کتاب گزیده اشعار سیلویا پلات
خواندن نظراتمعرفی کتاب گزیده اشعار سیلویا پلات
سیلویا پلات، سال ۱۹۳۲ در آمریکا بهدنیا آمد. او در هشتسالگی پدرش را از دست داد و این موضوع تأثیر بسیاری روی روحیهٔ او گذاشت. پس از مدتی، با بورسی تحصیلی به بریتانیا رفت و در دانشگاه کمبریج مشغول به تحصیل شد. در آنجا، با تد هیوز، شاعر انگلیسی آشنا شد. آنها در سال ۱۹۵۶ ازدواج کردند و صاحب دو بچه شدند و سال ۱۹۶۲ هم از یکدیگر جدا شدند.
سیلویاپلات حدود ۲۲۰ قطعه شعر دارد که توجه منتقدان و کارشناسان ادبیات را جلب کرده است. پنجاه شعر هم دارد که به دوران نوجوانی و جوانیاش برمیگردد. شعر سیلویاپلات را شاید بتوان به سه دوره تقسیم کرد: دورهٔ اول که ایام نوجوانی و جوانیاش است، و شعرها هم رضایت او را جلب نمیکرد و بیشتر به سیاه مشق میمانست. دورهٔ دومِ شعر سیلویا پلات، مابین اوایل سال ۱۹۵۶ تا اواخر ۱۹۶۰ را دربرمیگیرد. اولین شعرهای این دوره، برای او سرآغاز تولدی دیگر است و شعرهای نخستین مجموعهٔ او را هم شامل میشود. دورهٔ سوم شعر او، از سپتامبر ۱۹۶۰ آغاز میشود. در این دوره، ساختار منطقی بهتری به شعرهایش داده است. در واقع، دورهٔ سوم آثار او، بیشتر از حیث نظم کاریاش اهمیت دارد و برخی از شعرهایش را بازنویسی کرده و برخی را پاسخی به شعرهای دیگران قرار داده است. این کتاب شعر، مربوط به دورهٔ دوم و سوم شعرهای پلات است.
لطفا این کتاب را بکارید؛ مجموعه شعر
زندگی دلخواهت را بسازاپرا وینفری
از شکست نترسیدجیا جیانگ
ظرف های وجودتان را پر کنیدجاناتان فیلدز
مراقبه به روش ساموراییریچارد ال. هایت
(۸-۱۲-[۱۸۹]) سیلویا پلات با اینکه زندگی کوتاهی داشته و در ۳۰ سالگی خودکشی کرده ولی آثار زیادی از خودش به جا گذاشته؛ اشعاری با مضامین و موضوعات گوناگون. اگر کنجکاوید و میخواهید تصویر کامل تری از جهانی بینیش به دست بیارید،
از آبی ستارهها آنگونه که وعده میدادی ، نشانی نبود به خواب ابد رفتم جایی تاریک درمیان سنگهای سیاه پوشیده در برف زمستان برف بیصداست برف بیصداست
شاهکار تمام عیار...
از آبی ستاره ها آنگونه که وعده می دادی نشانی نبود به خواب ابد رفتم جایی تاریک در میان سنگ های سیاه پوشیده در برف زمستان برف بی صداست برف بی صداست
چقد دنبال این کتاب بودم. مرسی،طاقچه جان