کتاب ذن هنر شادمانی
معرفی کتاب ذن هنر شادمانی
کتاب ذن هنر شادمانی نوشتهٔ کریس پرنتیس و ترجمهٔ مینا غرویان است. بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب ذن هنر شادمانی
تنها یک راه برای رسیدن به شادمانی وجود دارد؛ راهی آسان: خوشحال باش. بعد از خواندن این جمله ممکن است به یک یا همهٔ موارد زیر فکر کنید: «یعنی چه؟ چه کتاب بیخودی. امیدوارم صفحات بعدی بهتر باشه.» «چه آسون.» «نویسنده بالاخونهاش رو اجاره داده و یکمشت مزخرفات بیمعنی نوشته.» «به من نمیگه چطوری خوشحال باشم.» «زندگی که اینطوری پیش نمیره.» «اصلاً زمانی رو که من واقعاً خوشحال نیستم، اون هم فقط بهخاطر بدبیاریها و مشکلاتی که بیاختیار مدام تو زندگی پیش مییاد، بهحساب نمییاره، حتی به چیزهای غمانگیز هم هیچ اشارهای نمیکنه.» «تو نباید که همیشه و فقط خوشحال باشی.» «نویسنده باید یه فرد خیلی پیر باشه.» همهٔ این فکرها شاید درست باشد. نویسندهٔ کتاب حاضر بر این عقیده است که هر فردی میتواند خوشحال باشد و تا زمانی که کتاب ذن هنر شادمانی را به پایان میرسانید، اگر میخواهید آنچه را که خواندهاید محقق کنید، پس میخواهید آن را انجام دهید.
در این کتاب تأکیدات و جملاتی را میبینید که برخلاف چیزی هستند که به آن باور دارید، برضد چیزی که تجربه به شما آموخته، برخلاف آنچه که دیگران به ما گفتهاند، متضاد با سنتها و آیینهای معنویای که با آنها رشد کردهاید و بالیدهاید و حتی کاملاً مخالف با عقل سلیم خودتان. همین انتظار هم میرود. چون اگر با آن راه رفته بودید، بسیار پیش از اینها به هنر شادی رسیده بودید.
خواندن کتاب ذن هنر شادمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که به دنبال رسیدن به شادی در زندگی هستند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ذن هنر شادمانی
«استرس و نگرانی یکی از بزرگترین موانع میان شما و شادی است. منظور من از استرس احساسی است که در ذهنتان از ترس، اضطراب، ناامیدی، نگرانی، ناراحت بودن، یا دلشوره دارید که به سبب تصور بد داشتن از اتفاقاتی است که در گذشته رخ داده یا درحال وقوع است، یا آیندهای است که برایش تفأل بد میزنید. هرچه هست مربوط به ذهن منفیباف شماست. استرس هیچ دلیل دیگری ندارد. رویدادها یا موقعیتها دارای استرس نیستند حتی اگر اینطوری بهنظر برسند.
«استرس ناشی از روشی است که شما با رویدادها یا موقعیتها مرتبط میشوید.»
بهنظرتان آشنا نیست؟ هست، زیرا همان فرمول شادی است. هیچ چیزی یا رویدادی یا موقعیتی به خودی خود استرس یا شادی ندارد. اشیا فقط اشیایند، رویدادها فقط رویدادند و موقعیتها فقط موقعیت. واکنش به آنها بستگی به شما دارد. شما هستید که انتخاب میکنید.
برای اینکه به خودتان ثابت کنید که چنین چیزی چقدر درست است زمانهایی را به خاطر بیاورید که پر از استرس بودید درحالیکه موضوع مورد نظرتان اصلاً محسوس و مادی نبوده، یا اگر هم چیزی مادی بوده، سرانجام بهگونهای برگشته که برای شما مفید بوده است. درحالیکه اگر فقط از همان ابتدا به موضوع نگاهی مثبت و منفعتدار به آن میداشتید چقدر میتوانست مایهٔ شادی و طراوت شما میشد. این شیوهای است که میتوانید برای هر موقعیتی بهکار ببرید.
علت اینکه استرس از زندگی بیرون نمیرود این است که دربارهٔ برنامههایمان دیدی منفی و بدبین داریم، اما برعکس میخواهیم استرس را سرکوب کنیم. بغرنجتر این است که وقتی استرس را حذف میکنیم نمیتوانیم تصوراتمان را بهگونهای کنترل کنیم که بتوان از آن شادی بیرون آورد.
شما چگونه باور میکنید که از یک موقعیت پراسترس میتوان نتیجهای پرمنفعت و شاد بیرون کشید؟ پاسخ کوتاه که من در فصل ششم به آن اشاره کردم این است که چون ما همان کائنات هستیم، پارهای از آن، و چون کائنات تا آنجا که ممکن است میخواهد برای تمام روزگاران مثبت و مفید باشد، نتایج مثبت تنها نتیجهای است که به آن اجازه میدهد رخ دهد.»