کتاب بابک خرم دین
خواندن نظراتمعرفی کتاب بابک خرم دین
«بابک خرمدین: ابر قهرمان مبارزه با اعراب بیگانه» نوشتهی سعید نفیسی(۱۳۴۵-۱۲۷۴) است. این کتاب در خصوص بابک و خرمدینان است. بابک خرمدین رهبر مبارزات خرمدینان است که در ۲۲۳ قمری میزیست و به کمک جنبش خرمدینان بر علیه خلفای عباسی شوریدند.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
درباره جنگهایی که بابک با لشکریان خلفای بغداد کرده است برخی از جزییات را تاریخنویسان ضبط کردهاند: حاج خلیفه در تقویم التواریخ آغاز کار خرمدینان را در کوهستان آذربایجان در سال ۱۹۲ آورده و میگوید: هلاکی آن قوم به دست حازم. گویا این همان سالی است که جاویدان ابن شهرک بیرون آمده است.
بابک کار خود را در سال ۲۰۱ آغاز کرده است چنان که در تقویمالتواریخ نیز آمده و فصیحی در مجمل در حوادث سال ۲۰۱ مینویسد: خروج بابک الرخمی در جاویدانیه و جاودانیه را به جاودان بن سهل بازخوانند، که صاحب بذ بود و بابک دعوی میکرد و روح جاویدان در وی ظهور کرده است و در اطراف ممالک دست به فساد آورد.
گردیزی در زینالاخبار در خلافت معتصم چنین آورده است: «مردمان سپاهان و همدان و ماسبذان اندر دین خرمی شدند مذهب بابک خرمدین گرفند و لشکر انبوه بر بابک گرد آمد. معتصم مراسحق بن ابراهیم را، که امیر بغداد بود، به حرب ایشان فرستاد. او به رفت و با خرم دین حرب کرد و شصت هزار مرد را از ایشان بکشت و باقیبگریختند و زمینه ارمینیه و آذربایجان بستدند، و چون لشکر اسلام سوی خرمدینان متواتر گشت بابک خرمدین ضعیف گشت، پس از ملک روم استعانت خواست و ملکالروم به نصرت بابک بیرون آمد و شهر زبطره را ویران کرد و بازگشت و چون خبر به معتصم رسید ضجر گشت.»
چنگیزخان مغول
واسیلی یان
داریوش بزرگ؛ فرمانروای باستانی شاهنشاهی پارسیاکوب ابوت
سرگذشت فتحعلی شاهناصر افشارفر
از بهرام گور تا خسرو پرویزایرج رامتین
ایران بعد از اسلام (چکیده جلد دوم از تاریخ کامل ایران)عباس اقبال آشتیانی
زندگی کوروشگزنوفون .
کوروش، داریوش و امپراطوری هخامنشیان (تاریخ تمدن ایران: جلد چهارم)کاوه فرخ
تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصل ایران (جلد ۲)حسن پیرنیا (مشیرالدوله)
آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارشمری بویس
بابک خرم دینسعید نفیسی
ایران در آستانه سقوط ساسانیانایوانوویچ کالسنیکوف
تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصل ایران (جلد ۳)حسن پیرنیا (مشیرالدوله)
قزلباش شاه (شاه عباس کبیر)ژان گور
خاطرات یک مغپائولو کوئیلو
هم دیوارمیترا داور
گام، آرپژ، آکورد، تمرینبهزاد شیرزادی فولادی
۱۰,۰۰۰۵۰%
تا اونجا که من مطالعه کردم در مبارزات ایرانیان با اعراب متجاوز بعد از شکست قادسیه تنها یک عامل دلیل شکست مکرر ایرانیان بود و آن هم خیانت هموطن ها و از آن بدتر خیانت همرزمان خودشان بود. بابک و