کتاب مارال هادی غلام دوست + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:نشر خزه
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب مارال

معرفی کتاب مارال

کتاب الکترونیکی «مارال» (داستان کودک و نوجوان) نوشتهٔ «هادی غلام‌دوست» و منتشرشده توسط نشر خزه، روایتی از زندگی روستایی و پیوند عاطفی یک پسر نوجوان با بزغاله‌اش را به تصویر می‌کشد. این داستان که در دستهٔ ادبیات کودک و نوجوان قرار می‌گیرد، با نگاهی به دغدغه‌ها و تجربه‌های نوجوانان روستایی، به موضوعاتی چون مسئولیت‌پذیری، دوستی با حیوانات و چالش‌های زندگی روزمره می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مارال

«مارال» داستانی است که در فضای روستایی دهه ۱۳۶۰ روایت می‌شود و زندگی نوجوانی به نام «خیرمحمد» را دنبال می‌کند. این کتاب با زبانی ساده و توصیف‌های ملموس، تصویری از کارهای روزمره، روابط خانوادگی و دغدغه‌های نوجوانان روستا ارائه می‌دهد. محوریت داستان حول تولد بزغاله‌ای به نام «مارال» و رابطهٔ عاطفی خیرمحمد با او شکل می‌گیرد. نویسنده با پرداختن به جزئیات زندگی روستایی، از کار در آغل و مراقبت از حیوانات تا نگرانی‌های مربوط به گرگ‌ها و خطرات طبیعی، تلاش می‌کند دنیای کودکان و نوجوانان روستا را به تصویر بکشد. این اثر در فضایی صمیمی و خانوادگی، ارزش‌هایی چون مسئولیت‌پذیری، محبت و شجاعت را به نمایش می‌گذارد و در عین حال، چالش‌ها و ترس‌های کودکی را نیز بازتاب می‌دهد. کتاب در قالب داستانی پیوسته، مخاطب را با فراز و نشیب‌های زندگی خیرمحمد و خانواده‌اش همراه می‌کند و تصویری از سنت‌ها و سبک زندگی روستایی ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب مارال

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!داستان با معرفی خانوادهٔ خیرمحمد و کارهای روزمرهٔ آن‌ها در روستا آغاز می‌شود. بز قهوه‌ای خانواده در انتظار زایمان است و خیرمحمد با شوق و نگرانی مراقب اوست. سرانجام بزغاله‌ای به دنیا می‌آید که نامش را «مارال» می‌گذارند. خیرمحمد به شدت به مارال وابسته می‌شود و مراقبت از او را وظیفهٔ خود می‌داند. در طول داستان، اتفاقاتی مانند آسیب‌دیدن بره‌ها توسط الاغ، گم‌شدن مارال و افتادنش در چاه، و نجات او توسط خیرمحمد و خواهرش گل‌قدم رخ می‌دهد. خیرمحمد با چالش‌هایی مانند ترس از گرگ‌ها و مسئولیت نگهداری از گله روبه‌رو می‌شود. او برای محافظت از مارال حتی با گرگ‌ها مقابله می‌کند و شجاعت و دلبستگی خود را به نمایش می‌گذارد. داستان با ماجراهای روزمره، بازی‌ها و دغدغه‌های نوجوانی در روستا پیش می‌رود و رابطهٔ عمیق خیرمحمد با مارال و خانواده‌اش را به تصویر می‌کشد.

چرا باید کتاب مارال را خواند؟

این کتاب با روایت صمیمی و ملموس از زندگی روستایی، مخاطب را با دنیای کودکان و نوجوانان در محیطی متفاوت آشنا می‌کند. «مارال» به موضوعاتی مانند مسئولیت‌پذیری، دلبستگی به حیوانات، شجاعت در برابر خطر و اهمیت خانواده می‌پردازد. خواندن این داستان فرصتی است برای تجربهٔ فضای روستا، شناخت دغدغه‌های نوجوانان و لمس لحظات تلخ و شیرین رشد و بلوغ در بستر طبیعت و سنت.

خواندن کتاب مارال را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای نوجوانان و کودکانی که به داستان‌های روستایی و حیوانات علاقه دارند مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که به دنبال آثاری با محوریت مسئولیت‌پذیری، دوستی و شجاعت برای نوجوانان هستند، گزینهٔ خوبی به شمار می‌آید.

بخشی از کتاب مارال

«یک روز صبح که خوابیده بودم، مادر صدایم کرد و گفت: «خیرمحمد! خیرمحمد! بلند شو. بز تو زاییده. بز قهوه‌ای زاییده بلند شو پسرم!»باور نمی‌کردم. خیال می‌کردم خواب می‌بینم. از جای خود بلند شدم، توی رختخواب نشستم و چشمانم را مالیدم.مادر گفت: «چرا نشستی؟! برو زاغه، بز تو زاییده!»یک‌باره به خود آمدم و گفتم: «چی گفتی؟! بز من زایید؟!»مادر داشت نان می‌پخت و گل‌قدم هم کمکش می‌کرد. گل‌قدم خندید و گفت: «آره. حالا توی زاغه است! هرچه صدایت کردم بیدار نشدی! نمی‌دانی چه چشم‌های قشنگی دارد! برو ببین.»تندی بلند شدم. کفش پلاستیکی‌ام را پوشیده، نپوشیده بدو از چند پله پایین رفتم و از کنار دیوار حیاط به طرف زاغه دویدم و همان‌طور توی راه کفشم را پا کردم.«خدای من! چه می‌بینم! بابا بزغالهٔ کوچکی را زیر بز قهوه‌ای گرفته بود و کمکش می‌کرد تا شیر بخورد. اما بزغاله هنوز نمی‌توانست درست و هنوز نمی‌توانست پستان پر شیر مادرش را پیدا کند و شیر بخورد. من همچنان زیر نور فانوس نگاهش می‌کردم و لبخند به لب داشتم. قلبم از شادی تند تند می‌زد! بی‌اختیار گفتم: «بابا! چقدر قشنگه!»بابا خندید و گفت: «آره پسرم مثل مارال قشنگه.»