معرفی کتاب فرضیه عشق
کتاب فرضیه عشق (The love hypothesis) نوشته الی هیزل وود، ترجمه مریم علیزاده میلانلو، ویراسته لیلا ملکی و رمانی است که ماجرای اولیو اسمیت را در فضای دانشگاهی و پژوهشی دنبال میکند؛ جایی که یک سوءتفاهم ساده به رابطهای ساختگی میان او و آدام کارلسن تبدیل میشود. این کتاب فقط بر کشش عاطفی تکیه ندارد و همزمان فشارهای تحصیلات تکمیلی، رقابت علمی، شایعهها و تردیدهای شخصی را هم وارد داستان میکند. رمان حاضر را نشر کتاب کوله پشتی منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب فرضیه عشق اثر الی هیزل وود
کتاب فرضیه عشق، نوشتهی الی هیزل وود، در فضایی دانشگاهی پیش میرود؛ جایی که آزمایشگاه، اتاق استادان، راهروهای دانشکده و فشار دائمی پژوهش فقط پسزمینه نیستند و مستقیماً بر روابط شخصیتها اثر میگذارند. رمان از یک موقعیت ناگهانی و دستپاچهکننده شروع میشود؛ وقتی اولیو اسمیت، دانشجوی دکترا، برای حل یک دردسر شخصی وارد نمایشی میشود که خیلی زود از کنترلش خارج میشود. در کنار این خط اصلی، داستان به اضطرابهای رایج زندگی دانشگاهی هم میپردازد؛ از نگرانی دربارهی شایستگی و آیندهی شغلی گرفته است تا کمبود بودجه، رقابت پنهان و فرسودگی ناشی از کار مداوم.
بخشی از جذابیت فرضیه عشق اثر الی هیزل وود از برخورد میان دو جهان متفاوت میآید؛ دنیای درونی اولیو با تردیدها، تنهایی و وفاداریاش به دوستانش و دنیای آدام کارلسن با شهرتی سرد، فاصلهدار و تا حدی ترسناک. رمان نشان میدهد که شایعه، جایگاه شغلی و نگاه دیگران چطور میتواند حتی سادهترین تصمیمها را پیچیده کند.
این اثر به دوستی، اعتماد، مرزهای شخصی و این پرسش میپردازد که آدمها تا چه اندازه خودشان را پشت ظاهرشان پنهان میکنند. حالوهوای رمان فرضیه عشق میان موقعیتهای بامزه، تنش عاطفی و فشارهای واقعی زندگی پژوهشی در رفتوآمد است. اثر حاضر ۲۱ فصل دارد.
خلاصه داستان فرضیه عشق
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
اولیو اسمیت، دانشجوی دکترای زیستشناسی، برای اینکه بهترین دوستش بدون عذابوجدان به رابطهای تازه فکر کند، وانمود میکند با کسی در ارتباط است. این دروغ کوچک وقتی دردسرساز میشود که او ناخواسته آدام کارلسن، استاد مشهور و بدنام دانشکده، را وارد ماجرا میکند. شایعهی این رابطه بهسرعت در دانشگاه میپیچد و چیزی که قرار بود یک نمایش کوتاه باشد، به توافقی پیچیده میان آن دو تبدیل میشود. داستان همزمان رابطهی ساختگی آنها، فشارهای پژوهش، رقابتهای دانشگاهی و تردیدهای شخصی اولیو را دنبال میکند.
چرا باید کتاب فرضیه عشق را بخوانیم؟
دلایل خواندن فرضیه عشق را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- کتاب فشارهای زندگی پژوهشی را کنار مسئلههای عاطفی میگذارد و تصویری ملموس از فرسودگی، رقابت و ناامنی شغلی نشان میدهد.
- خواننده با شخصیتی روبهروست که تردیدهایش فقط عاشقانه نیست و به اعتمادبهنفس، تنهایی و آیندهی حرفهای هم گره میخورد.
- رابطهی اولیو و آدام بر پایهی سوءتفاهم، شایعه و توافقی ناخواسته شکل میگیرد و این مسیر کشمکش داستان را جلو میبرد.
- کتاب به دوستی و مرزهای آن توجه دارد و نشان میدهد که تصمیمهای عاطفی چطور از دل روابط دوستانه بیرون میآیند.
خواندن کتاب فرضیه عشق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن فرضیه عشق به این گروهها پیشنهاد میشود:
- دوستداران ادبیات داستانی معاصر و قالب رمان در ژانر عاشقانه که در محیط دانشگاه و میان پژوهشگران بگذرد.
- خوانندگانی که از رمانهایی با موضوع تردید، تنهایی و اعتماد لذت میبرند.
- کسانی که به رمان مبتنیبر رابطهی ساختگی و پیامدهای شایعه علاقه دارند.
- مخاطبانی که دوست دارند در کنار خط عاطفی یک رمان، با فشارهای تحصیلات تکمیلی و زندگی آزمایشگاهی هم همراه شوند.
درباره الی هیزل وود
الی هیزل وود (Ali Hazelwood) رماننویس در ژانر عاشقانه و استاد سابق علوم اعصاب و متولد ایتالیاست. او پس از زندگی در ژاپن و آلمان برای اخذ مدرک دکتری علوم اعصاب به آمریکا مهاجرت کرد و مقالات علمیِ داوریشدهای را در زمینهی علوم مغز به چاپ رساند. این نویسنده که چندی استاد دانشگاه بود، در سال ۲۰۲۲ از تدریس کنارهگیری کرد تا بهطور تماموقت به نویسندگی بپردازد.
بیشتر آثار الی هیزل وود با محوریت زنان در حوزههای علمی (STEM) و دانشگاهی به نگارش درآمدهاند. نخستین رمان او، فرضیه عشق (The Love Hypothesis) ابتدا در سال ۲۰۱۸ بهعنوان فنفیکشن «جنگ ستارگان» در وبگاه Archive of Our Own به انتشار رسیده بود. این نویسنده آثار متعددی را راهی بازار کتاب کرده است.
جوایز و افتخارات نویسنده
کتاب Bride (عروس) به قلم الی هیزل وود در سال ۲۰۲۴ جزو بهترین کتابهای کتابخانهی عمومی نیویورک برای بزرگسالان شد. همچنین این نویسنده در سال ۲۰۲۳ برای رمان Check & Mate (کیش و مات) برندهی جایزهی گودریدز (Goodreads Choice Award) در بخش بهترین داستان نوجوانان شد.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره کتاب فرضیه عشق
پابلیشرز ویکلی (Publishers Weekly): الی هیزل وود با طراحی شخصیتهایی بسیار هوشمند و دوستداشتنی، نثری زنده و گیرا و نگاهی متفاوت به یکی از کلیشههای محبوب، عبوری متقاعدکننده از فرازونشیبهای دنیای دانشگاهی را به نمایش میگذارد. این رمان هوشمندانه و پرشور باید طیف گستردهای از علاقهمندان به داستانهای عاشقانه را به وجد آورد.
چه نسخههای دیگری از کتاب فرضیه عشق منتشر شده است؟
فرضیه عشق با ترجمهی علیرضا باطنی توسط انتشارات سیصد و شصت درجه در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است.
بخشی از کتاب فرضیه عشق
«فصل هفدهم
فرضیه: قلب خیلی راحتتر از ضعیفترین پیوندهای هیدروژنی میشکند.
نه نور خورشید او را بیدار کرد و نه کارمند خانهداری هتل که احتمالاً به لطف آدام و گذاشتن علامت مزاحم نشوید روی در بود. چیزی که اولیو را از تخت بیرون کشید، هرچند واقعاً واقعاً نمیخواست با روز روبهرو شود، صدای وحشتناک لرزش روی میز پاتختی بود.
صورتش را توی بالشش فروبرد و دستش را کورمالکورمال به سمت گوشیاش دراز کرد و آن را به گوشش چسباند و نالید: «بله؟» اما متوجه شد این لرزش تماس تلفنی نبود، بلکه یک رشته پیامهای خیلی طولانی بود، شامل ایمیلی از دکتر اصلان که بهخاطر سخنرانیاش به او تبریک گفته و خواسته بود فایل ضبطشده را برایش بفرستد، دو تا پیام از گرِگ (پپیت چندکاناله رو دیدی؟ بیخیال پیداش شد.)، یک پیام از مالکوم (هروقت این پیام رو دیدی باهام تماس بگیر.) و...
صدوچهلوسه پیام هم از طرف آنه.
«چی...؟» در مقابل صفحهٔ گوشیاش پلک زد و آن را باز کرد. امکان داشت صدوچهلوسه پیام برای یادآوری زدن ضدآفتاب باشد؟
آنه: وای
آنه: خدای
آنه: من»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب فرضیه عشق و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | فرضیه عشق |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۹۳۱۷۰۵۱ |
| تعداد صفحهها | ۳۲۸ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۵۱۵۰۰ تومان |
| برچسب | ادبیات ایالات متحده آمریکا، ادبیات آمریکای شمالی |
واقعا از خوندن این کتاب لذت بردم . دنبال یک داستان غیرقابل حدس و پیچیده و اینا نباشید . ولی اگر حال روحی تون خوب نیست و دلتون یکم خندیدن و خوش گذروندن و انرژی مثبت میخواد و دانشجو هم هستید به...بیشتر
حس خوبی داشتم موقع خوندنش ازاون کتابایی که دلم تنگ میشه براش وقتی تمومش میکنم
داستان کتاب رو دوست داشتم اما ترجمه خوب نیود
یک رمان با داستان سطحی، قابل پیش بینی. اما خوب نوشته شده و تمام موارد علمی که در داستان می آمدند بسیار صحیح بودند
چرا مطمئن نیستم ؟ چون منو یاد کتاب های انجمن ۹۸ آیا مینداخت ، کتاب بدی نبود اما چیز خاصی نداشت ،اما برای طرفدار رمان های اون سبکی انتخاب مناسبی و اینکه آنچنان عاشقانه تند و تیزی نیست ، البته...بیشتر
سیر داستان خوبی داشت و با توجه به اینکه من خودم زیست شناسی میخونم اصطلاحات علمی ای که به کار برده بود برام جذاب بود ولی خب میشه گفت کلیت داستان قابل حدس بود که قراره در انتها چه اتفاقی...بیشتر
یه کتاب کاملا مناسب استراحت و روز تعطیل خصوصا اگه بین کلی پروژه و اخبار بد گیر کرده باشید صبح که شروعش کردم واقعا حال خوبی نداشتم و کلشو یه ضرب خوندم و الان کاملا بهترم یه رمنس ناز و شیرین و خب...بیشتر
دو ساعت پیش تموم کردم البته نسخه چاپی رو خوندم ! پایان قشنگی داشت پلات توئیست زیادی نداشت ولی صفحات آخر بیشتر منو مجذوب کرد که دنبالش کنم ... به هر حال آدام این داستان شخصیت مورد علاقم میمونه :) پیشنهاد میکنم اگه عاشقانه...بیشتر
قبلا این کتاب رو معرفیش رو تو اینستا دیده بودم ولی خوندنش بی نهایت تجربه عالی بود برام خیلی قشنگه کتابش. یعنی عاشقشششش شدممممم
یک کمدی عاشقانه که شاید قابل حدس یا تکراری باشه اما به درستی مسیر داستان پیش میره و با یه تیکه هاییش واقعا خندهتون میگیره... ترجمه هم خوب بود سعی کرده بود کمترین سانسور رو داشته باشه پیشنهاد میشه.
روان بود و واسه وقتی که میخوای سوپرایز نشی از خط داستان عالیه.فقط حیف که زیاد سانسور شده.
داستان قشنگ و روانی داشت. پیچیدگی نداشت و قابل حدس بود اما خیییییلی لذت بخش و لطیف بود🥹🩷 من کتاب دیگری از الی هیزل وود خوانده بودم به نام«عروس» که این کتاب رو هم بسیار پیشنهاد می کنم.
حس خوبی نسبت به خوندنش داشتم اما بیشتر یه نوع رمان عاشقانه مناسب نوجوانان بود با چاشنی علم
کتابش رو دوست داشتم. ساده و در عین حال جذاب بود و از خوندنش لذت بردم🫶🏻 داستان تا حد زیادی قابل حدس بود ولی چیزی از زیبایی روندش کم نمیکنه. اگه دنبال یه کتاب با داستان آروم و عاشقانه هستید...بیشتر
این کتاب یه عاشقانه حال خوب کن داره و مخصوص استراحت بین کتاب های سنگین و درگیری های ذهنیه. شخصیت اُلیو خیلی ملموس و قابل درک ساخته شده بود و باعث شد بیشتر باهاش ارتباط بگیرم و در کنار شخصیت مرد...بیشتر