کتاب ایران عصر صفوی: نوزایی امپراتوری ایران
خواندن نظراتمعرفی کتاب ایران عصر صفوی: نوزایی امپراتوری ایران
«ایران عصر صفوی: نوزایی امپراتوری ایران» نوشته اندرو نیومن، استاد مطالعات ایرانی-اسلامی در دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند است. این کتاب به چگونگی پیدایش، رشد و زوال فرمانروایی صفوی در ایران میپردازد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«با وجود آن که حکومت شاه عباس موجب افزایش ثبات نظامی، سیاسی و اقتصادی گردید، اما همچنین باعث به تکاپو درآمدن نیروهای جدیدی شد که جانشینان ضعیف او قادر به کنترل آنها نشدند. برخورد و اختلاف میان گروههای نظامی تازهتأسیس غیرقزلباش که از سوی شاه عباس ایجاد شده بود و نخبگان سنتی قبیلهای بهوجود آمد. افزون بر این، دربار جانشینان شاه عباس به منظور تأمین هزینههای فزاینده و بی حد و حصر از اراضی ممالک (اراضی زیر نظر دیوانهای ایالتی) کاستند و بر اراضی خاصه (اراضی زیر نظر حکومت مرکزی) افزودند و به این ترتیب سطح آمادگی نظامی مملکت را تنزل دادند. (در آموزههای کلیشهای مربوط به تاریخ صفویه) جانشینان شاه عباس به صورت کسانی تصویر شدهاند که در حرمسرا متولد شده و پرورش یافتند و بنابراین به آسانی بازیچۀ دست گروههای قدرتمند و دسیسهگر دربار همانند زنان حرمسرا و خواجگان قرار میگرفتند. در این تصویر، شاهان عموماً به جای علاقهمندی به امور حکومت، مشتاقِ عیاشی و امور دینی نشان داده شدهاند.
شاه سلطان حسین، آخرین شاه صفوی بیشتر در پی جلب رضایتمندی ندیمان درباری و فقها از جمله مجلسی بود و آنچنان سرگرم ساخت بناهای مجلل و متظاهرانه بود که حکومت را از واکنش مناسب به بحرانهای فزایندۀ داخلی اجتماعی ـ اقتصادی و سیاسی بازداشت و همچنین موجب جسور شدن افغانها در حمله به ایران شد. طی یکی از همین حملات بود که اصفهان در سال ۱۱۳۵ق/۱۷۲۲ از سوی افغانها تصرف شد و عمر سلسلۀ صفویه به سر آمد.»
برگهایی از تاریخ مناسبات روسیه و ایران
انسان شناسی جنسیتامیلیا نرسیسیانس
صبح یکشنبهپاتریک مودیانو
زندگی و ایده های یک آنارشیستورنون ریچاردز
کتاب تاریخی خیلی دوس دارم ولی نمیتونم بخونم چون قیمتش بالاس:-(
برای تشویق مردم به خوندن کتاب بد نیست قیمت هارو پایین بیارید که همه بتونن بخونن اونم تاریخ ایران رو..
کتابی وقت تلف کن و سر کاری