معرفی کتاب او متاسف نیست
کتاب او متاسف نیست (She's Not Sorry) نوشته مری کوبیکا، از همان صفحات آغازین با تماس هولناک یک مادر و ناپدیدشدن دخترش، فضایی پرتنش میسازد و بعد با ورود زنی که پس از سقوطی مرموز در آیسییو بستری است، لایههای دیگری از ترس، گذشته و پنهانکاری را پیش میکشد. روایت، همزمان بر اضطراب خانوادگی، آسیبهای روانی و رازهایی تمرکز دارد که آرامآرام خود را نشان میدهند. نشر کتاب کوله پشتی این رمان را با ترجمه نیلوفر دهقانی نیل منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب او متاسف نیست
کتاب او متاسف نیست نوشتهی مری کوبیکا رمانی معمایی و روانشناختی است که تنش را از دل موقعیتهای روزمره بیرون میکشد. ماجرا با زندگی مگان مایکلز پیش میرود؛ پرستاری که میان شیفتهای سنگین بیمارستان، مراقبت از دختر نوجوانش و فشارهای بهجامانده از طلاق، سعی میکند تعادلش را حفظ کند. در همان آغاز، تماس ترسناک مربوط به سیهنا فضای داستان را به سمت تهدیدی فوری میبرد و بعد حضور زنی به نام کیتلین بکت در بخش مراقبتهای ویژه، مسیر دیگری را باز میکند؛ مسیری که با پرسشهایی در مورد گذشته، هویت و علت فروپاشی آدمها گره خورده است.
رابطهی مگان با دخترش، خاطرهی تلخ خودکشی خواهرش، آشنایی دوباره با دوستی قدیمی و برخوردش با خانوادهی کیتلین، همگی فضایی میسازند که در آن ترس فقط بیرونی نیست و از درون شخصیتها هم سر برمیآورد. بیمارستان، آپارتمان نزدیک ریل قطار، جلسهی حمایتی طلاق و خیابانهای برفی شهر، هر کدام به جای پسزمینهای خنثی، بخشی از فشار روانی داستان میشوند. مری کوبیکا اطلاعات را یکباره رو نمیکند و با جابهجایی میان نگرانیهای شخصی و رخدادهای تهدیدآمیز، حس بیثباتی را حفظ میکند.
کتاب او متاسف نیست در کنار تعلیق، به موضوعاتی مثل احساس گناه، شکنندگی امنیت، فاصلهی میان والدین و فرزندان و ناتوانی در شناخت کامل نزدیکترین آدمها پرداخته است. شخصیتها اغلب چیزی را پنهان میکنند؛ گاهی از دیگران و گاهی از خودشان. همین ویژگی باعث میشود داستان فقط دربارهی یافتن پاسخ یک معما نباشد، بلکه دربارهی فهمیدن زخمهایی هم باشد که زیر ظاهر عادی زندگی پنهان ماندهاند. حالوهوای اثر تیره و ناآرام است و هر صحنه، حتی وقتی اتفاق بزرگی در آن رخ نمیدهد، حسی از خطرِ نزدیک را با خود نگه میدارد.
خلاصه داستان او متاسف نیست
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
مگان مایکلز، پرستاری که پس از طلاق با دختر نوجوانش سیهنا زندگی میکند، ناگهان با تماسی روبهرو میشود که خبر از ربودهشدن دخترش میدهد. همزمان او در بیمارستان مسئول مراقبت از کیتلین بکت میشود؛ زنی که پس از سقوطی شدید در کماست و گذشتهاش پر از ابهام به نظر میرسد. مگان در رفتوآمد میان خانه، بیمارستان و خاطرات دردناک خانوادگی، با آدمهایی روبهرو میشود که هر کدام بخشی از حقیقت را پنهان کردهاند.
داستان او متاسف نیست بهتدریج نشان میدهد که این رخدادها جدا از هم نیستند و ترس، سوءظن و رازهای قدیمی، زندگی مگان را به سمت بحرانی پیچیده میبرند.
چرا باید کتاب او متاسف نیست را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب او متاسف نیست را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تعلیق را از همان صفحههای آغازین وارد زندگی یک مادر میکند و تا ادامهی روایت نگه میدارد.
- داستان فقط بر یک معما تکیه ندارد و همزمان رابطهی مادر و دختر، طلاق، سوگ و احساس گناه را هم پیش میبرد.
- فضای بیمارستان و بخش مراقبتهای ویژه، به داستان بُعدی ملموس و پرتنش داده است.
- شخصیت اصلی با مسئلههای شخصی و حرفهای درگیر است و همین موضوع تصمیمها و واکنشهایش را پیچیدهتر میکند.
خواندن کتاب او متاسف نیست را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب او متاسف نیست به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای معمایی و دلهرهآور که بر روابط خانوادگی هم تمرکز دارند.
- خوانندگانی که به داستانهای شخصیتمحور با محوریت مادران، فرزندان و بحرانهای پنهان علاقه دارند.
- کسانی که از فضاهای بیمارستانی، رازهای تدریجی و موقعیتهای پراضطراب در داستان لذت میبرند.
- مخاطبانی که میخواهند روایتی دربارهی سوگ، احساس گناه و شکنندگی امنیت در زندگی روزمره بخوانند.
- علاقهمندان به داستانهایی که در آن گذشتهی شخصیتها بهتدریج بر زمان حال سایه میاندازد.
چه نسخههای دیگری از کتاب او متاسف نیست منتشر شده است؟
- کتاب شرمنده نیست، ترجمهی فرشاد شالچیان، نشر آموت
بخشی از کتاب او متاسف نیست
«اولین بار در بیمارستان، او را کمی بعد از آنکه از بخش جراحی آمده است، در آیسییو میبینم. پشت درِ شیشهای کشویی میایستم و به او که روی تخت بیمارستان خوابیده است نگاه میکنم. سنترال لاین، لولهٔ ایتی، پایشگر مغزی، لولهٔ نازوگاستریک و لولههای دیگری به او وصلاند. سرم داروهایی چون داروی ادرارآور، ضدتشنج و احتمالاً مورفین را داخل رگ میفرستد. سر زن باندپیچی شده است. به من گفتهاند همین چند ساعت پیش، قبل از باندپیچی تکههایی از جمجمه برداشته شده است تا فشار مغز کم شود. صورتش آنچنان پیدا نیست، چون چشمهایش بسته است و پانسمان و لولهها احاطهاش کردهاند، اما همان قسمتهایی که میبینم، متورم و کبودند.
او بیمار من نیست، پرستار دیگری به نام بریجت در اتاقش میماند و به او رسیدگی میکند. اما اولین بار که از پشت شیشه دیدم آنجا خوابیده است، بسیار ناراحت شدم. پیش از آن، حرفهایی زیرلبی و زمزمههایی از دیگران شنیده بودم که چه اتفاقی برایش افتاده بود، یا اینکه چه چیزی باعث شده بود از اینجا سر دربیاورد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب او متاسف نیست و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| شابک | ۹۷۸۶۰۰۴۶۱۶۹۴۲ |
| تعداد صفحهها | ۳۲۸ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۶۷۰۰۰ تومان |
| برچسب | ادبیات ایالات متحده آمریکا |

لطفا به خودتون لطف کنید و این کتابو نخونید. نه هیجان خاصی داشت نه منطق و نه ارزش محتوایی. واقعا دوستش نداشتم.