کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی ایتن مالیک + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی

کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی

معرفی کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی

معرفی کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی

کتاب الکترونیکی «زندگی و کار با هوش مصنوعی» (Living and Working with AI) نوشتهٔ ایتن مالیک با ترجمهٔ «مهدی فروتن آغمیونی» و «سیدعلی رحمان‌زاده» و انتشار نشر خزه، به بررسی تأثیرات هوش مصنوعی بر زندگی روزمره، کار و آموزش می‌پردازد. این اثر در دستهٔ علوم اجتماعی و فناوری قرار می‌گیرد و به جنبه‌های اجتماعی، اخلاقی و کاربردی هوش مصنوعی می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی

این کتاب به بررسی تحولات اخیر هوش مصنوعی و تأثیر آن بر جنبه‌های مختلف زندگی انسان می‌پردازد. نویسنده، با تکیه بر تجربه‌های شخصی و پژوهش‌های دانشگاهی، به مخاطب نشان می‌دهد که چگونه هوش مصنوعی از یک فناوری نوپا به ابزاری فراگیر و تأثیرگذار تبدیل شده است. «زندگی و کار با هوش مصنوعی» در دوره‌ای نوشته شده که مدل‌های زبانی بزرگ و ابزارهای مولد هوش مصنوعی به سرعت در حال گسترش هستند و بحث‌های زیادی دربارهٔ فرصت‌ها و تهدیدهای این فناوری در جریان است. کتاب با زبانی روایی و مثال‌های ملموس، تصویری از آینده‌ای ترسیم می‌کند که در آن انسان‌ها باید با «ذهن‌های بیگانه» همزیستی کنند و برای هم‌ترازی ارزش‌ها و اهداف انسانی با هوش مصنوعی تلاش کنند. نویسنده به جای تمرکز صرف بر سناریوهای آخرالزمانی، بر پیامدهای عملی و کوتاه‌مدت هوش مصنوعی در کار، آموزش و زندگی روزمره تأکید دارد و خواننده را به تأمل دربارهٔ نقش خود در این تغییرات دعوت می‌کند.

خلاصه کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی

این کتاب با روایت تجربه‌های نویسنده از مواجهه با هوش مصنوعی آغاز می‌شود؛ جایی که ابزارهای جدید مانند چت‌جی‌پی‌تی، نه‌تنها شگفتی بلکه نگرانی‌هایی دربارهٔ آیندهٔ شغل‌ها و آموزش ایجاد می‌کنند. نویسنده توضیح می‌دهد که هوش مصنوعی چگونه از فناوری‌های پیش‌بینی ساده به مدل‌های زبانی بزرگ و چندوجهی تکامل یافته است؛ مدل‌هایی که می‌توانند متن، تصویر و حتی کد تولید کنند و در بسیاری از آزمون‌های انسانی عملکردی نزدیک یا حتی بهتر از انسان دارند. کتاب به بررسی چالش‌های اخلاقی و اجتماعی هوش مصنوعی می‌پردازد؛ از جمله مسئلهٔ هم‌ترازی ارزش‌ها، سوگیری داده‌ها، مسئولیت‌پذیری و خطرات بالقوهٔ استفادهٔ نادرست از این فناوری. نویسنده چهار اصل کلیدی برای کار با هوش مصنوعی پیشنهاد می‌کند: همکاری فعال با هوش مصنوعی، حفظ نقش انسان در تصمیم‌گیری، تعریف شخصیت و نقش برای هوش مصنوعی و پذیرش این واقعیت که هر نسل جدید هوش مصنوعی از قبلی پیشرفته‌تر خواهد بود. در ادامه، کتاب به کاربردهای عملی هوش مصنوعی در نقش‌های مختلف مانند همکار، معلم، خلاق و حتی شخص می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه این فناوری می‌تواند هم فرصت‌های تازه‌ای ایجاد کند و هم چالش‌هایی برای هویت، مهارت‌ها و آیندهٔ انسان‌ها به وجود آورد.

چرا باید کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی را خواند؟

این کتاب با رویکردی تحلیلی و مبتنی بر تجربه، به خواننده کمک می‌کند تا ابعاد مختلف هوش مصنوعی را درک کند و نسبت به فرصت‌ها و تهدیدهای آن دیدی واقع‌بینانه به دست آورد. نویسنده با مثال‌های روزمره و پژوهش‌های به‌روز، پیچیدگی‌های فنی و اجتماعی هوش مصنوعی را قابل لمس می‌کند و راهکارهایی برای مواجههٔ آگاهانه با این فناوری ارائه می‌دهد. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به درک بهتر نقش انسان در عصر هوش مصنوعی و آمادگی برای تغییرات آینده کمک کند.

خواندن کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به فناوری، دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ علوم اجتماعی و رایانه، مدیران کسب‌وکار، معلمان و هر کسی که دغدغهٔ آیندهٔ کار، آموزش و زندگی در عصر هوش مصنوعی را دارد، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال شناخت پیامدهای اجتماعی و اخلاقی هوش مصنوعی هستند، توصیه می‌شود.

فهرست کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی

- دیباچه: سه شب بی‌خوابی — مقدمه‌ای بر تجربهٔ شخصی نویسنده از مواجهه با هوش مصنوعی و دغدغه‌های اولیه دربارهٔ آینده.بخش اول:۱. آفریدن ذهن‌های بیگانه — مروری بر تاریخچه و مفاهیم پایهٔ هوش مصنوعی و چگونگی شکل‌گیری مدل‌های زبانی بزرگ.۲. هم‌ترازی با بیگانه — بررسی چالش‌های اخلاقی و مسئلهٔ هم‌ترازی ارزش‌های انسانی با اهداف هوش مصنوعی.۳. چهار قانون برای هم‌هوش — ارائهٔ اصول کلیدی برای کار و تعامل مؤثر با هوش مصنوعی در زندگی و کار.بخش دوم:۴. هوش مصنوعی به مثابه شخص — تحلیل رفتار هوش مصنوعی در نقش یک فرد و مقایسه با نرم‌افزارهای سنتی.۵. هوش مصنوعی به مثابه یک موجود خلاق — بررسی توانایی‌های خلاقانهٔ هوش مصنوعی و تأثیر آن بر تولید محتوا و هنر.۶. هوش مصنوعی به مثابه همکار — نقش هوش مصنوعی در محیط کار و همکاری با انسان‌ها.۷. هوش مصنوعی به مثابه معلم — کاربردهای آموزشی و تأثیر هوش مصنوعی بر یادگیری و آموزش.۸. هوش مصنوعی به مثابه مربی — نقش هوش مصنوعی در راهنمایی و توسعهٔ فردی.۹. هوش مصنوعی به مثابه آیندهٔ ما — جمع‌بندی و چشم‌انداز آیندهٔ هوش مصنوعی و تأثیر آن بر جامعه و هویت انسانی.سخن آخر: هوش مصنوعی به مثابه ما — تأملی بر همزیستی انسان و هوش مصنوعی و مسئولیت‌های پیش رو.

بخشی از کتاب زندگی و کار با هوش مصنوعی

«من معتقدم هزینه‌ی آشنا شدن با هوش مصنوعی - واقعاً آشنایی با هوش مصنوعی - دست کم سه شب بی‌خوابی است.پس از چند ساعت استفاده از سامانه‌های هوش مصنوعی مولد. لحظه‌ای فرامی‌رسد که درمی‌یابید مدل‌های زبانی بزرگ که به خدماتی مانند چت‌جی‌پی‌تی قدرت می‌دهند. مثل رایانه‌های معمولی رفتار نمی‌کنند. در عوض, کارشان بیشتر شبیه انسان است. ناگهان می‌فهمید با چیزی تازه, چیزی غریب در حال تعاملید و همه چیز قرار است دگرگون شود. بیدار می‌مانید. به یک اندازه هیجان‌زده می‌شوید و نگران, از خودتان می‌پرسید: بر سر شغل من چه می‌آید؟ چه کاری از دست فرزندان من ساخته است؟ آیا این موجود فکر هم می‌کند؟ نیمه‌شب سراغ رایانه‌تان می‌روید و درخواست‌های به ظاهر ناممکن برایش می‌فرستید, فقط برای اینکه ببینید هوش مصنوعی انجام‌شان می‌دهد یا نه. درمی‌یابید جهان به شکل بنیادین دگرگون شده و هیچ کس نمی‌تواند به شما بگوید آینده چگونه خواهد بود.»