معرفی و دانلود کتاب ولگردی در کوچه‎های زبان: یادداشت‎هایی درباره پدیده‎های زبانی + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب ولگردی در کوچه‎های زبان: یادداشت‎هایی درباره پدیده‎های زبانی
off
٪۵۰
subscriptionAvailable

کتاب ولگردی در کوچه‎های زبان: یادداشت‎هایی درباره پدیده‎های زبانی

نوع کتاب
۴.۴(از ۷ امتیاز)
پدیدآورندگان: 
کوروش علیانی

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب ولگردی در کوچه‎های زبان: یادداشت‎هایی درباره پدیده‎های زبانی

کورش علیانی( -۱۳۵۰)، پژوهشگر است. در یکی از یادداشت‌های «ولگردی در کوچه‎های زبان» به نام «درس‌های خرمافروش» می‌خوانیم: «نمی‎دانم در شهرهای دیگر اوضاع چطور است، اما در تهران هستند کسانی که از ساعت هشت صبح تا ده شب با یک وانت و یک بلندگو کوچه‎ها و خیابان‎های شهر را می‎روند و می‎آیند و فریاد می‎زنند. یا چیزی می‎فروشند (اغلب میوه و سبزی) یا چیزی می‎خرند (اغلب لوازم منزل) و در حضورشان‎ـ بس‎که صدای بلندگوشان بلند است‎ـ آسایش تنها خیالی خام است. چند روز پیش، خرمافروش آمده بود و داد می‎زد و من می‎شنیدم. هم خنده‎ام گرفته بود و هم چیز یاد می‎گرفتم. تصور می‎کردم معلم‎های ادبیات را که حرف‎های خرمافروش را بشنوند. بعد در تصور من آن معلم‎ها از عصبانیت دودَستی موهایشان را می‎کندند. خرمافروش می‎گفت «بم کرمانه خرما». اگر جمله‎اش را راست و ریس کنم و طبق قواعد بنویسم می‎شود «خرما بمِ کرمان است» که خیلی بی‎معنی است. اما مردم حرفش را طبق قواعد نمی‎فهمند و برای همین شک نداشتند منظورش این است که «[ این‎که آورده‎ام ]خرما[ یِ ]بمِ کرمان است». باز خرمافروش فریاد می‎زد «خرماخوری خرما». باز اگر طبق قواعد بنویسمش، می‎شود «خرماخور هستی خرما» که معنی درستی ندارد. و باز مردم بی‎خیال قواعد می‎شوند و خوب می‎فهمند که می‎گوید «[ اگر ]خرماخور هستی، [ بفرما! این هم ]خرما». خرمافروش می‎گفت «ضدّسرطانه خرما». که این یکی را طبق قواعد هم می‎شد فهمید؛ یعنی «خرما ضدّ سرطان است» ».

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ولگردی در کوچه‎های زبان: یادداشت‎هایی درباره پدیده‎های زبانی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتاب:ولگردی در کوچه‎های زبان: یادداشت‎هایی درباره پدیده‎های زبانی
موضوع:جامعه‌شناسی، زبان‌شناسی
نویسنده:کوروش علیانی
انتشارات:انتشارات سوره مهر
سال انتشار نسخه فیزیکی:۱۳۹۲/۰۱/۰۱
فرمت کتاب:EPUB
حجم فایل کتاب:۱.۵۴ مگابایت
شابک:۹۷۸۶۰۰۱۷۵۵۴۸۴
تعداد صفحه‌ها:۲۱۳ صفحه
قیمت کتاب:۱۴۹۰۰۰ تومان

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵

نظرات کاربران

علی
۱۳۹۵/۱۲/۰۲

ای کاش حروف چینی این کتاب با دقت بیشتری انجام میشد! 😊

۰
Laya
۱۳۹۵/۰۶/۲۹

نمونه رو دانلود کردم. پر از اشتباهات تایپی بود و نیم‌فاصله ها نخورده‌بود و خواندنش سخت بود. نخریدم.

۰
ستار
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۰۸/۰۶

سالهاست که نویسنده و برنامه های تلویزیونیش رو دنبال می کنم. صراحت و ادب در گفتار و نوشتار خوبی داره. البته کوچه و پس کوچه های که نویسنده بهش سرزده نه اینکه بن بست نداشته باشه ولی ارزش لحظاتی فکر...بیشتر

۰
مهدی
۱۳۹۵/۱۲/۰۲

این کتاب نکات خوبی در باب زبان و زبان‌شناسی داره ، البته نه تخصصی نوشته شده و نه به صورت منظم ، فقط مجموعهٔ نوشتارهای پراکنده در مورد زبان هست. قشنگ بود در کل :-)

۰
شباهنگ
۱۳۹۶/۱۱/۲۰

خیلی خوب. ولی چون من کتابشو داشتم نخردیم. در حر حال به نظرم خوبه😊 چیزهایی توش نوشتن که تا حالا خیلی هاشو نمیدونستم....

۰

بریده‌هایی از کتاب

حکیمی
۱۰
ناز= ‌عزیز، ُک= َک= جان، نا= نه، رِنج= رَنج و ی= ی. درنتیجه: نازُک‌نارِنجی= عزیز جان نَرنجی! یعنی اگر این حدس‌ها درست باشد، نازک‌نارنجی در اصل یک جملۀ امری بوده.
حکیمی
۷
معلمی را به یاد دارم که اصرار داشت ننویسم «توی» چون گمانش این بود که «تو» عامیانه است. بنا به توصیۀ او باید می‌نوشتیم «در». طبیعی است که وقتی به جای «توی اتاق» بنویسی «در اتاق»، بعد دیگر به نظرت می‌رسد «خوابیده بودم» هم عامیانه است و به جایش می‌نویسی «مشغول استراحت بودم». شما را نمی‌دانم، اما من خودم وقتی می‌خوابم مشغول چیزی نیستم؛ نه استراحت نه چیز دیگر. بعدها این معلممان از این هم جلوتر رفت و اصرار داشت «در» (همان که ازش می‌روند توی جایی) ننویسیم و بنویسیم «درب» چون به گمان او «در» غلط بود.
حکیمی
۶
«دو کس هستند که در زمانۀ سختی و آسانی[ به یک حال هستند ]؛ یکی دانادل، که بر اثر دانایی و فرزانگی چیزی را سخت نمی‌گیرد و آزار نمی‌بیند و یکی هم نادان که از سر نادانی چیزی را سخت نمی‌گیرد و آزار نمی‌بیند».
هه زار زندگی
۱
هزینه‌های نشر الکترونیک تقریباً صفر است.
n.movahedi
۱
درنهایت، می‌خواهم بگویم اگر با پیکان خستۀ مدل ۵۱ یا با روروئک یا با ماشینِ پنچر بشود در رالی شرکت کرد و برد، با زبان خسته یا ضعیف یا از پا افتاده هم می‌شود خوب فکر کرد.
هه زار زندگی
۰
هزینه‌های نشر الکترونیک تقریباً صفر است.