کتاب عشق دوردست
معرفی کتاب عشق دوردست
کتاب عشق دوردست نوشتهٔ امین مالوف و ترجمهٔ مینا مانی قلم است. انتشارات علمی و فرهنگی این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی حاوی نمایشنامه پنجپردهای.
درباره کتاب عشق دوردست
کتاب عشق دوردست نمایشنامهای پنجپردهای نوشتهٔ امین مالوف است. این متن نمایشی که برای اپرا نوشته شده در فستیوال ساتربورگ با مدیریت «جرارد مورتیه» و سالن تئاتر «شتله» با مدیریت «ژان پی بُرس من» و سالن اپرای «سانتافه»در سال ۲۰۰۱ به زبان فرانسه اجرا شده است. این اثر همچنین در نوامبر ۲۰۰۱ و ژوییهٔ ۲۰۰۲ به زبان انگلیسی در آمریکا اجرا شد. «ژوفره رودل»، «شاهزادهٔ بلای»، «کلمانس»، «کنتس تریپولی» و مسافر شخصیتهای این نمایشنامه هستند. داتسان این نمایشنامه در قرن هفدهم میگذرد.
نمایشنامه متنی است که برای اجرا بر روی صحنه و یا هر مکان دیگری نوشته میشود. هر چند این قالب ادبی شباهتهایی به فیلمنامه، رمان و داستان دارد، شکل و فرم و رسانهای جداگانه و مستقل محسوب میشود. نخستین نمایشنامههای موجود از دوران باستان و یونان باقی ماندهاند. نمایشنامهها در ساختارها و شکلهای گوناگون نوشته میشوند، اما وجه اشتراک همهٔ آنها ارائهٔ نقشهٔ راهی به کارگردان و بازیگران برای اجرا است. بعضی از نمایشنامهها تنها برای خواندن نوشته میشوند؛ این دسته از متنهای نمایشی را کلوزِت (Closet) نامیدهاند. از مشهورترین نمایشنامهنویسهای غیرایرانی میتوان به «آیسخولوس»، «سوفوکل»، «اوریپید» (یونان باستان)، «شکسپیر»، «هارولد پینتر» (انگلستان)، «مولیر» (فرانسه)، «هنریک ایبسن» (نروژ)، «آگوست استریندبرگ» (سوئد)، «برتولت برشت» (آلمان)، «ساموئل بکت» (ایرلند) و «یوجین اونیل» (آمریکا) اشاره کرد. نام برخی از نمایشنامهنویسهای ایرانی نیز «بهرام بیضائی»، «عباس نعلبندیان»، «اکبر رادی»، «غلامحسین ساعدی»، «بهمن فُرسی»، «محسن یلفانی»، «نغمه ثمینی»، «محمد رضایی راد»، «علیرضا نادری»، «محمد یعقوبی»، «محمد رحمانیان» و «محمد چرمشیر» بوده است.
خواندن کتاب عشق دوردست را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات نمایشی و علاقهمندان به نمایشنامههای خارجی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب عشق دوردست