کتاب جهان شعله ور
معرفی کتاب جهان شعله ور
کتاب الکترونیکی جهان شعلهور نوشتۀ مارک رولندز با ترجمۀ سمانه کدخدایی مرغزار در نشر خزه منتشر شده است. این کتاب دربارۀ تأثیرات انسانها بر محیطزیست، رابطه انسان و حیوانات و چشمانداز آینده زمین است.
درباره کتاب جهان شعلهور
کتاب جهان شعلهور اثری در حوزه فلسفه محیطزیست و اخلاق است. مارک رولندز، فیلسوف و نویسنده، در این کتاب به بررسی نقش انسان در تغییرات زیستمحیطی و اثرات آن بر حیوانات و کل سیاره میپردازد. رولندز با استفاده از دیدگاههای فلسفی، زیستشناختی و اخلاقی، چگونگی تأثیر فعالیتهای انسانی مانند صنعت، کشاورزی و مصرفگرایی بر تغییرات اقلیمی، انقراض گونههای زیستی، و تخریب محیطزیست را تحلیل میکند. او همچنین به رابطه میان انسانها و حیوانات میپردازد و استدلال میکند که تغییر نگرش انسانها به طبیعت و حیوانات برای نجات زمین ضروری است. این کتاب علاوه بر ارائه تحلیلهای دقیق، راهکارهایی نیز برای کاهش اثرات منفی فعالیتهای انسانی و ایجاد آیندهای پایدار برای زمین ارائه میدهد. ترجمه روان سمانه کدخدایی مرغزار، مفاهیم پیچیده کتاب را برای مخاطب فارسیزبان قابل درک کرده و مطالعه این اثر را برای علاقهمندان به مسائل زیستمحیطی و فلسفی تسهیل میکند. مارک رولندز نویسنده و فیلسوف بریتانیایی است که در زمینه فلسفه اخلاق، محیطزیست، و رابطه انسان و حیوانات آثار متعددی نگاشته است. او بیشتر به دلیل نوشتههایش درباره اخلاق حیوانات و تأثیر فعالیتهای انسانی بر طبیعت شناخته میشود.
کتاب جهان شعلهور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای افرادی که به مباحث زیستمحیطی، فلسفه اخلاق، و آیندهپژوهی علاقه دارند مناسب است. همچنین پژوهشگران، دانشجویان رشتههای علوم محیطزیست و فلسفه، و هر کسی که دغدغه نجات زمین را دارد، میتوانند از این اثر بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب جهان شعلهور
«یک روز نشسته بودم به تماشای سریال «چرنوبیل» که یکدفعه انگار سرم روشن شد و همهٔ پردهها از جلو چشمم افتادند. البته این سریال و میزان مستند بودن قصههایش کلی حرفوحدیث داشت ولی حالا درست یا نادرست، چیزی از تکاندهنده بودنش کم نمیکرد. دستکم من یکی که حسابی تکان خوردم. اینقدری که درجا نشستم به زیرورو کردن اینترنت که ببینم آنجا چه خبر است و پوشش گیاهی و جانوریاش به چه وضعی افتاده و دیدم اوضاعشان از آنچه توی خیال من بود بهتر هم هست. از خود چرنوبیل به شعاع ۳۰ کیلومتر، یعنی زمینی به مساحت ۲۶۰۰ کیلومتر مربع یک چیزی شکلگرفته که فقط میشود اسمش را گذاشت بهشت حیاتوحش. از خرس و گاومیش بگیرید تا گراز و گورکن و آهو و عقاب و تا دلتان بخواهد گرگ و همهجور حیوانی که پیشتر آدمها فراریشان داده بودند حالا برگشته و داشتند زادوولد میکردند و البته که عین خیالشان هم نبود که منطقه به اورانیوم آلوده است. ظاهر کار هم گولزننده است و شکی نداریم که در گذر نسلهای بعدی این حیوانات، عوارضی حاصل از زندگی در این منطقهٔ آلوده بروز خواهد کرد. ولی فعلاً که حال و روزشان خوش و خرّم است. آنقدر خوش که آدمها تصمیم گرفتهاند شماری از گونهٔ در خطر انقراض اسبهای پرژوالسکی۱ را به اینجا منتقل کنند و دیگر گفتن ندارد که این اسب بینوا اینجا نفس کشیده و نسبت به جاهای دیگر که ما هستیم، اوضاعش بهتر شده و زادوولدی کرده و حالش خوب است.»