تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب جهاد مقدس
معرفی کتاب جهاد مقدس
کتاب الکترونیکی «جهاد مقدس: دفاع مقدس در بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدضله العالی)» نوشتهٔ آیتالله سید علی خامنهای و به همت نشر انقلاب اسلامی منتشر شده است. این اثر مجموعهای از بیانات و رهنمودهای رهبر انقلاب دربارهٔ جنگ هشتسالهٔ ایران و عراق و مفاهیم مرتبط با جهاد، دفاع، شهادت و مقاومت است. کتاب در قالبی تحلیلی و موضوعی، سخنان و تحلیلهای آیتالله خامنهای را طی سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۹۹ گردآوری و دستهبندی کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جهاد مقدس
«جهاد مقدس» اثری تحلیلی است که به بررسی ابعاد مختلف جنگ ایران و عراق از نگاه آیتالله خامنهای میپردازد. این کتاب در قالب مجموعهای از سخنرانیها، پیامها و تحلیلها به موضوعاتی چون مبانی جهاد و دفاع، چرایی آغاز جنگ، نقش مردم و نهادها، دستاوردها و عبرتهای دفاع مقدس و جایگاه شهادت و ایثار میپردازد. ساختار کتاب در ده فصل تنظیم شده و هر فصل به یکی از جنبههای کلیدی دفاع مقدس اختصاص یافته است. اثر حاضر نهتنها به روایت تاریخی جنگ بسنده نمیکند بلکه تلاش دارد لایههای معنوی، اجتماعی و سیاسی این واقعه را نیز واکاوی کند. کتاب باتکیهبر مستندات و نقلقولهای مستقیم، تصویری جامع از نگاه آیتالله خامنهای به جنگ تحمیلی و پیامدهای آن ارائه میدهد. این اثر برای پژوهشگران، علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران و کسانی که دغدغهٔ شناخت ریشهها و پیامدهای جنگ را دارند، منبعی مناسب است.
خلاصه کتاب جهاد مقدس
کتاب «جهاد مقدس» با محوریت سخنان آیتالله سید علی خامنهای به واکاوی ابعاد مختلف جنگ تحمیلی عراق علیه ایران میپردازد و تلاش میکند مفاهیم جهاد، دفاع، شهادت و مقاومت را از منظر دینی، اجتماعی و سیاسی تبیین کند. نویسنده در ابتدا به جایگاه جهاد در فرهنگ اسلامی اشاره و آن را دری بهسوی بهشت و مسئولیتی برای حمایت از مستضعفان معرفی کرده است. در ادامه، دفاع مقدس بهعنوان یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین رخدادهای تاریخ معاصر ایران مطرح میشود؛ رخدادی که نهتنها دفاع از مرزهای جغرافیایی، بلکه دفاع از هویت، استقلال و ارزشهای اسلامی و انقلابی را دربر داشته است. کتاب به نقش مردم، اقشار مختلف و نهادهای گوناگون در دفاع مقدس پرداخته و تأکید کرده است که پیروزی و پایداری در جنگ، نتیجهٔ ایمان، معنویت، ایثار و وحدت ملی بوده است. همچنین، به نقش رهبری و مدیریت کلان در هدایت جامعه و نیروهای مسلح اشاره شده و اهمیت ولایت فقیه و رهبری الهی در عبور از بحرانها برجسته شده است. در بخشهایی از کتاب، به دلایل و زمینههای آغاز جنگ پرداخته شده و نقش دشمنان خارجی، ضعفهای داخلی و انگیزههای شخصی و سیاسی صدام و حامیانش مورد بررسی قرار گرفته است. نویسنده تأکید دارد که جنگ تحمیلی، پروژهای بینالمللی برای مهار انقلاب اسلامی و جلوگیری از گسترش آن در منطقه بوده است. کتاب همچنین به مفاهیمی چون شهادت، ایثار، مقاومت، امدادهای غیبی، نقش دعا و نیایش و الهامگیری از حادثهٔ کربلا میپردازد و دفاع مقدس را الگویی برای مبارزه با استکبار و ظلم معرفی میکند. درنهایت، اثر بر ضرورت حفظ یاد و ارزشهای دفاع مقدس و انتقال آن به نسلهای آینده تأکید دارد.
چرا باید کتاب جهاد مقدس را بخوانیم؟
این کتاب با گردآوری و دستهبندی بیانات آیتالله سید علی خامنهای دربارهٔ دفاع مقدس فرصتی فراهم میکند تا خواننده با نگاهی متفاوت با ریشهها، پیامدها و ارزشهای جنگ هشتسالهٔ ایران و عراق آشنا شود. اثر حاضر نهتنها به روایت تاریخی جنگ میپردازد، بلکه لایههای معنوی، اجتماعی و سیاسی آن را نیز بررسی میکند و نقش ایمان، رهبری و وحدت ملی را در عبور از بحرانها برجسته میسازد. مطالعهٔ این کتاب به فهم بهتر جایگاه جهاد، دفاع و شهادت در فرهنگ معاصر ایران کمک میکند و میتواند الهامبخش پژوهشهای بیشتر در حوزهٔ تاریخ انقلاب اسلامی و مقاومت باشد.
این کتاب برای پژوهشگران تاریخ معاصر ایران، علاقهمندان به مطالعات انقلاب اسلامی، دانشجویان رشتههای علوم سیاسی، تاریخ و مطالعات فرهنگی و کسانی که دغدغهٔ شناخت ابعاد معنوی و اجتماعی دفاع مقدس را دارند، مناسب است. همچنین برای فعالان فرهنگی و کسانی که بهدنبال تحلیل ریشهها و پیامدهای جنگ ایران و عراق هستند، منبعی کاربردی بهشمار میآید.
بخشی از کتاب جهاد مقدس
«اوهگوهای آمریکایی، باز نروند اینجا و آنجا بگویند که «ایران میخواهد جنگ درست کند.» یا «بمب اتم منفجر کند.» این حرفها و این مهملگوییها دیگر کهنه و منسوخ شده است. اگرچه آنها به منسوخ شدن یا نشدن این مهملات نگاه نمیکنند و باز هم از این مهملات میگویند؛ امّا بدانند که ما جنگافروز نیستیم. ما بر طبق مبانیمان، با جنگافروزی مخالفیم. اصول ما اقتضا میکند که پیام دوستی و صلح و محبّت و امنیّت و آرامش داشته باشیم؛ چون ما حرف داریم. کسی که حرف ندارد، میخواهد فضا شلوغ باشد؛ صدا به کسی نرسد و کسی نداند که او چه گفت. کسی که اهل زورگویی و چَپُو کردن است، دلش میخواهد که فضا شلوغ شود، تا او در وسط کار چَپُو کند. امّا کسی که حرف حساب دارد، دلش میخواهد همه ساکت شوند، آرام باشند و فضا آرامش داشته باشد، تا حرف حساب او را بشنوند.
ما حرف حساب داریم. ما پیام داریم. دلیلش هم این است که شانزده سال از انقلاب میگذرد و هنوز دشمنان میگویند «آنها میخواهند انقلاب را صادر کنند.» یعنی چه میخواهند صادر کنند؟! مگر انقلاب کالا است که کسی آن را بستهبندی کرده، صادر کند! آنها از حرفهای ما میترسند. در فضای عالم، به حتّی یکی از حرفهای درست و حسابی مسئولین نظام جمهوری اسلامی، اجازهٔ پخش نمیدهند و آن را در مطبوعات معروف عالم درج و نشر نمیکنند؛ چون میترسند.»