
کتاب هندوستان
معرفی کتاب هندوستان
کتاب هندوستان نوشتهٔ ویلیام گادوین و ترجمهٔ فاطمه شاداب است. گروه انتشاراتی ققنوس این کتاب را منتشر کرده است. این اثر جلد پنجم از مجموعهٔ «ملل امروز» است.
درباره کتاب هندوستان
ویلیام گادوین در کتاب هندوستان بیان کرده است که گفتن این که هندوستان سرزمین گوناگونیهاست، کافی نیست. در هندوستان تنوع و گوناگونی حیرتآور است. زندگی روستایی قرون وسطایی در کنار نیروگاههای هستهای ادامه دارد. فیلها با آرامش در کناره رودخانهها گام برمیدارند، رودخانههایی که از یخچالهایی بر فراز بلندترین رشتهکوه جهان سرچشمه گرفتهاند. روحانیان هندو دستورات قدیمیترین دین جهان را اجرا میکنند، در حالی که دانشمندان ماهوارههایی بسیار پیشرفته را طراحی مینمایند. تنوع مردمان و سرزمین هندوستان به حدی است که به وصف نمیآید. هندوستان با داشتن جمعیتی حدود یک میلیارد نفر که از نظر نژادی، فرهنگی و روحیه بسیار متفاوتند، تقریباً ۶۱ جمعیت جهان را در خود جا داده است. این مردم در گسترهای به اندازهٔ ۳۱ مساحت ایالات متحده زندگی میکنند، در سرزمینی با کوههای مرتفع، جنگلهایی مهآلود، رودهایی خروشان، کشتزارهایی شاداب و انبوه، جلگهها و دشتهای وسیع و ساحلی در کنار دو دریا. در هندوستان بیش از یک دوجین زبان اصلی و بیش از هزار گویش مختلف وجود دارد. هندوستان پرجمعیتترین کشور مردمسالار دنیاست و بیش از ۲۰ حزب سیاسی دارد که بازتابی است از وجود فرهنگهای مختلف که بر اساس شالوده تاریخی که سابقهای بیش از چهار هزار سال دارد، به وجود آمدهاند. با خواندن کتاب هندوستان این کشور را بیشتر خواهید شناخت و با فرهنگ، تاریخ و جغرافیای آن آشنا خواهید شد.
خواندن کتاب هندوستان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که میخواهند به شناختی چندجانبه از هند دست پیدا کنند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب هندوستان
«هندوئیسم چنان از گوناگونی و تنوع برخوردار است که میتواند با یکتاپرستی، چندخدایی، و کفر تطابق کند. به علاوه، هندوئیسم با جنبههای مختلف و آیین گوناگونی که برای یک خدای خاص انجام میشوند، سازگاری دارد. هندوئیسم میتواند همه چیز برای همه مردم باشد و همین ویژگی اساس سازگاری و تحملی است که خصوصیت زندگی هندیهاست.
هندوئیسم بر اساس چهار کتاب کهن به زبان سانسکریت که ودا نام دارند و نیز نوشتههای قدیمیتر به وجود آمده است. وداها که سینه به سینه از نسلهای قبلی به نسلهای بعدی منتقل شدهاند در سالهای ۱۲۰۰ تا ۶۰۰ قبل از میلاد به صورت نوشتاری درآمدند. قدیمیترین و مهمترین متون وداها، ریگوداست که مجموعهای از شعرهای غنایی است که دخالت خدایان را در روابط انسانی وصف میکند. فلسفیترین بخش وداها اوپانیشاد۵۳ها هستند که به بحث راجع به سرشت کائنات میپردازند. دو اثر مذهبی مهم دیگر هندو مهابهاراتا و رامایانا نام دارند. این دو اثر، که به صورت شعرهای حماسی هستند، اساس اخلاقی هندوئیسم را در قالب داستانهایی شرح میدهند که چنان خوب روایت شدهاند که حتی بر مردمیترین داستانها که امروزه در تلویزیون و تئاتر و سینمای هند نمایش داده میشوند، تأثیر گذاشتهاند. چون هندوئیسم مجموعهای از باورهای در حال تحول و قابل تغییر است، طی دوازده قرن اول بعد از میلاد کتابها و داستانهای جدیدتری نیز به آن افزوده شده است.
در وداها ۳۳ خدای اصلی وجود داشت ولی خدایان اصلی هندوئیسم امروزی ظواهر و تناسخهای متعددی یافتهاند و هر یک نام و شکل متفاوتی دارند و به این ترتیب، تعداد آنها به مراتب بیشتر است. همه چیز با برهمن، که جوهره همه چیز و روح مطلق کائنات است، آغاز میشود. برهمن در تصور نمیگنجد و نمیتوان آن را به تصویر کشید، اگرچه اعتقاد بر این است که لفظ «اُم» بیانگر جوهره اصلی آن است.»
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۳
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۳
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه