کتاب توهمات جمعی
معرفی کتاب توهمات جمعی
کتاب «توهمات جمعی» نوشتۀ تاد رز و ترجمۀ عماد نوبهار است و نشر کتاب مهربان آن را منتشر کرده است. کتاب توهمات جمعی با ارائۀ شواهد علمی و داستانهای واقعی، خوانندگان را به تجدیدنظر در باورهای خود وادار میکند و آنها را تشویق میکند تا با همرنگی اجتماعی بیدلیل مبارزه کنند.
درباره کتاب توهمات جمعی
کتاب توهمات جمعی: همرنگی، همدستی و چرایی تصمیمات اشتباه ما نوشته تاد رز، اثری تأملبرانگیز است که به بررسی عمیق تأثیر هنجارها و انتظارات اجتماعی بر رفتار و تصمیمات ما میپردازد. رز، استاد سابق دانشگاه هاروارد، باتکیهبر علوم اعصاب، اقتصاد رفتاری، و روانشناسی اجتماعی، نشان میدهد که چگونه توهمات جمعی، ما را به اتخاذ باورها و رفتارهایی سوق میدهد که ممکن است با ارزشها و خواستههای واقعی ما همخوانی نداشته باشد.
تاد رز توهمات جمعی را بهعنوان باورهای نادرست گروهی تعریف میکند که ناشی از برداشتهای غلط درباره باورها و نظرات دیگران است. این توهمات قدرت فراوانی دارند؛ زیرا ما را وادار میکنند تا با هنجارهای اجتماعیای همراه شویم که ممکن است در واقعیت به آنها باور نداشته باشیم، اما به دلیل ترس از طردشدن یا مخالفت با جمع، آنها را میپذیریم. رز توضیح میدهد که انسانها به طور ذاتی موجوداتی اجتماعی هستند و مغز ما به دنبال تأیید اجتماعی است. این میل طبیعی، گاه ما را به تلههای همرنگی اجتماعی میاندازد، جایی که اعتمادبهنفس بهجای تخصص اشتباه گرفته میشود و تصمیمات ما بر اساس آنچه فکر میکنیم دیگران باور دارند، شکل میگیرد.
کتاب توهمات جمعی در ۳ بخش اصلی تنظیم شده است: تلههای همرنگی اجتماعی: بررسی چگونگی گرفتار شدن در دام باورهای نادرست و انتظارات گروهی. دوراهی اجتماعی ما: تحلیل چالشهای بین انطباق با جامعه و حفظ ارزشهای شخصی و بازپسگیری قدرتمان: ارائۀ راهحلهایی برای غلبه بر توهمات جمعی و بازگشت به تصمیمگیریهای اصیل و آگاهانه. کتاب توهمات جمعی یکی از پرفروشترین کتابهای والاستریت ژورنال است. این کتاب در سال ۲۰۲۲ بهعنوان بهترین کتاب آمازون در حوزۀ کسبوکار، رهبری و علوم انتخاب شد. همچنین در لیست پرفروشترین آثار آمازون در حوزۀ روانشناسی اجتماعی قرار دارد.
خواندن کتاب توهمات جمعی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به هر کسی که به دنبال درک بهتر از خود و دنیای پیرامونش است، پیشنهاد میکنیم.