کتاب زیستن با کتاب
معرفی کتاب زیستن با کتاب
کتاب الکترونیکی «زیستن با کتاب» نوشتهٔ طریف خالدی با ترجمهٔ محمدرضا مروارید در انتشارات شرکت کتاب هرمس چاپ شده است. طریف خالدی در این اثر از عشقش به کتابها و روزگاری که در خواندن کتابها صرف کرده است سخن گفته است.
درباره کتاب زیستن با کتاب
دکتر طریف خالدی، به دلیل پژوهشهای ژرف و گستردهاش در عرصهٔ تاریخپژوهی و بهویژه تألیف کتاب اندیشهٔ تاریخنگاری نزد مسلمانان؛ از قرآن تا مقدمهٔ ابنخلدون برای پژوهشگران این حوزه آشنا است. سالها تحصیل و تحقیق و تدریس در مراکز علمی و آموزشی از اروپا و آمریکا گرفته تا خاورمیانه و زندگی در کانونهایی که رخدادهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگیِ بزرگی را از سر گذراندهاند، از وی شخصیتی ساخته است که چون پیرانهسر قلم به دست گیرد تا تجربههای کتابخوانی و کتابنویسی و در یک کلام زیستن با کتاب را بنگارد، تردیدی نباید کرد که انبوهی از اطلاعات ناب را در اختیار خواننده خواهد گذاشت.
کتاب زیستن با کتاب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
زیستن با کتاب برای کتابخوانها و کسانی که قسمت زیادی از عمرشان را در مجاورت کتابها می گذرانند، لذتبخش خواهد بود.
بخشی از کتاب زیستن با کتاب
ده سال داشتم که از خانهٔ خودمان در قدس آواره شدیم و مانند صدها هزار تن از مردم فلسطین، گریزان از تروریسم صهیونیستی، به کشورهای دیگر پناه بردیم. در آغاز نفهمیدم که ماجرا از چه قرار است، اما این بدبختی ذرهذره هر یک از اعضای خانواده ما را، به فراخور خودش، به پیری کشانید. از آنجا که علم و فراگیری آن برای من بسیار اهمیت داشت، از گسترهٔ آزادیهای دوران کودکیام بهشدت کاسته شد. پدرم خیلی زود به پیری رسید و اندک زمانی بعد از آن که فلسطین از کف رفت، او هم درگذشت و این احساس در من شدت گرفت که علم همواره جایگاه والایی دارد و در صدر اولویتها است. اول این مسئله را درک نکرده بودم و مطالعاتی رو به افول داشتم، لذا از جرجی زیدان به پیگیری ماجراهای آرسن لوپن که آن ایام ترجمهٔ عربی آنها در بیروت رواج یافته بود روی آوردم. آرسن لوپن، که من نام او را بر وزن سِتّین سَبعین، «اِرسین لَوپین» بر زبان میآوردم، همان دزد شیکوپیکی است که هنرش پنهان شدن و فرار از دست پلیس بود و گویا نسخهٔ شهری سالواتوره جولیانوی تبهکار یا رابین هود به شمار میرفت. وی افراد مجرمتر از خود را رسوا میکرد و دست بینوایان و مستمندان را میگرفت و در هر حال، شاید بتوان او را چهرهای دانست که در ادبیات زبانهای مختلف نمونههایش به شکل سارقی زبردست و حیلهگر دیده میشود و کودکان وجود او را دستمایهٔ خیالپردازیهای خود و تلاش برای دور زدن و فریب دادن آدمبزرگها میشمارند.
کتابی جذاب برای کسانی که علاقهمند به تاریخ و ادبیات دورهٔ اسلامی هستند. نویسنده از کتابهای بیشماری با این موضوع، در کتاب، سخن گفته که برای دوستداران این حوزهٔ مطالعاتی جذاب است.