کتاب نبرد میمک
معرفی کتاب نبرد میمک
کتاب الکترونیکی نبرد میمک نوشتۀ احمد حسینیا است و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است. در کتاب نبرد میمک مخاطب میتواند با مجموعهای از خاطرات رزمندگان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران آشنا شود.
درباره کتاب نبرد میمک
ارتفاعات میمک (استان ایلام) به دلیل کوهستانیبودن و قرارگرفتن در نقطهٔ مرزی ایران و عراق، از اهمیت ویژهای برخوردار بودهاند و هستند. این منطقه از همان ابتدا که انقلاب اسلامی پیروز شد و صدام خواست تا طمع خود را نسبت به خاک ایران عملی کند مورد هجوم ارتش وی قرار گرفت و در شهریور سال ۵۹ به آنجا دستاندازی شد. پس از تصرف میمک و پاسگاههای حومه مهران و دهلران، وزیر دفاع صدام به طور رسمی اعلام کرد نیروهای مسلح عراق به مرزهای بینالمللی رسیدهاند و اختلافات ارضی خود را با ایران به طور عملی حل کردند. با اشغال این منطقه معبر وصولی «صالح آباد- سرنی» به طرف خط مرزی مورد تهدید نیروهای عراقی قرار گرفت و در نتیجه محور ایلام، صالح آباد و مهران به طور جدی ناامن شد. این روند موجب شد فرماندهان در دوران جنگ تحمیلی قصد بازپسگیری آن را داشته باشند و اجرای عملیات «میمک» یا «عاشورا» هم در راستای چنین هدفی طرحریزی شد؛ این عملیات از غروب روز ۲۵ مهر سال۱۳۶۳ و مصادف با روزهای محرم آن سال آغاز شد و نیروها به طرف اهداف از پیش طراحی شده حرکت کردند. درگیری با دشمن با رمز «یا اباعبدالله الحسین (ع)» حدود ساعت ۳۰ دقیقه بامداد در محور میانی (فصیل) آغاز شد. خاطرات رزمندگان از حوادث تلخ و شیرین هشت سال دفاع مقدس، روشنگر روحیه آنها و جو حاکم بر جبهههاست و به بیان رشادت و حماسههایی میپردازد که ارزشهایی همچون شهادت، ایثار، جانبازی، ایمان، تقوا و … را بازگو میکند. کتاب نبرد میمک بیانکنندۀ بخشی از وقایع و حوادثی است که از سوی برخی از رزم آوران دلاور در نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی نگارش یافته است و خود قطرهای است از اقیانوس بیکران این حقایق.
خواندن کتاب نبرد میمک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به تاریخ و وقایع جنگ تحمیلی مناسب است.
بخشی از کتاب نبرد میمک
«روزی تعداد زیادی از تانکهای دشمن را دیدیم که با نصب پرچم سفید به علامت تسلیم به سمت خاکریز در حرکت هستند. حرکت این تانکها ابتدا توسط دیدهبانهای ما گزارش شد. لحظاتی بعد به دیدگاه تیپ رفتیم و متوجه شدیم که تانکها با حالتی منظم و با آرامش در حال نزدیک شدن به سمت مواضع ما هستند.
اولین نکتهای که به ذهنم رسید این بود که امکان ندارد یک ستون از تانکهای عراقی به راحتی و بدون تهدید از جانب نیروهای خود این چنین منظم از مواضع خود جدا شده باشند و قصد تسلیم شدن داشته باشند؛ بنابراین به نقشهی دشمن پی بردم.»