معرفی و دانلود کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی

کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی

۴.۰(از ۵ امتیاز)

معرفی کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی

کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی (Confessions of an Economic Hit Man) نوشته جان پرکینز، روایتی شخصی و افشاگرانه‌ی پرکینز از تجربه‌ی خود به‌ عنوان یکی از عوامل پشت‌پرده‌ی سیاست‌های اقتصادی جهانی است و تحلیلی از نظام سرمایه‌داری و پیامدهای آن بر جوامع مختلف ارائه می‌دهد. پرکینز در این اثر، با نگاهی انتقادی و از زاویه‌ی تجربه‌ی زیسته‌ی خود، به نقش ابرشرکت‌ها، بانک‌های بین‌المللی و دولت ایالات متحده در شکل‌دهی به ساختارهای اقتصادی کشورهای در حال توسعه می‌پردازد. این کتاب را نشر اختران با ترجمه مهرداد (خلیل) شهابی و میرمحمود نبوی منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی

کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی با قلم جان پرکینز، روایتی است از پشت‌پرده‌ی سیاست‌های اقتصادی جهانی و نقش افرادی که به‌ عنوان کارگزاران نظام سرمایه‌داری، در شکل‌گیری و تداوم سلطه‌ی ابرشرکت‌ها و دولت‌ها بر کشورهای در حال توسعه نقش داشته‌اند. پرکینز با تکیه‌ بر تجربه‌ی شخصی خود، ساختار پیچیده‌ای را ترسیم می‌کند که در آن، وام‌های کلان، پروژه‌های عمرانی و قراردادهای بین‌المللی، ابزاری برای وابسته‌کردن کشورها و بهره‌برداری از منابع طبیعی آن‌ها می‌شوند.

این کتاب با نگاهی انتقادی به عملکرد بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و سازمان‌های مشابه، نشان می‌دهد که چگونه سیاست‌های اقتصادی تحمیلی، به جای توسعه، فقر و نابرابری را در کشورهای هدف گسترش می‌دهد. کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی ترکیبی از خاطرات، تحلیل‌های اقتصادی و روایت‌های تاریخی است که در کنار هم تصویری از فرایند شکل‌گیری امپراتوری جهانی و نقش ابرشرکت‌ها در آن ارائه می‌دهد. پرکینز در این اثر با بازخوانی وقایع تاریخی و بررسی پیامدهای سیاست‌های اقتصادی، به نقد بنیادین نظام سرمایه‌داری و پیامدهای آن برای جوامع انسانی می‌پردازد.

خلاصه کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی

کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی با روایت زندگی و تجربه‌های جان پرکینز آغاز می‌شود؛ فردی که از یک خانواده‌ی متوسط آمریکایی به دنیای پیچیده‌ی سیاست و اقتصاد جهانی وارد می‌شود. او پس از گذراندن دوران تحصیل و ورود به سپاه صلح، به‌تدریج جذب شبکه‌ای از ابرشرکت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی می‌شود که هدف‌شان، به‌ظاهر توسعه و پیشرفت کشورهای در حال توسعه است، اما در واقعیت، این توسعه ابزاری برای وابسته‌کردن و استثمار این کشورهاست.

پرکینز شرح می‌دهد این سازمان‌ها چگونه با استفاده از وام‌های کلان، پروژه‌های عمرانی و قراردادهای مهندسی، کشورها را به دام بدهی‌های سنگین می‌اندازند. این بدهی‌ها، نه‌تنها منابع طبیعی و استقلال سیاسی کشورها را به خطر می‌اندازد، بلکه باعث می‌شود بخش عمده‌ای از بودجه‌ی ملی آن‌ها صرف بازپرداخت وام‌ها شود و خدمات اجتماعی، بهداشتی و آموزشی به حاشیه رانده شود.

در بخش‌هایی از کتاب، پرکینز به نقش بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و سازمان‌های مشابه در این فرایند اشاره کرده و توضیح می‌دهد که چگونه این نهادها با توجیه علمی و اقتصادی، سیاست‌هایی را تحمیل می‌کنند که در نهایت به سود ابرشرکت‌ها و به زیان مردم کشورهای هدف است. او همچنین به نقش رسانه‌ها، تبلیغات و فرهنگ مصرف‌گرایی در تثبیت این نظام اشاره می‌کند و هشدار می‌دهد که تداوم این روند، نه‌تنها برای کشورهای فقیر، بلکه برای کل جهان پیامدهای خطرناکی خواهد داشت.

چرا باید کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی را بخوانیم؟

خواندن این کتاب به درک بهتر نقش ابرشرکت‌ها، بانک‌های بین‌المللی و دولت‌ها در شکل‌دهی به نظم جهانی کمک می‌کند و نگاه انتقادی نسبت به مفاهیمی چون توسعه، پیشرفت و عدالت اقتصادی ایجاد می‌کند. همچنین، کتاب با بیان صادقانه‌ی تجربه‌های نویسنده، امکان همدلی و بازاندیشی درباره‌ی مسئولیت فردی و جمعی در برابر ساختارهای ناعادلانه را فراهم می‌سازد.

خواندن کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی عدالت اجتماعی، توسعه‌ی پایدار، نقد نظام سرمایه‌داری و شناخت سیاست‌های اقتصادی جهانی را دارند. کتاب همچنین برای دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های اقتصاد، علوم سیاسی و روابط بین‌الملل منبعی کاربردی و مفید خواهد بود.

جوایز و افتخارات کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی

• در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک‌تایمز
  • در لیست آثار پرفروش سایت آمازون

بخشی از کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی

«قرارداد ما با دولت اندونزی، "بانک توسعه آسیا" و "آژانس ایالات متحده برای توسعه بین‌المللی" مستلزم این بود که یک نفر از گروه ما از تمام مراکز اصلی پرجمعیت در منطقه که تحت پوشش "طرح جامع" قرار می‌گرفت بازدید به عمل آورد. به من مأموریت داده شد تا این شرط قرارداد را اجرا کنم. چارلی این‌طور طرح مطلب کرد: "تو در آمازون از همهٔ مشکلات، جان سالم به در بردی؛ می‌دانی چگونه از خود در برابر حشرات موذی، مارها و آب آلوده محافظت کنی."

همراه با راننده و مترجم از مکان‌های زیادی دیدار و در خیلی از خانه‌های خوش‌نما اما غم‌افزا اقامت کردم. سران محلی در امور سیاسی و تجاری راملاقات کردم و به دیدگاهشان در مورد چشم‌انداز رشد اقتصادی، گوش دادم. اما فهمیدم که بیشتر آنان مایل به ارائهٔ اطلاعات نیستند. با حضور من، مرعوب به نظر می‌رسیدند. نوعاً، می‌گفتند که باید موضوعات را با رؤسایشان، با اداره‌های دولتی یا با مراکز اصلی شرکت‌ها در جاکارتا مطرح کنم. گاهی اوقات شک می‌کردم که نکند دسیسه‌ای در کار است.

این بازدیدها معمولاً کوتاه بود و بیش از دو ـ سه روز طول نمی‌کشید. در فاصلهٔ این بازدیدها به ویزما در باندونگ مراجعت می‌کردم. خانم مدیره‌یمهمانسرا پسری داشت که چندسالی از من جوان‌تر بود. اسمش راسمون بودولی به غیر از مادرش همه او را راسی صدا می‌زدند. او دانشجوی اقتصاد در دانشگاهی محلی بود و خیلی سریع به کار من علاقه‌مند شد. درواقع، ظنم بر این بود که روزی برای کار به من مراجعه خواهد کرد. او آموختن زبانِ باهاسا را بهمن شروع کرده بود.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:اعترافات یک جنایتکار اقتصادی
شابک:۹۷۸۹۶۴۷۵۱۴۹۴۱
تعداد صفحه‌ها:۴۲۴ صفحه
قیمت کتاب:۱۰۰۰۰۰ تومان
برچسب:مجموعه پشت پرده مخملین

نظری برای کتاب ثبت نشده است.