کتاب در کنار خودشیفته ها
معرفی کتاب در کنار خودشیفته ها
کتاب در کنار خودشیفته ها نوشتهٔ هاکان منگوچ و ترجمهٔ شهرزاد صدر است. نشر گویا این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی داستانگونه در حوزهٔ روانشناسی عمومی.
درباره کتاب در کنار خودشیفته ها
کتاب در کنار خودشیفته ها (رفتنیام یا ماندنی؟) از خودشیفتهها بهعنوان افرادی یاد کرده است که ذهن و روح دیگران را دستکاری میکنند. این کتاب که ۱۴ بخش دارد، پنجمین کتاب از مجموعه کتابهای انگیزشی و عرفانی به قلم هاکان منگوچ است. این نویسندهٔ ترکزبان، کتاب حاضر را بهشکل داستان نوشته است. شخصیتهای این داستان، ما را با شخصیت افراد خودشیفته همچنین افراد خودمحور و افرادی آشنا میکنند که نیاز عمیق به توجه و تحسین دارند.
خواندن کتاب در کنار خودشیفته ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران روانشناسی عمومی پیشنهاد میکنیم.
درباره هاکان منگوچ
هاکان منگوچ نوازنده و نویسندهای ترکزبان است که در کتابهایش از عرفان، زندگی و طریق زندگی پرده برداشته است. آرامش و احساس غرقگی از ویژگیهای بارزی است که از دیدن ویدیوهای سخنرانی این نویسنده، به دست میآورید. کودکی هاکان در شهر نسبتاً کوچک بورسا گذشت، اما کمی بعد به استانبول نقلمکان کرد. هاکان همانطور که از کودکی بهسمت نواختن سازهای پیانو و نی کشیده شد، در اوایل نوجوانی به خواندن کتابهای معنوی که در کتابخانهٔ خانه وجود داشت هم علاقه نشان میداد. آثار منگوچ در دنیای ادبیات بیشترین شباهت را به آثار «پائولو کوئیلو» دارد. او به هر شکلی که بتواند، مفاهیم ارزشمندی را که به آنها باور دارد، به زبانهای طرفدارانش (ترکی، انگلیسی، فارسی و...) منتشر میکند. او را در اغلب شبکههای اجتماعی با محتواهایی آرامشبخش و معنوی که تولید میکند، میتوان یافت:
هاکان منگوچ در کتاب «هیچ ملاقاتی تصادفی نیست»، با بیانی ساده و روایتی داستانی، به شرح سفری ۷روزه میپردازد که یک عارف صوفیمسلک بههمراه یک دختر رهسپار سفری دور میشوند. هر دوی آنها با دست خالی راهی شدهاند و در این سفر تجربیاتی کسب میکنند که باارزشتر از هر باروبنهای است. از طرف دیگر این ۲ مسافر، این جهان و زبان آن را بهشکلی عمیقتر درک میکنند که پیش از تندادن به این سفر بههیچوجه ممکن نبود. «دلت که پاک باشد»، کتاب بعدی منگوچ، بیشتر از اینکه جنبهٔ داستانی داشته باشد، روایتی است که از سفر تحقیقاتی خود به آفریقا داشته است. این کتاب به سفرنامهای جذاب شباهت دارد که در آن مسافری درک و دریافت خودش از وقایع سفرش و همنشینی با صوفیهای آفریقا را آورده است. کتاب «من نی هستم» یک سفر معنوی به درون است. خواننده همراه با یک نوازندهٔ نی که نویسندهٔ کتاب است، رهسپار سفری درونی میشود و سر از سازوکار نی و شباهتش به وجود و خلقت آدمی درمیآورد. کتاب «۲۱ قانون مولانا» نیز حاوی سؤالوجوابکردن مولانا جلالالدین بلخی است؛ پدر معنوی تمام کسانی است که بهدنبال عرفان و صوفیگری هستند. در این کتاب هاکان مگنوچ با ریزبینی و زیرکی خاص خود بهسراغ سؤالهایی اساسی و بنیادین رفته و در تفکری که مولانا آن را بنا نهاده، بهدنبال جوابهایی میگردد که با جهان امروزی در تناسب باشد. «دلت که پاک باشد، داستانت پایان خوشی خواهد داشت» نام کتاب دیگری از این نویسنده است.
بخشی از کتاب در کنار خودشیفته ها
«تمام اعضای تیم آلینا مانندِ نوازندگان، خوانندگان همراه، آرایشگر، مدیر برنامهها و تنظیمکننده همه و همه یکییکی آمدند و تبریک گفتند. بعد از آنکه همه پشت صحنه را ترک کردند، او آنجا تنها، خسته و خیس عرق روی صندلی نشست. در کنسرتش نه مادرش بود، نه پدرش و نه اَرتان. عزیزه بهخاطر اینکه چِتین آنجا با آلینا همنوازی میکرد، برای اولینبار به تماشای آلینا آمده بود، الآن هم اینجا نبود حتماً با هم بیرون رفته بودند.
لباسهایش را عوض کرد، جلوی آینه رفت و آرایشش را پاک کرد. برای خودش نوشیدنی ریخت و بههمراه تنقلات آنها را خورد. چند دقیقه بعد در به صدا درآمد، کاش میتوانست اینجا بیشتر با خود تنها بماند، حوصلهٔ حرف زدن با هیچکس را نداشت. کسی که بدون اجازه در را باز کرد و وارد شد چِتین بود. از دیدن او عصبانی شد.
«من که نگفتم داخل بیا، اینجا اتاق منه، اتاق بابات که نیست.»
چِتین گفت: «آه... معذرت میخوام، در زدم، اما منتظر جواب نموندم. عزیزه پیش تو نیومد؟ دنبالش میگشتم. موبایلش رو جواب نمیده.»
آلینا گفت: «حتماً رفته خونه.»
و برگشت سر میز و به تمیز کردن صورتش ادامه داد. این به این معنا بود که چِتین باید از آنجا خارج بشود، اما او آنجا نشست و شروع کرد به تماشای آلینا.»