دانلود و خرید کتاب در جستجوی اوج میهای چیکسنت میهای ترجمه رضا علوی
تصویر جلد کتاب در جستجوی اوج

کتاب در جستجوی اوج

معرفی کتاب در جستجوی اوج

کتاب الکترونیکی در جستجوی اوج نوشتهٔ میهای چیکسنت میهای با ترجمهٔ رضا علوی و نوید فردوسی پور و حسنا رضایی در نشر شورآفرین چاپ شده است. این کتاب به بررسی مفهوم کار، خویشکاری و راه‌های شادکامی انسان می‌پردازد. این کتاب را می‌توانید از طاقچه دریافت کنید.

درباره کتاب در جستجوی اوج

میهای چیکسنت‌میهای که از پایه‌گذاران روان‌شناسی مثبت‌گرا است تلاش کرده تا در این کتاب راهی برای رمزگشایی معمای شادکامی انسان بگشاید. او بر این باور بود که روان‌شناسی باید در خدمت رشد همهٔ انسان‌ها باشد؛ نه فقط کسانی که دچار اختلالات روانی هستند. ازاین‌رو زیست روزمرهٔ انسان‌ها را مورد مطالعه و بررسی قرار داد. حاصل این پژوهش‌ها معرفی مفهوم اوج (Flow) است.

خلاصه کتاب در جستجوی اوج

این کتاب یکی از شیوه‌های دستیابی به تجربهٔ اوج را نشان می‌دهد. شیوه‌ای که از راهبردی مدرن در بافت مدرنیته برمی‌خیزد و به ویژه برای زمانهٔ ما کارگشا و پراهمیت است. این کتاب در ضمن راه را برای مقایسهٔ خویشکاری و کار هموار می‌کند و پرسش از شیوه‌های متفاوت و شاید موفق‌تر پیوند زدن کار با اوج را ممکن می‌سازد. اینکه کار کردن دقیقا یعنی چه، جای بحث بسیار دارد. اما می‌توان در ساده‌ترین حالت گفت «کار»، زنجیره‌ای از رفتارهای هدفمند است که فرد برای برآورده‌کردن نیازی جمعی انجام می‌دهد. با افزایش تدریجی توانایی‌های افراد جامعه از طریق رویارویی با چالش‌ها می‌توان به رشد رسید. ظهور مدرنیته با تورم کار و با رمزگذاری افراطی کار ملازم بوده است. آنچه چیکسنت‌میهای در کتاب اوج کشف کرده، درکی نو و پدیده‌ای نوظهور در تمدن اروپایی قلمداد می‌شود. مفهوم خویشکاری بسیار پیچیده و پردامنه و مهم است. خویشکاری به نوعی کار شبیه است اما در اجرای خویشکاری من‌ها در نهاد حل نمی‌شوند یا میل و خواست خود را به کلی طرد نمی‌کنند؛ یعنی از نهاد به زیر نمی‌آید و از من به بالا می‌رود. در این کتاب این شباهت‌ها و تفاوت‌ها به‌خوبی تشریح می‌شود.

کتاب در جستجوی اوج را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به دوستداران کتاب‌هایی با موضوعات مربوط به شادکامی و روان‌شناسی مثبت پیشنهاد می‌شود.

فهرست کتاب در جستجوی اوج

مقدمهٔ مترجمان

دیباچهٔ کتاب «در جستجوی اوج»

فصل اول: ساختارهای زندگی روزمره

پی‌نوشت‌ها

منابع

یادداشت‌ها

بخشی از کتاب در جستجوی اوج

«گرچه زندگی انسان‌ها در برخی از جنبه‌های مهم شبیه یکدیگر است، هر فرد باید تفاوت‌های آشکار زندگی خود با دیگران را نیز بیابد. دلال سهام منهتن، کشاورز چینی و بومی اهل کالاهاری، همگی به‌نحوی نقش اصلی‌شان را در نمایشنامهٔ زندگی بازی می‌کنند که گویی هیچ وجه مشترکی با هم ندارند. دو مورخ به نام ناتالی زیمون دیویس و آرلت فارژ دربارهٔ اروپای سده‌های شانزدهم تا هجدهم چنین می‌نویسند: «زندگی روزمره در چارچوب سلسله‌مراتب پایدار اجتماعی و جنسیتی جریان داشته است.» بخش اعظم چگونگی زندگی هر فرد به جنسیت، سن و موقعیت اجتماعی او بستگی دارد. این موضوع دربارهٔ همهٔ گروه‌های اجتماعی که ما از آن‌ها اطلاع داریم صدق می‌کند.

محل و زمان تولد افراد را در شرایطی قرار می‌دهد که تا حد زیادی تعیین‌کنندهٔ نوع تجربیاتی است که با آن رویارو خواهند شد. دویست سال پیش، پسری شش یا هفت‌ساله که در خانواده‌ای فقیر در منطقهٔ صنعتی انگلیس به دنیا می‌آمد، احتمالاً شش روز در هفته، حدود ساعت پنج صبح از خواب بیدار می‌شد، شتابان به‌سمت کارخانه می‌رفت و تا غروب آفتاب با دستگاه‌های بافندگی مکانیکی کار می‌کرد و اغلب، قبل از اینکه به سن نوجوانی برسد، از شدت فرسودگی از دنیا می‌رفت. در همان زمان، دختری دوازده‌ساله در مناطقی از فرانسه که محل تولید پارچه‌های ابریشمی بود، باید تمام روز کنار تشتی پر از پیله‌های کرم ابریشم غوطه‌ور در آب داغ می‌نشست تا مادهٔ چسبناکی که نخ‌ها را به هم می‌چسباند حل کند. او می‌بایست صبح تا شب با لباس‌های خیس می‌نشست و در نهایت نوک انگشتانش به‌خاطر آب داغ بی‌حس می‌شدند و احتمالاً به‌علت بیماری تنفسی جان می‌باخت. درحالی‌که هم‌زمان بچه‌های خانواده‌های اشراف رقص آرام دونفره را یاد می‌گرفتند و به آموختن زبان‌های خارجی می‌پرداختند.»