دانلود و خرید کتاب راه رشد (جلد چهارم) محی الدین حائری شیرازی
تصویر جلد کتاب راه رشد (جلد چهارم)

کتاب راه رشد (جلد چهارم)

معرفی کتاب راه رشد (جلد چهارم)

کتاب راه رشد (جلد چهارم) نوشتۀ محی‌الدین حائری شیرازی در نشر معارف به چاپ رسیده است. کتاب راه رشد کتابی با موضوع تربیتی از مرحوم حائری شیرازی است که به‌منظور ارائۀ الگویی دینی برای تربیت کودک و نوجوان تدوین شده است.

درباره کتاب راه رشد (جلد چهارم)

تربیت شاید پراهمیت‌ترین امر زندگی بشر است. تربیت، محصول و ثمرهٔ زندگی دنیایی و هدف از خلقت و در معنای عام آن، نقش و وظیفه‌ای همگانی است. انسان در دوره‌های مختلف زندگی، هم در نقش مربی قرار دارد و هم در نقش متربی. در سنت اسلامی نیز مباحث تربیتی نوعاً در قالب علم اخلاق و عرفان بررسی شده و مباحث تربیتی خاص کودکان، متربیان و محصلان، کمتر مورد توجه جدی و نظام‌مند قرار داشته است و این خود، خلائی جدی برای علاقه‌مندان به تربیت دینی بوده است. مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی از معدود عالمانی بود که با بهره‌گیری از تفکر عمیق در آیات و روایات، ورودی تخصصی و اجتهادی در حوزهٔ تربیت داشت و نکات گران‌بهایی از منابع اسلامی صید کرد و در نزدیک به نیم قرن فعالیت علمی و تبلیغی خود، عرضه نمود.

کتاب راه رشد (جلد چهارم)، جامع‌ترین اثر تربیتی آیت‌الله حائری است که پس از چند سال تلاش توسط جمعی از پژوهشگران تدوین یافته است. کتاب حاصل فیش‌برداری از متن مکتوب صدها جلسات عمومی و تخصصی آیت‌الله حائری بوده که در قالب یک ساختار موضوعی متناسب، به‌صورت کتاب حاضر تدوین شده است. سبک و سیاق تدوین این کتاب، به‌صورت یک اثر علمی و درسنامه‌ای نیست و هدف نیز این نبوده که یک کتاب خشک و صرفاً علمی عرضه شود؛ به‌همین جهت، مکرراً در این کتاب، خاطرات، داستان‌ها، تخاطب‌ها و موعظه‌های استاد نیز آورده شده است. کتاب راه رشد هم یک اثر تعلیمی است و هم تربیتی. لازمهٔ رسیدن به چنین هدفی این است که کتاب، از زبان خشک علمی کمی فاصله بگیرد و زبان تربیتی و هدایتگر داشته باشد؛ بنابراین خواننده شاهد بیانی شیرین، حکیمانه و اثرگذار از آیت‌الله حائری خواهد بود.

خواندن کتاب راه رشد (جلد چهارم) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

به دوستداران کتاب‌های تعلیم و تربیت و اخلاق اسلامی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب راه رشد (جلد چهارم)

«هر کار بدی را که انسان انجام می‌دهد، مثل غذای بدی است که مصرف می‌کند و در او ذرات و آثاری به وجود می‌آورد که با گناه و غفلت و ظلمت، سنخیت دارد. هر کار خوبی هم که انسان می‌کند، ذرات و آثاری در او به وجود می‌آورد که با خوبی کردن و احسان کردن و خدمت کردن سنخیت پیدا می‌کند، با خدا سنخیت پیدا می‌کند، با محبت خدا سنخیت پیدا می‌کند و عشق به خدا در او حاصل می‌شود. ذراتی از کارهای بد و بقایای گناهان در وجود انسان، او را به کار بد دعوت می‌کنند و از کار خوب باز می‌دارند و ذراتی از کارهای خوب و آثار کارهای خوب در وجود انسان، او را از کارهای بد برمی‌گردانند و به کارهای خوب تشویق می‌کنند. این دو تا کشش در وجود انسان است. وقتی انسان تقوا را رعایت بکند، به تدریج آن بدی‌ها از او دفع می‌شوند و تحلیل می‌روند و خوبی‌ها در وجودش تقویت می‌شوند و قوت می‌گیرند و جذب صلحا می‌شود و با صلحا انس پیدا می‌کند. از آثار نان حلال این است که انسان با آدم‌های صالح سنخیت پیدا می‌کند و آدم‌های صالح هم با او سنخیت پیدا می‌کنند. آثار لقمه‌های مشتبه این است که انسان با اشرار سنخیت پیدا می‌کند و اشرار با انسان سنخیت پیدا می‌کنند. پیغمبر اکرم (ص) و ائمه (ع) با یک بیان گیرا و با یک محبت خاصی می‌خواهند انسان‌ها را که مثل جوجه‌هایی هستند، از دهان گربه‌ای که شیطان و شیاطین هستند، نجات بدهند و همهٔ توصیه‌های آنها که این کار را بکنید و آن کار را نکنید، برای این است که سنخیت آنها با شیاطین کم شود و سنخیت آنها با محبت خدا زیاد شود»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
شیاطین می‌گویند «انسان آزاد است» و با این آزادی، انسان را بندهٔ همه چیز می‌کنند!! اما انبیاء (ع) می‌گویند: «انسان بنده است» و با این بندگی، او را از بندگی دیگران آزاد می‌کنند!
فریبا کریمی
پدرها طوری برای عید غدیر ارادت به خرج بدهند که بچه‌ها از یک ماه، دو ماه قبل چشم‌انتظار عید غدیر باشند. قرض کنید و یک عیدی حسابی، به اندازه‌ای که به علی (ع) ارادت دارید، به بچه‌ها بدهید. نگویید که این غرامت است، باز من باید یک چیزی بدهم! مقروض می‌شوی، بشو! تو که برای چیزهای دیگر قرض کرده‌ای، یک بار هم برای حضرت علی (ع) مقروض شو.
فریبا کریمی
هر کس به اندازهٔ مطالعه‌ای که روی مرگ کرده، حیات را بهتر شناخته است.
فریبا کریمی
اینکه قرآن از تکبر به عنوان بدترین صفت‌ها سخن می‌گوید، به خاطر این است که تکبر، بیماری‌های دیگر را غیر قابل علاج و انسان را غیر قابل نفوذ می‌کند؛ یعنی انسان را نصیحت‌ناپذیر می‌کند.
فریبا کریمی
انسانیت ریشهٔ دیانت است؛ یعنی هرکسی هرچه به دست می‌آورد، از برکت انسانیت اوست، از برکت انصاف اوست.
فریبا کریمی
شما وقتی بچه را ترساندید، خلقت الهی این بچه دگرگون می‌شود؛ خلقت الهی‌اش این است که از خدا بترسد و وقتی ما او را از خودمان می‌ترسانیم، او یک موجود مصنوعی کوچک می‌شود، یک موجود ساختگی می‌شود.
فریبا کریمی
تپیدن و لرزیدن برای بچه، یعنی عالَم را عوضی به او نشان دادن؛ یعنی مشکل را بزرگ کردن و انسان را کوچک کردن.
فریبا کریمی
برای زیاد شدن اعتماد به نفس فرزندانتان، بر گردن آنها اراده‌های بزرگ نگذارید. اراده‌های بزرگ مثل لقمه‌های بزرگ هستند. وقتی که لقمهٔ بزرگ در دهان بچه می‌گذارید، نمی‌تواند آن را قورت دهد و آن را از دهان در می‌آورد. بعد نتیجه می‌گیرد که من ناتوانم. به بچه‌تان کار سنگین ندهید؛ بلکه برایش لقمهٔ کوچک بگیرید؛ یعنی به او کار سبک بسپارید و وقتی آن را انجام داد و باورش شد که من توانا هستم، کم کم کارهای درشت‌تر هم به او بسپارید.
فریبا کریمی
غنایی که فقیرِ مؤمن دارد از غنای غیرمؤمن بسیار بیشتر است. فقیرِ مؤمن، مثل چاهی است که در او یک پارچ آب مانده باشد؛ وقتی آب را بردارید، می‌ببینید جایش دوباره آب می‌آید. اما غنیِ غیرمؤمن، به استخر پر آبی می ماند که اگر از آن بردارید، از حجمش کاسته می‌شود. زیرا این نوع استغناء و بی‌نیاز شدن از «چیزی»، صرفاً بستگی به مستغنی شدن از همان «چیز» دارد؛ یعنی وقتی که غیر مؤمن به وسیلهٔ چیزی مستغنی شد، غنای او به معنای فقر است، زیرا صرفاً توسط همان چیز کسب غنا کرده و در نتیجه، غنای او غنای تَبَعی است. ولی استغنایی که مؤمن دارد، استغنای ایمانی است.
فریبا کریمی
ما شخصیت بچه‌هایمان را طوری بار می‌آوریم که مردم معبودشان هستند؛ می‌گوییم: جلوی مردم بد است، جلوی مردم زشت است، مردم بد می‌گویند، پیش مردم آبرویت می‌رود؛ اصلاً خدا مطرح نیست. هر وقت هم کسی می‌خواهد به کسی نصیحت کند، دَه تا از مردم می‌گوید و یک بار کلامش را با (بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ) شروع می‌کند. اینکه می‌گویند: کارهایتان با بسم اللّه شروع کنید، به این معنا نیست که فقط بگویید: بسم اللّه؛ یعنی با نیت خدایی کار کنید؛ یعنی از خوف خدا بگو، از امید به خدا بگو، از دین بگو، نه از مردم؛ کاری کن که خوف از خدا برای طرف مطرح باشد
فریبا کریمی
هرجا به‌جای مخلوق، نظارت خالق باشد، توحید را رشد می‌دهد.
فریبا کریمی
کسانی که می‌خواهند بچه‌هایشان خداترس بشوند، هر وقت ظلمی به فرزندشان کردند، به راحتی از او معذرت بخواهند و بگویند: ما از ترس خدا معذرت می‌خواهیم. حتی اگر هم نگویند: «از ترس خدا»، او می‌فهمد که پدرش از یک مقام مافوق نگران است و می‌فهمد که بین خودش و خدا رابطه‌ای هست و خداشناس می‌شود. فرزند با خودش می‌گوید: «حتماً خدایی هست که پدرم در عین همهٔ اقتداری که دارد و می‌تواند حرفش را به کرسی بنشاند، در مقابل او خاضع و خاشع است. پدر از من که نمی‌ترسد. پس حتماً خدا هست».
فریبا کریمی

حجم

۲۵۴٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۲۷۶ صفحه

حجم

۲۵۴٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۲۷۶ صفحه

قیمت:
۸۰,۰۰۰
۴۰,۰۰۰
۵۰%
تومان