کتاب من و استادم
معرفی کتاب من و استادم
کتاب من و استادم نوشتهٔ الیف شافاک و ترجمهٔ فروزنده دولت یاری است. انتشارات آتیسا این رمان معاصر آمریکایی را روانهٔ بازار کرده است. داستان این اثر در ترکیه و در قرن ۱۶ میگذرد.
درباره کتاب من و استادم
این رمان نامزد دریافت جایزهٔ والتر اسکات در سال ۲۰۱۵ و نامزد دریافت بهترین داستان تاریخی سایت گودریدز (Goodreads) در سال ۲۰۱۵ بوده است. کتاب من و استادم (۲۰۱۳) که نمونهای از زندگی چندفرهنگی الیف شافاک است، داستانی را روایت میکند که به حدود یک قرن از زندگی در امپراطوری عثمانی میپردازد. در قرن شانزدهم، پسری دوازدهساله به نام «جهان» به استانبول میرسد. او که رامکنندهٔ حیواناتِ سلطان است، مسئول مراقبت از فیلی بسیار باهوش به نام «چوتا» میشود؛ جهان همچنین با دختر زیبای سلطان، «شاهزاده میهریماه» دوست میشود و پس از مدتی احساس میکند که عاشق او شده است. جهان پس از مدتی با «سینان»، معمار ارشد امپراطوری آشنا میشود و با کمک او در ساخت تعدادی از باشکوهترین سازههای تاریخ مشارکت میکند، اما اوضاع به همین آرامی پیش نمیرود. احساس خشم و حسادت در میان ۴ شاگرد سینان شعلهور میشود. کتاب حاضر نخستینبار با عنوان «مرید معمار» و با ترجمهٔ «علی سلامی» توسط «انتشارات مهراندیش» و در سال ۱۳۹۶ منتشر شده است.
خواندن کتاب من و استادم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر آمریکا و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره الیف شافاک
الیف شافاک در اکتبر ۱۹۷۱ در شهر استراسبورگ فرانسه به دنیا آمد. او نویسنده و رماننویس است. این نکته را نمیتوان کتمان کرد که زندگی شخصی الیف شافاک و جداشدن پدر و مادرش خودآگاه یا ناخودآگاه روی رمانهایش و تفاوتهای جنسیتی شخصیتهای داستانهایش تأثیر گذاشته است. او تحصیلات دورهٔ راهنمایی را در شهر مادرید و تحصیلات دبیرستانش را در دبیرستان آتاترک آنکارا به پایان برد. در دانشگاه خاورمیانهٔ آنکارا، مدرک کارشناسیاش را در رشتهٔ روابط بینالملل گرفت و پس از آن در همان دانشگاه در رشتهٔ حقوق زنان کارشناسیارشدش و در رشتهٔ علوم سیاسی دکترایش را گرفت. الیف شافاک در سال ۲۰۱۰ نشان شوالیهٔ ادبیات و هنر کشور فرانسه را از آنِ خود کرد. آثار این نویسنده به ۳۰ زبان ترجمه شده و از طرف ناشران معروفی مثل ویکینگ، پنگوئن، ریزولی و... به چاپ رسیده است.
با نوشتن اولین رمانش به نام «پنهان» (۱۹۹۸) توانست جایزهٔ بزرگ مولانا را دریافت کند. در سال ۱۹۹۹ «آینههای شهر» و در سال ۲۰۰۰ رمان «مَحرم» را نوشت که موفق به دریافت جایزهٔ کانون نویسندگان ترکیه شد. بهدنبال آن، ۲ کتاب «شپشپالاس» (۲۰۰۲) و «برزخ» (۲۰۰۴) را نوشت که جزو پرفروشترین کتابهای آن سالها محسوب میشدند. او در کتاب «جزر و مد» (۲۰۰۵) به جمعآوری گفتارهای خود دربارهٔ زن، موضوع هویت، تفاوتهای فرهنگی و زبان و ادبیات پرداخت. کتاب «پدر و حرامزاده» در سال ۲۰۰۶ منتشر شد و بهعنوان پرفروشترین کتاب سال شناخته شد. در سال ۲۰۰۹ به نوشتن رمان «عشق» پرداخت که آن را نشر دوغانکتاب به چاپ رساند. کتاب عشق رکورد پرفروشترین کتاب چاپشده را در ترکیه به خود اختصاص داد. این کتاب توانست در مدتی کوتاه پرفروشترین کتاب کشور شود. در ادامهٔ آن سالها چند کتاب دیگر از این نویسنده به چاپ رسیده است. رمان «من و استادم» (۲۰۱۳) نمونهای از زندگی چندفرهنگی این نویسندهٔ چیرهدست است. نویسنده با بهرهگرفتن از زبانی که ترکیبی از روایت و گفتوگوست، شخصیتهای تاریخی را در کنار ۲ شخصیت خیالی این رمان، «جهان» (پسری از دیار هند) و فیل او قرار میدهد. کتاب «شیر سیاه» (روایتی طنزآلود از بحران هویت که این روزها ممکن است برای هر زنی در آستانهٔ مادرشدن رخ دهد) نیز اثر همین نویسنده است.
بخشی از کتاب من و استادم
«سپس جهان و سانگرام برای گشتزنی به اطراف رفتند. سانگرام مادهٔ موممانند و چسبناکی را گلوله کرد و در دهانش گذاشت. اگرچه جهان کمسنوسال بود اما میدانست که این ماده تریاک است. پس از چند دقیقه، سانگرام مهربان شد و لب به سخن گشود. او قوانین حفظ سکوت را که سلطان سلیمان وضع کرده بود، برای جهان توضیح داد. اگرچه این قوانین سختگیرانه در حیاطهای اول و دوم چندان رعایت نمیشدند اما پیروی از آن در حیاط سوم و چهارم الزامی بود. همه در همهجا باید ساکت میماندند. صحبت با صدای بلند، خندیدن و فریادزدن ممنوع بود.»
حجم
۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۸۴ صفحه
حجم
۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۸۴ صفحه