقب‌ماندگی غیراروپایی‌ها فقدان همین عامل ذهنی و روحی است.
abdolmahdi
سرمایه‌داری در اروپا محوریت یافت زیرا استعمارگری این قدرت را به اروپایی‌ها داد تا هم جامعه خود را توسعه بخشند و هم از روند توسعه دیگر مناطق جلوگیری کنند.
mizo
سود ناشی از تجارت برده، اداره مزارع بردگان، و بخش‌های اقتصادی متفرع بر آنها به انگلستان سرازیر می‌شد و سپس در شکل سرمایه‌گذاری درمی‌آمد که انقلاب صنعتی و ساختارهای آن مانند کانال‌های آب، و بنادر را تقویت می‌کرد.
mizo
این نظریه که توسعه صنعتی اروپا از جهات مختلف وابسته به فرایندهای استعماری بوده، در قرون هجدهم و نوزدهم به طور گسترده مورد قبول واقع شد.[ ۵۱ ]بعدها شاید به خاطر گسترش ایدئولوژی اشاعه‌گرایی و مبنای پیشتاز آن که اروپا منبع مستقل پیشرفت بود این نظریه در بین تاریخ‌دانان اروپایی از مطلوبیت افتاد.
mizo
انقلاب کشاورزی قرون هفدهم و هجدهم را می‌توان معلول فرایند صنعتی شدن و شهرنشینی دانست نه علت آن.
mizo
انقلاب قدرت سیاسی و مشروع را در اختیار بورژوازی قرار داد تا بافت جامعه را در راه انباشت ثروت دگرگون سازد. در نتیجه، با حمایت دولت از هر راهکاری که نخبگان جدید در نظر داشتند گسترش اجباری طبقه کارگر امکان یافت. و می‌توان گفت انقلاب صنعتی، یا همان دگرگونی شیوه تولید به نحوی که موجب افزایش بازدهی در میزان بیشتر باشد گریز ناپذیر شد.
mizo
فعالیت سرمایه‌داری می‌تواند از نظر فناوری ابتدایی یا پیشرفته باشد اما برای بقای خود همواره نیازمند انباشت سرمایه است.
mizo
درباره آسیا این باور رواج یافت که در آنجا زمین بدون مالکیت خصوصی است زیرا حکمرانان، مستبدانه مالک همه چیز هستند. از این رو زمانی اروپایی‌ها می‌گفتند شخص حاکم را کنار بزنیم مالک همه چیز خواهیم شد و اگر کشوری استبدادی را تصاحب کنیم حق حکومتی خودخواسته بر مردمی را به‌دست می‌آوریم که قبل از ما آزاد نبودند.
mizo
همواره گروه مسلط (طبقه یا طبقه قومی) منافع مادی مشخصی دارند. برخی از این منافع با منافع دیگران در تضادند اما همه به حفظ قدرت و موقعیت گروه نخبه تمایل دارند. این گروه به‌خاطر قدرت پاداش، تنبیه و کنترلی که دارد، در متقاعد کردن مردم و از جمله بیشتر دانشمندان، موفق است. به بیان دیگر منافع این گروه منافع همه است.
mizo
تمام اندیشه‌های جدید در علوم اجتماعی برای سازگاری با ارزش‌ها بررسی می‌شوند؛ به‌ویژه برای سازگاری با نظام ارزشی گروه نخبه جامعه
mizo
نظام باوری حاکم بر گروه باید در بلند مدت همساز با نظام ارزشی آن باشد و زمانی که این دو فاقد سازگاری شوند، یکی از آنها به اجبار تغییر خواهد کرد. از آنجا که ارزش‌ها، در شرایط معمولی، بیانگر منافع مادی مهم هستند، گرایش نظام باوری به تبعیت از نظام ارزش‌ها و در نتیجه منافع مادی آسان‌تر است تا بر عکس آن.
mizo
ارزش‌ها در حقیقت همان منافع هستند.
mizo
در هر گروه معتقد، یک اندیشه جدید و باور نوظهور، بیشتر بر پایه تناسب با نظام باوری موجود سنجیده می‌شود تا بر پایه فهم مستقیم معنای آن.
mizo
باورهای ضمنی موضوع چنین اصطلاحاتی‌اند: «روشن‌تر از آن است که ذکر شوند» ، «نیازی به ذکر آنها نیست» ، «درستی آنها بدیهی است» ، «مسلم هستند» . آنها باورها و نظریه‌های معمولی هستند که در گفتمان به سطح نمی‌آیند.
mizo
آنها عضو طبقه ثروت‌اندوز و نخبگان نیستند، اما دانشمندان و نویسندگان در بسیاری از موارد به شدت به آن طبقه وابسته‌اند و علی‌رغم تمام ذکاوت، دانشوری و صداقتی که دارند، در عمل به گونه‌ای به تفکر، گفتن و نوشتن می‌پردازند که به نفع نخبگان است.
mizo

حجم

۳۸۹٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۳۵۲ صفحه

حجم

۳۸۹٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۳۵۲ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
تومان