کتاب قتل در رود نیل
معرفی کتاب قتل در رود نیل
کتاب قتل در رود نیل نوشتهٔ آگاتا کریستی و ترجمهٔ علی سلامی است. نشر گویا این رمان معاصر انگلیسی را منتشر کرده است.
درباره کتاب قتل در رود نیل
کتاب قتل در رود نیل (Death on the Nile) حاوی یک رمان معاصر و انگلیسی است که جزو مجموعه رمانهای هرکول پوارو به شمار میرود. در این رمان، پوآرو که برای گذراندن تعطیلات به مصر سفر کرده، با زوجی آشنا میشود که ماهعسل خود را آنجا میگذرانند. معماها از همینجا در ذهن شکل میگیرد. هر دو مرد با دهانی نیمهباز، چشمان ندیدبدید خود را به دختری دوخته بودند که داشت جلوی پستخانه از یک رولزرویس قرمز پیاده میشد. دختر، نرم و چابک از اتومبیل بیرون آمد. کلاه بر سر نداشت. موهای طلاییاش به او جلوهٔ خاصی میداد. پیراهنی بلند، اندام ظریف و زیبایش را پوشانده بود. از حرکاتش معلوم بود دختر متکیبهنفسی است. حضور چنین دختری با آن سرووضع در شهر کوچک مالتون آندرود پدیدهای بسیار نادر به شمار میآمد. این دختر چه ارتباطی به کارآگاه مشهور، هرکول پوارو دارد؟ این رمان به قلم آگاتا کریستی را بخوانید تا بدانید. رمان قتل در رود نیل از جمله داستانهای آگاتا کریستی است که در دههٔ ۱۹۳۰ میلادی (در سال ۱۹۳۷) به رشتهٔ تحریر در آمده است. این اثر از جمله داستانهایی است که آگاتا کریستی سخت به آن علاقه داشت. او گفته است که این داستان بیشتر مورد پسند بانوان است تا آقایان؛ چون داستان پیرامون مسائل احساس عشقی و عاطفی دور میزند تا مسائل جنایی. این رمان در نهایت درس اخلاق و هشداری قوی برای کسانی است که ذهن خودشان را پر از گرههای نادرست و کجآلوده کرده و نسبت به آنچه دارند، ناسپاس و ناشکرند.
خواندن کتاب قتل در رود نیل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر انگلستان و قالب رمان جنایی پیشنهاد میکنیم.
درباره آگاتا کریستی
آگاتا کریستی در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۱۸۹۰ در تورکی، دوون به دنیا آمد. او نویسندۀ مشهور انگلیسی و خالق داستانهای جنایی و ادبیات کارآگاهی بود. او نخستین نویسندهای است که کتابهایش بیشترین ترجمه را به زبانهای مختلف دنیا داشته و پس از او، ژول ورن و سپس شکسپیر در این روند قرار دارند؛ کریستی همچنین طولانیترین نمایشنامۀ جهان را به نام «The Mousetrap» نوشته است. این نمایشنامه از سال ۱۹۵۲ تا ۲۰۲۰ در West End اجرا شد. این نمایش در مارس ۲۰۲۰ بهدلیل همهگیری ویروس کرونا بسته شد. این نویسندۀ انگلیسی، ترجمهشدهترین نویسنده است. کریستی ۶ رمان نیز با نام مستعار Mary Westmacott نوشته است. آگاتا کریستی طی هر ۲ جنگ جهانی، در بیمارستانها خدمت کرد و دانشی درمورد سمهایی را که در بسیاری از رمانها، داستانهای کوتاه و نمایشنامههای او وجود داشت، به دست آورد؛ او همچنین در دورهای از زندگیاش، چندینماه را در حفاریهایی در خاورمیانه میگذراند و بدینترتیب از این دانش نیز در نگارش کتابهایش سود میجست. کریستی از خانوادهای ثروتمند و طبقۀ متوسط بود که عمدتاً در خانه تحصیل میکرد. او در سال ۱۹۲۰ «ماجرای مرموز در استایلز» را با حضور کارآگاه «هرکول پوآرو» نوشت و با این اثر بود که به نخستین پلههای موفقیت پا گذاشت.
آگاتا کریسی جوایز ویژه و مختلفی را در طول عمر هنریاش دریافت کرده است. بیشتر کتابها و داستانهای کوتاه او (و بعضیها از آنها چندینبار) بهصورت فیلم درآمدهاند. از آن میان میتوان فیلمهای قتل در قطار سریعالسیر شرق، مرگ در رودخانه نیل و قطار ساعت ۴:۵۰ پدینگتون را نام برد؛ همچنین بسیاری از نوشتههای کریستی بارها برای تهیۀ برنامههای رادیویی و تلویزیونی مورداستفاده و اقتباس قرار گرفتهاند. علی دهباشی، سردبیر مجلهٔ بخارا، در «شب آگاتا کریستی» گفت که این نویسندۀ انگلیسی، بهخاطر علائق باستانشناسی همسرش، بارها به ایران سفر کرده بود. در سال ۱۳۴۵ بود که محمدعلی سپانلو با آگاتا کریستی گفتوگویی انجام داد. آگاتا کریستی در تاریخ ۱۲ ژانویه ۱۹۷۶ درگذشت. تنها بخشی از آثار این نویسنده را در فهرست زیر ببینید:
رمانهای هرکول پوارو: شیطان به قتل می رسد، ماجرای اسرارآمیز در استایلز، قتل در زمین گلف، قتل راجر آکروید، چهار (قدرت) بزرگ، راز قطار آبی، خطر در خانه آخر، لرد اجور میمیرد، قتل در قطار سریعالسیر شرق، تراژدی در سه پرده، مرگ در میان ابرها، قتل به ترتیب الفبا، قتل در بینالنهرین، ورقهای روی میز، شاهد خاموش، قتل در رود نیل، کریسمس هرکول پوآرو، ملاقات با مرگ، جنایتهای میهن پرستانه و ... .
مجموعه داستانها: تحقیقات پوآرو، قتل در مجتمع مسکونی، راز رگاتا، کارهای هرکول، شاهدی برای پیگرد قانونی، سه موش کور، ماجرای پودینگ کریسمس، گناه مضاعف، نخستین پروندههای پوآرو، گرفتاری در خلیج پولنسا، مجموعه چای هارلوین، روشنایی ماندگار.
رمانهای خانم مارپل: قتل در خانه کشیش، جسدی در کتابخانه، انگشت متحرک، اعلام یک قتل، آنها این کار را با آیینه انجام میدهند، جیب پر از چاودار و... .
بخشی از کتاب قتل در رود نیل
«مردم یکبهیک یا دوبهدو با سری افکنده وارد سالن انتظار شدند. ظاهراً احساس عمومی این بود که مشتاقانه نشستن سر میز غذا نشانهٔ سنگدلی نافرجامی بود. تمام مسافران یکی پس از دیگری با حالتی شرمسار آمدند و سر میزشان نشستند.
تیم آلرتن چند دقیقه بعد از این رسید که مادرش سر میز نشست. خیلی بدخلق به نظر میرسید.
غرولندکنان گفت: «کاش هرگز به این کشتی لعنتی نیومده بودیم.»
خانم آلرتن سرش را به طرز غمباری تکان داد.
«آه، خدای بزرگ، من نیز چنین آرزویی دارم. اون دختر زیبا! جوونیش حیف شد. نگران بود و فکر میکرد که کسی با سنگدلی بهش شلیک کنه. به نظرم وحشتناکه که کسی بتونه دست به چنین عملی بزنه؛ و اون دخترک بینوا!»
«ژاکلین؟»
«بله، دلم براش میسوزه. خیلی اندوهگین به نظر میرسه.»
تیم درحالیکه کره روی نانش میمالید بدون هیچ احساسی گفت: «به اون یاد بدین که با سلاح گرم بازی نکنه.»
«تصور میکنم تربیت خوبی نداشت.»»
لطفا توضیح کوتاه هم در مورد این اثر آگاتا جان بدهید تا همگان بفهمند در مورد چیست چون تو اثرات دیگه تقریبا گفته شده و فهمش رو راحت تر کرده به خواننده .
تنها کتابی ازآگاتاکریستی بود،که خواندم وخسته شدم، اسامی گاهی طولانی وشبیه هم وگاهی کوتاه، به همین علت درک ماجرا کمترمیشد، خیلی دوست نداشتم.
عالی