کتاب مفهوم خدا در ادیان عمده
معرفی کتاب مفهوم خدا در ادیان عمده
کتاب الکترونیکی «مفهوم خدا در ادیان عمده» نوشتهٔ ذاکر نائیک با ترجمهٔ سیده نسترن پزشکی در انتشارات آزادمهر چاپ شده است. از ویژگیهای مشترک همهٔ ادیان اصلی اعتقاد به خدای عام یا قدرت الهی متعالی است که واقف به همه چیز است. پیروان همه ادیان بزرگ بر این باورند خداوندی را که آنها میپرستند همان خدایی است که دیگران میپرستند. این کتاب به بررسی این موضوع از دید ادیان مختلف میپردازد. ذاکر عبدالکریم ناییک یک خطیب مسلمان هندی است که راجع به موضوعات اسلامی و دین تطبیقی مطلب مینویسد.
درباره کتاب مفهوم خدا در ادیان عمده
شالودهٔ روانشناختی آدمی به گونهای است که وی وجود خالق یگانه را میپذیرد مگر اینکه مقید باشد خلاف آن را باور کند. به بیان دیگر اعتقاد به خداوند نیازمند هیچ شرطی نیست در حالی که انکار خدا نیازمند آن است. مطالعهٔ ادیان گوناگون تجربهای عمیقاً سودمند است و این باور را که خداوند جان تکتک انسانها را با علم «وجود ذات خود» آفریده، تقویت میکند.
دکتر ذاکر ناییک به عنوان یک سخنور فعال بینالمللی در زمینهٔ اسلام و مذهب تطبیقی معروف است. وی به شرح دیدگاههای اسلامی پرداخته و برداشتهای غلط در بارهٔ اسلام و کاربرد قرآن، احادیث معتبر و دیگر متون مذهبی به عنوان پایه را با دلیل و منطق و حقایق علمی برطرف مینماید.
ذاکر ناییک موسس و رییس موسسهٔ تحقیقات اسلامی (IRF) که سازمانی غیرانتفاعی است و نیز صاحب پخش برنامهٔ زنده کانال تلویزیونی PEACE TV از مومبای هند است. وی موسس مدرسهٔ بینالمللی اسلامی در مومبای هندوستان نیز هست.
مارکسیزم، فرویدیزم و مکاتب دیگر «غیرمذهبی» سعی داشتند به مبانی ادیان سازمانیافته حمله کنند. در عوض خود آنها بودند که به نظامهای اعتقادی تبدیل شدند. برای مثال زمانی که کمونیزم توسط بعضی از کشورهای جهان برگزیده شد با همان التزام و اشتیاقی تبلیغ شد که کار تبلیغ و وعظ مذاهب نشان میداد.
کتاب مفهوم خدا در ادیان عمده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دانشجویان رشتهٔ ادیان و عرفان و افرادی که مایل هستند دربارهٔ مفهوم خدا در ادیان مختلف اطلاعات بیشتری کسب کنند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب مفهوم خدا در ادیان عمده
اوپانیشادها
اوپانیشادها هم توسط هندوها به عنوان متون مقدس در نظر گرفته میشوند. به آیات زیر از اوپانیشادها توجه کنید:
«او فقط یک است و دو ندارد.»
نیز این آیه را از اوپانیشادها بنگرید:
«او را نه پدر و مادر است و نه خدا و سروری دارد.»
و به این آیهها نیز توجه کنید:
«او را هیچ شبیه و مانندی نیست.»
«او را هیچ شبیه و مانندی نیست همو که نامش جلال بزرگ است.»
آیات بالا را با آیات قرآن مجید مقایسه نمایید:
«و هیچ چیز به او مانند نیست.»
«هیچ چیز مانند او وجود ندارد.»
آیات زیر از اوپانیشادها ناظر بر ناتوانی آدمی در تصور خداوند به شکلی خاص است:
«شکل او قابل رویت نیست. هیچ کس او را با چشم سر نمیبیند. آنهایی که از راه دل و ذهن وی را میشناسند جاودانه میشوند.»
قرآن مجید هم به این جنبه در آیهٔ زیر اشاره میکند:
«لا تدرکه الابصار و هو یدرک الابصار و هو الطیف الخبیر» آیهٔ ۱۰۳ از سورهٔ انعام یعنی: «هیچ چشمی را یارای دیدن وی نیست و اوست که چشمان را مینگرد و هم اوست که مهربان و بر همه چیز آگاه است.
حجم
۴۵٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۹۴ صفحه
حجم
۴۵٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۹۴ صفحه