معرفی و دانلود کتاب پتانسیل پنهان + خلاصه رایگان

کتاب پتانسیل پنهان

دانش رسیدن به دستاوردهای بزرگ‌تر

۳.۲(از ۲۲ امتیاز)

معرفی کتاب پتانسیل پنهان

کتاب پتانسیل پنهان (دانش رسیدن به دستاوردهای بزرگ‌تر) نوشته آدام گرانت و ترجمه مهرسا شرع‌ الاسلام است و نشر مون در سال ۱۴۰۲ آن را منتشر کرده است. این اثر درباره‌ی عواملی است که به افراد کمک می‌کند تا توانایی‌های خود را پرورش دهند و به دستاوردهای بزرگ‌تری برسند. آدام گرانت با استفاده از نمونه‌هایی از آموزش، شطرنج، زبان‌آموزی و شکل‌گیری مهارت‌های شخصیتی، نشان می‌دهد که رشد افراد فقط به توانایی‌های اولیه‌ی آن‌ها وابسته نیست و فرصت، انگیزه و شیوه‌ی تمرین نیز در این مسیر نقش مهمی دارد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب پتانسیل پنهان اثر آدام گرانت

کتاب پتانسیل پنهان (Hidden Potential: The Science of Achieving Greater Things)، نوشته‌ی آدام گرانت، بر این ایده تمرکز دارد که توانایی‌های اولیه‌ی افراد معیار کاملی برای پیش‌بینی آینده‌ی آن‌ها نیست. نویسنده با تکیه بر پژوهش‌های روان‌شناسی و آموزش و با استفاده از تجربه‌های واقعی نشان می‌دهد که بسیاری از دستاوردهای مهم در نتیجه‌ی پرورش تدریجی مهارت‌ها، شکل‌گیری عادت‌های مؤثر و فراهم‌شدن فرصت‌های مناسب برای رشد به دست می‌آیند. در این مسیر، ویژگی‌هایی مانند پشتکار، انضباط، پویایی، سازگاری و توانایی روبه‌روشدن با دشواری‌ها نیز اهمیت دارند.

کتاب پتانسیل پنهان با روایت گروهی از نوجوانان شطرنج‌باز در هارلم آغاز می‌شود و از این طریق به موضوع ظرفیت‌های رشد افراد می‌پردازد. آدام گرانت از این نمونه به نقش مربی‌ها، معلم‌ها، محیط آموزشی و شیوه‌ی تمرین در شکل‌گیری توانایی‌ها می‌رسد. این اثر در سه بخش، موضوع‌هایی مانند مهارت‌های شخصیتی، داربست‌سازی در فرایند یادگیری، انگیزه، تجربه‌های دشوار و نقش اشتباه در یادگیری را بررسی می‌کند. نمونه‌هایی از زبان‌آموزی، آموزش کودکان، کارآفرینی و رشد حرفه‌ای مفاهیم کتاب را در موقعیت‌های واقعی و ملموس نشان می‌دهند.

کتاب پتانسیل پنهان در ادامه، نگاه خواننده را از استعداد اولیه به فرایند رشد معطوف می‌کند. آدام گرانت توضیح می‌دهد که پیشرفت فردی به اراده و تلاش وابسته است، اما شرایط محیطی، انگیزه و مهارت‌های لازم برای یادگیری نیز نقش مهمی دارند. از این منظر، بحث کتاب به فرد محدود نمی‌شود و نقش مدرسه، گروه‌ها و نهادها را در فراهم‌کردن فرصت رشد بررسی می‌کند. نویسنده همچنین به اهمیت توجه به افرادی می‌پردازد که توانایی‌هایشان در مراحل ابتدایی زندگی یا فعالیت حرفه‌ای به‌سرعت آشکار نمی‌شود.

خلاصه کتاب پتانسیل پنهان

کتاب پتانسیل پنهان با استفاده از پژوهش‌ها و روایت‌های واقعی توضیح می‌دهد که رشد و دستاوردهای فردی به عوامل مختلفی مانند کیفیت یادگیری، شیوه‌ی تمرین، مهارت‌های شخصیتی و محیط مناسب برای پیشرفت بستگی دارد. آدام گرانت در این مسیر به ویژگی‌هایی مانند پشتکار، انضباط، سازگاری، پذیرش اشتباه و توانایی روبه‌روشدن با دشواری‌ها توجه می‌کند. کتاب همچنین نقش مربی‌ها و ساختارهای آموزشی را در پرورش توانایی‌ها بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که حمایت و راهنمایی مناسب می‌تواند زمینه‌ی رشد افراد را فراهم کند. یکی از موضوع‌های اصلی اثر اهمیت توجه به روند پیشرفت افراد و ارزیابی توانایی‌های آن‌ها بر اساس تغییراتی است که در طول زمان ایجاد می‌کنند.

چرا باید کتاب پتانسیل پنهان را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب پتانسیل پنهان را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب به بررسی نقش استعداد، تلاش، یادگیری و فرصت در مسیر رشد افراد می‌پردازد.
  • خواننده در این اثر، با تأثیر مهارت‌های شخصیتی مانند پشتکار، انضباط، پویایی و سازگاری بر پیشرفت آشنا می‌شود.
  • نمونه‌های واقعی کتاب رابطه‌ی میان آموزش، انگیزه، فرصت و دستاورد را روشن‌ می‌کنند.
  • بخش‌های مربوط به اشتباه و مواجهه با دشواری‌ها نقش تجربه‌های چالش‌برانگیز را در فرایند یادگیری بررسی می‌کنند.
  • این کتاب علاوه‌بر رشد فردی، به نقش مدرسه، مربی و نهادهای مختلف نیز در ایجاد فرصت برای پرورش توانایی‌ها توجه دارد.

خواندن کتاب پتانسیل پنهان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب پتانسیل پنهان به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی رابطه‌ی میان استعداد، تلاش و فرصت دیدگاه دقیق‌تری پیدا کنند.
  • معلمان، مربیان و مدیران آموزشی که با فرایند رشد و پیشرفت تدریجی افراد سروکار دارند.
  • کسانی که به موضوع‌هایی مانند یادگیری، انگیزه و شکل‌گیری عادت‌های مؤثر علاقه‌مندند.
  • مخاطبانی که در مسیر رشد شخصی با تردید، اهمال‌کاری یا ترس از اشتباه روبه‌رو هستند.
  • علاقه‌مندان به کتاب‌هایی که پژوهش‌های علمی، نمونه‌های واقعی و مسائل آموزشی و شغلی را در کنار یکدیگر بررسی می‌کنند.

درباره آدام گرانت

آدام گرانت، متولد ۱۳ آگوست ۱۹۸۱، نویسنده و استاد روان‌شناسی سازمانی در دانشکده‌ی وارتون دانشگاه پنسیلوانیاست. او مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه هاروارد و مدارک کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته‌ی روان‌شناسی سازمانی از دانشگاه میشیگان دریافت کرد. گرانت پیش از آغاز فعالیت دانشگاهی، مدتی به‌عنوان شعبده‌باز حرفه‌ای و مدیر تبلیغات کار می‌کرد. او از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ استادیار دانشگاه کارولینای شمالی بود و در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان دانشیار به دانشکده‌ی وارتون پیوست. گرانت در ۲۸سالگی به جوان‌ترین استاد صاحب کرسی در این دانشکده تبدیل شد و از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷، دانشجویان وارتون او را به‌عنوان بهترین استاد دانشگاه انتخاب کردند.

گرانت در سال ۲۰۲۳ از سوی مؤسسه‌ی تینکرز۵۰ به‌عنوان دومین متفکر تأثیرگذار مدیریت در جهان انتخاب شد. او همچنین مجری پادکست‌های «زندگی کاری» و «دوباره فکر کن» است و در راه‌اندازی شرکت «ببخش و بگیر» نقش داشته است. او از اعضای هیئت‌مدیره‌ی سازمان «لین این» نیز بوده است. از شناخته‌شده‌ترین کتاب‌های گرانت می‌توان به کتاب حاضر، «ببخش و بگیر»، «نوآفرینی»، «گزینه‌ی ب» و «دوباره فکر کن» اشاره کرد.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

آدام گرانت در سال ۲۰۱۱ جایزه‌ی انجمن روان‌شناسی آمریکا را برای مشارکت‌های علمی برجسته در سال‌های آغازین فعالیت حرفه‌ای خود دریافت کرد. او در سال ۲۰۱۵ نیز از سوی مجمع جهانی اقتصاد به‌عنوان یکی از رهبران جوان جهانی انتخاب شد.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

• کِرکِس ریویوز کتاب را اثری می‌داند که با تکیه بر پژوهش‌ها و نمونه‌هایی از ورزش، هنر، شطرنج و آموزش، نشان می‌دهد استعداد چگونه می‌تواند پرورش پیدا کند و به دستاورد تبدیل شود. این نشریه به وضوح و اعتبار علمی کتاب اشاره کرده است.
  • جاشوا کیم در Inside Higher Ed، کتاب را ادامه‌ی موفق آثار گرانت می‌داند و تأکید می‌کند که پیام اصلی آن بازتعریف موفقیت است: به‌جای تمرکز بر نقطه‌ی پایان یا استعداد ذاتی، باید به مسیری که فرد طی می‌کند و توانایی او برای یادگیری توجه کرد. او کتاب را برای استادان و فعالان حوزه‌ی آموزش بسیار مفید می‌داند. کیم درعین‌حال، نقدهایی درباره‌ی کم‌توجهی کتاب به نقش نابرابری‌های ساختاری و تمرکز بیش از حد بر فرد مطرح می‌کند.
  • در گودریدز کتاب امتیاز حدود ۴.۰۸ از ۵ را از بیش از ۵۱ هزار رأی گرفته است. بسیاری از خوانندگان از مثال‌های واقعی، رویکرد پژوهش‌محور و ایده‌ی رشد از طریق یادگیری، اشتباه‌کردن و پذیرش دشواری استقبال کرده‌اند.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

نشر میلکان با ترجمه‌ی هانیه علیایی، انتشارات نسل نواندیش با ترجمه‌ی الهام شریف، نشر آرایان با ترجمه‌ی المیرا محمدی، نشر کدیور با ترجمه‌ی سید خشایار کیافر، نشر نوین توسعه با ترجمه‌ی میثم همدمی، نشر آزرمیدخت با ترجمه‌ی مهدی حلوائی و... در سال‌های مختلف و با عنوان‌های متفاوت این کتاب را منتشر کرده‌اند.

بخشی از کتاب پتانسیل پنهان

«مهارت‌های شخصیتی مانند پویایی و پشتکار تا مدت‌ها با برچسب «مهارت‌های نرم» رد می‌شدند. ریشهٔ این اصطلاح را می‌توان در اواخر دههٔ ۱۹۶۰ یافت، یعنی زمانی که روان‌شناسانی مسئولیت پیدا کردند آموزش سربازان ارتش آمریکا را فراتر از تمرکز محدود بر عملیات مسلحانه گسترش دهند. آن‌ها با درک اهمیت مهارت‌های انسانی تأکید گسترده‌تری بر قابلیت‌های رهبری و کار گروهی داشتند؛ این مهارت‌ها به گروه‌ها امکان می‌داد به چیزی بیش از مجموع اسلحه و سربازانشان تبدیل شوند و با سلامت جسمی و روانی به وطن بازگردند. روان‌شناسان به برچسب‌هایی برای توصیف این دو دسته مهارت‌ها نیاز داشتند و آن زمان بود که تصمیم ناخوشایندی گرفتند.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب پتانسیل پنهان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابپتانسیل پنهان

FahimehDeylamKatouli
۱۴۰۴/۰۴/۲۴

بنظرم یکی از کتاب های بود که واقعا دوسش داشتم و از خوندنش حس خوبی داشتم🌱

۱۴۰۴/۰۴/۱۵

بنظرم واقعا کتاب انگیزه بخش و مهمی هستش اگر عمیق خونده بشه نکات زیبایی در زمینه اموزش . رشد . یادگیری و همچنین رهبری و کارتیمی میگه

۱۴۰۴/۱۱/۲۹

مفید

کاربر 7207294
۱۴۰۵/۰۶/۰۵

کتاب پتانسیل پنهان نشون می‌ده که همه می‌تونن کارهای بزرگی انجام بدن، نه فقط نابغه‌ها و ستاره‌ها. اینکه ما هم می‌تونیم از استعدادها و توانایی‌های پنهان خودمون استفاده کنیم.همه ما توانایی‌های زیادی داریم که شاید خودمون هم از وجودشون بی‌خبریم.

Mostafa pakizeh
۱۴۰۵/۰۱/۰۴

درود به همگی ، کتاب بسیار خوبیه ، اگرم دوست داشتین میتونین اپیزودهای خانوم مهرسا شرع الاسلام رو تو پادکست جافکری دنبال کنین اونم بینظیره

مطمئن نیستم.
۱۴۰۳/۱۰/۲۱

ینظر من کتاب طولانی و غیر جذابه.و حوصله سربر.

۱۴۰۳/۰۸/۲۸

اوک

بریده‌هایی از کتاب

قصهٔ آن گل را شنیده‌ای که در شکاف سنگ‌فرش رویید؟ نشان داد که قانون طبیعت غلط است یاد گرفت بدون پا می‌توان راه رفت و جالب آنکه با چسبیدن به رؤیاهایش یاد گرفت هوای تازه را نفس بکشد
FahimehDeylamKatouli
شعار محبوب در مدارس فنلاند این است: «ما نمی‌توانیم حتی یک مغز را هدر دهیم.» [۷] همین شعار است که فرهنگ آموزشی‌شان را متمایز می‌کند. آن‌ها می‌دانند کلید پرورش ظرفیت‌های پنهان، صرفاً سرمایه‌گذاری روی دانش‌آموزانی نیست که نشانه‌های اولیهٔ موفقیت را از خود بروز می‌دهند؛ بلکه لازم است روی هر دانش‌آموز صرف‌نظر از توانایی‌های آشکارش سرمایه‌گذاری شود.
نمی‌شود در روند یادگیری منتظر راحتی بود. ما نمی‌توانیم واقعاً در به‌کارگیری مهارتی راحت باشیم، مگر اینکه آن‌قدر آن را تمرین کنیم که در آن مهارت پیدا کنیم. اما تمرین آن مهارت قبل از تسلط بر آن قطعاً سخت است، بنابراین اغلب از آن اجتناب می‌کنیم. تسریع در یادگیری مستلزم شکل دوم شجاعت است: آن‌قدر شجاع باشید که از دانشتان در حین کسب آن استفاده کنید.
Fatemeh Mirhoseini
اگر کمال‌گرایی دارو بود، حتماً برچسبی رویش بود که درمورد عوارض جانبی رایجش به ما هشدار می‌داد. هشدار: ممکن است باعث توقف رشد شود.
موفقیت به این نیست که چقدر به کمال نزدیک می‌شویم، بلکه به این است که در طول مسیر چقدر پیشرفت داشته‌ایم.
فرصت‌ها خودشان از راه نمی‌رسند، بلکه باید راه را برایشان بسازیم.
مهارت‌های شخصیتی «پیش‌بینی‌کننده و عامل موفقیت در زندگی هستند»
اما این مهارت‌ها در خلأ رشد نمی‌کنند و برای پرورش آن‌ها به فرصت و انگیزه نیاز است.
تا زمانی که حاضر باشید کمی سختی تحمل کنید، هرگز برای یادگیری دیر نیست. و این شجاعت می‌تواند مُسری باشد.
اکرم ملایی
بزرگ‌ترین ضعفم این است که بیش از حد کمال‌گرا هستم. آن کمال‌گرایی که منظور من است، خیلی افراطی‌تر از این حرف‌هاست. کمال‌گرایی میل به بی‌عیب‌ونقص بودن است. هدفِ رسیدن به نقطهٔ صفر اشتباهات است: بدون عیب، بدون نقص، بدون شکست. مثل آن هم‌دانشگاهی‌ام که آن‌قدر از رتبهٔ عالی کنکورش به وجد آمده بود که نام کاربری‌اش را تک‌رقمی گذاشته بود؛ یا همان دانشجویانی که یک دهه بعد از فارغ‌التحصیلی هنوز معدل الف خود را در نمایهٔ لینکدینشان می‌نویسند؛ یا همان دوستانی که در شبکه‌های اجتماعی به نظر می‌رسد بهترین زندگی را دارند، اما زخم‌های روحی و عاطفی‌شان را از شرم پنهان می‌کنند.