کتاب علی
خواندن نظراتمعرفی کتاب علی
«علی » اثر دکتر علی شریعتی (۱۳۵۶-۱۳۱۲)، دربردارنده سخنرانیها و آثار دستنویس دکتر شریعتی پیرامون امام علی (ع) است که از یک مدخل و ۹ بخش اصلی و ۱ بخش ضمیمه تشکیل شده است.
در فصل ول با عنوان « علی حقیقتی بر گونهی اساطیر» میخوانیم:
«...سخن گفتن دربارهی علی بینهایت دشوار است؛ زیرا به عقیدهی من، علی یک قهرمان یا یک شخصیت تاریخی تنها نیست. هر کس دربارهی علی از ابعاد و جهات مختلف بررسی کند، خود را نه تنها در برابر یک فرد، یک فرد برجستهی انسانی در تاریخ میبیند، بلکه خود را در برابر یک معجزهای و حتی در برابر یک مسئلهی علمی، یک معمای علمی این خلقت احساس میکند. بنا بر این دربارهی علی سخن گفتن برخلاف آنچه که در وهلهی اول به ذهن میآید، دربارهی یک شخصیت بزرگ سخن گفتن نیست، بلکه دربارهی یک معجزهای است که به نام انسان و به صورت انسان در تاریخ متجلی شده است.
علی را از جهات مختلف باید دید و در ابعاد مختلف باید شناخت. یکبار به عنوان یک شیعه، از نظر اعتقادی که ما به علی و شخصیت علی و نقشی که علی در تاریخ اسلام داشته است و حق و مقامی که داشته است [داریم]، از این نظر رسیدگی میکنیم و میخواهیم بشناسیمش (این طرز نگاه یک سلسله مسایل خاصی را در برابر محقق مطرح میکند و خوشبختانه به نسبت ابعاد دیگر علی، این بُعدش شناختهتر و روشنتر است؛ اگرچه این بُعد به طور مطلق یعنی به نسبت خود علی باز هم شناخته نیست.) و گاه به عنوان یک مورخ، علی را میخواهیم بررسی کنیم و بشناسیم؛ یعنی نقشی که علی در یکی از دورههای حساس و مهم تاریخ بشر یعنی تاریخ اسلام داشته است. در اینجا باز مسایل تازهای در برابر ما مطرح میشود:
رُلی که علی داشته، نقشی که داشته، پیروزیها و شکستهایش، موقعیتش در جامعهای که در آن جامعه بوده، کیفیت رهبری سیاسی و اجتماعیاش، رابطهاش با مردم، آزادیخواهیاش...»
کویر
کفش های مجنون گم گشتعبدالرضا رضائینیا
آسمان شیشه ای نیست!مرتضی انصاری زاده
تشیع علوی و تشیع صفویعلی شریعتی
دوست داشتن از عشق برتر است و عشق فرزندعلی شریعتی
انسان وقتی در مقابل علی علیه السلام قرار می گیرد خود را در مقابل یک انسان تمام و کامل و یا در برابر یک « معجزه » می بیند . علی ( ع ) معجزه ای است که خداوند او را
با اینکه قیمتش زیاده اما ارزشش رو داره
میدونم شخصیت عزیز اقای شریعتی مقداری حاشیه داشت ولی به ولله تا الان کسیو ندیدم که اینقدر دلسوزانه برای مذهب تشیع تلاش کنه... کلام ایشون واقعا زیبایی و منطق استواری داره و جز بهترین کلام های که درمورد اسلام گفته شده
نسخه چاپی این کتاب رو دارم میخونم و به معنای واقعی کلمه غرق لذت شدم... از یه بزرگوارِ آگاهی شنیدم که گفتن چون دکتر شریعتی جامعه شناس بودن پس حضرت رو از دید جامعه شناسی توصیف میکنن ،پس بهتره بعد از
واقعا یک کتاب که نه تنها امامت در زمان گذشته اسلام بلکه شرایط سیاسی و ارتباط اون رو با حقانیت امامت در زمان حاضر ثابت میکنه . خط و قلم بسیار قوی و تاثیر گذار
عالی
ماشالله از چرت و پرت هاشونم پول در میارن.بدون مدرک در مورد دین نظر میده.چون مدرک مربوط به ادیان ایشون از طرف سفارت ایران در فرانسه تایید نشده.مضحکه