کتاب اربابان جدید جهان جان پیلگر + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب اربابان جدید جهان

کتاب اربابان جدید جهان (The new rulers of the world)، نوشته جان پیلجر و ترجمه مهرناز شهابی و مهرداد (خلیل) شهابی، اثری پژوهشی و افشاگرانه درباره‌ی مناسبات قدرت، امپریالیسم و نقش رسانه‌ها در جهان معاصر است. این کتاب که جلد سوم از مجموعه‌ی پشت پرده‌ی مخملین است و نشر اختران در سال ۱۳۸۸ آن را منتشر کرده، با نگاهی ژرف و مستند به بررسی رخدادهای سیاسی و اقتصادی چند دهه‌ی اخیر می‌پردازد و تلاش می‌کند ساختارهای پنهان سلطه و تأثیر آن‌ها بر زندگی مردم کشورهای مختلف را آشکار کند. جان پیلجر، روزنامه‌نگار و مستندساز شناخته‌شده، در این اثر با اتکا به تحقیقات میدانی و اسناد معتبر، روایت‌هایی از اندونزی، عراق، استرالیا و ساختارهای جهانی قدرت ارائه داده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اربابان جدید جهان اثر جان پیلجر

کتاب اربابان جدید جهان اثری است که جان پیلجر آن را با رویکردی انتقادی و مستند به نگارش درآورده است. این کتاب در قالب چهار جستار، به بررسی نقش قدرت‌های جهانی، ابرشرکت‌ها و دولت‌ها در شکل‌دهی به نظم سیاسی و اقتصادی معاصر می‌پردازد. پیلجر با تمرکز بر کشورهایی مانند اندونزی، عراق و استرالیا، نشان داده است که چگونه سیاست‌های جهانی‌سازی، تحریم‌ها و دخالت‌های نظامی سرنوشت میلیون‌ها انسان را تحت‌تأثیر قرار داده‌اند.

این کتاب شامل روایت‌های تاریخی، مصاحبه‌ها و اسناد محرمانه است. جان پیلجر تلاش کرده است با کنارزدن روایت‌های رسمی، واقعیت‌های پنهان را آشکار کند. در این میان، نقش رسانه‌ها و سکوت آن‌ها در برابر فجایع انسانی و سیاسی یکی از محورهای اصلی کتاب است. کتاب اربابان جدید جهان با نگاهی انتقادی به ماهیت امپریالیسم و سازوکارهای قدرت، مخاطب را به بازاندیشی درباره‌ی مفاهیم عدالت، دموکراسی و حقوق بشر دعوت می‌کند.

خلاصه کتاب اربابان جدید جهان

کتاب اربابان جدید جهان با تمرکز بر مفهوم قدرت و امپریالیسم، چهار جستار اصلی را در بر می‌گیرد که هریک به گوشه‌ای از مناسبات جهانی می‌پردازند. در جستار نخست، نویسنده به اندونزی و کودتای خونین سال ۱۹۶۵ می‌پردازد؛ رویدادی که با حمایت قدرت‌های غربی و به بهای جان بیش از یک میلیون نفر، زمینه‌ی پیاده‌سازی اقتصاد جهانی و نفوذ ابرشرکت‌ها را فراهم کرد. این بخش با روایت‌هایی از کارگران کارخانه‌ها، اردوگاه‌های کارگری و زندگی در فقر مطلق، چهره‌ی واقعی جهانی‌سازی را به تصویر کشیده است. در جستار دوم، عراق و تأثیر تحریم‌های طولانی‌مدت بر مردم این کشور بررسی شده است. جان پیلجر با اشاره به سیاست‌های هراس‌افکنانه و تبلیغات رسانه‌ای، نشان داده است که چگونه جنگ و تحریمْ زندگی میلیون‌ها انسان را نابود کرد و ارزش جان انسان‌ها را در نظام جهانی به چالش کشید.

جستار سوم به نقش دولت‌ها و ماشین نظامی در حمایت از بازارهای غرب و قدرت ابرشرکت‌ها اختصاص دارد. این بخش با تحلیل اسناد و شواهد، پیوند میان دولت و سرمایه را برجسته کرده و نشان داده است که قدرت ابرشرکت‌ها بدون حمایت دولت‌ها معنا ندارد. در جستار چهارم، رفتار استرالیا با بومیان این کشور و تضاد میان تصویر رسمی و واقعیت زندگی آن‌ها بررسی شده است. جان پیلجر با روایت‌هایی از مبارزات بومیان، به اهمیت شکستن سکوت و مقاومت در برابر ساختارهای سلطه اشاره کرده است. در مجموع، کتاب اربابان جدید جهان با اتکا به اسناد، روایت‌های عینی و تحلیل‌های انتقادی، تصویری از جهان معاصر ارائه داده است که در آن قدرت، رسانه و اقتصاد جهانی در هم تنیده‌اند و سرنوشت انسان‌ها را رقم می‌زنند.

چرا باید کتاب اربابان جدید جهان را بخوانیم؟

کتاب اربابان جدید جهان اثری است که با رویکردی مستند و تحلیلی، مناسبات پنهان قدرت و نقش رسانه‌ها در شکل‌دهی به افکار عمومی را آشکار کرده است. این کتاب با بررسی نمونه‌های عینی از کشورهای مختلف، نشان داده است که چگونه سیاست‌های جهانی‌سازی، تحریم‌ها و دخالت‌های نظامی، زندگی مردم را دگرگون کرده‌اند. مطالعه‌ی این اثر به مخاطب کمک می‌کند تا فراتر از روایت‌های رسمی، به لایه‌های پنهان سیاست و اقتصاد جهانی بیندیشد و به نقش رسانه‌ها و ساختارهای قدرت، دیدی انتقادی و آگاهانه پیدا کند. همچنین این کتاب با ارائه‌ی روایت‌هایی از مقاومت و مبارزه‌ی مردم عادی، امید به تغییر و امکان کنشگری را برجسته کرده است.

خواندن این کتاب به دوستداران مطالعات سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای، پژوهشگران حوزه‌ی روابط بین‌الملل، فعالان حقوق بشر و کسانی که دغدغه‌ی شناخت ساختارهای قدرت و تأثیر آن‌ها بر زندگی مردم را دارند، پیشنهاد می‌شود. این اثر برای کسانی که به‌دنبال تحلیل‌های انتقادی درباره‌ی جهانی‌سازی و نقش رسانه‌ها هستند نیز مناسب است.

درباره جان پیلجر

جان پیلجر (John Pilger) (۱۹۳۹ـ۲۰۲۳) روزنامه‌نگار، نویسنده و مستندساز استرالیایی بود که بیشتر عمر حرفه‌ای خود را در بریتانیا گذراند و مدتی نیز استاد مدعو دانشگاه کرنل بود. او به‌عنوان منتقد جدی سیاست‌های خارجی آمریکا، بریتانیا و استرالیا شناخته می‌شد و با گزارش‌هایش درباره‌ی نسل‌کشی کامبوج به شهرت جهانی رسید.

پیلجر فعالیت خود را از دهه‌ی ۱۹۵۰ در مطبوعات آغاز کرد و پس از مهاجرت به لندن، به‌عنوان خبرنگار و گزارشگر خارجی در مناطق جنگی مانند ویتنام و کامبوج کار کرد. او بیش از ۵۰ مستند ساخت که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به سال صفر و مرگ یک ملت اشاره کرد. او همچنین سال‌ها با روزنامه‌ی دیلی میرور و مجله‌ی نیو استیتسمن همکاری داشت.

پیلجر دو بار جایزه‌ی روزنامه‌نگار سال بریتانیا را دریافت کرد و آثارش جوایز متعددی از جمله بفتا را به دست آورد. او با وجود تحسین گسترده، همواره با انتقادهایی نیز روبه‌رو بود، اما نقش مهمی در جلب توجه جهانی به مسائل حقوق بشری ایفا کرد.

بخشی از کتاب اربابان جدید جهان

«دکتر العلی می‌گوید: «پیش از جنگ خلیج (فارس)، ماهانه فقط سه یا چهار مورد سرطان وجود داشت. ولی حالا هر ماه ۳۰ تا ۳۵ بیمار از سرطان می‌میرند، و تازه این رقم فقط مربوط به این بیمارستان است. این به معنای افزایشی ۱۲ برابری در میزان مرگ و میرهای ناشی از سرطان پس از حملهٔ آمریکا و انگلیس است. مطالعات ما نشان می‌دهد که ۴۰ تا ۴۸ درصد جمعیتِ این ناحیه ظرف پنج سال آینده به سرطان مبتلا خواهند شد و این تازه شروع کار است. این روند تا مدت‌ها ادامه خواهد داشت. بیشتر افراد خانواده من، بدون هیچ پیشینهٔ خانوادگی، سرطان گرفته‌اند. حالا دیگر کادر پزشکی بیمارستان هم سرطان دارند. دیروز، پسر رئیس امور پزشکی بیمارستان از سرطان مرد. ما سرچشمه دقیق این آلودگی را نمی‌دانیم، زیرا اجازهٔ دسترسی به ابزار لازم برای مطالعهٔ درست آن را نداریم. ظن شدید ما اورانیوم ضعیف شده‌ای است که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها در جنگ خلیج (فارس) در سراسر جبهه‌های نبرد جنوب به کار گرفته بودند. علت هرچه که باشد، اینجا "چرنوبیل" عراق است. اثرات ژنتیکی اینجا بی‌سابقه بوده‌اند. قارچ‌ها رشد عجیبی کرده‌اند. ماهی‌های رودخانه‌ای که زمانی بسیار زیبا بود غیرقابل خوردن شده است. حتا انگورهای باغ خود من، جهش ژنتیکی کرده و قابل خوردن نیست.»»