کتاب چکیده ای از زندگی شاعران و نویسندگان ایرانی (جلد اول)
معرفی کتاب چکیده ای از زندگی شاعران و نویسندگان ایرانی (جلد اول)
کتاب چکیده ای از زندگی شاعران و نویسندگان ایرانی (جلد اول) نوشتهٔ سید مسعود طاهری در نشر گنجور به چاپ رسیده است. این کتاب به شرح خلاصهای از کلیات زندگی و دستاوردهای شاعران و نویسندگان و دانشمندان ایرانی پرداخته است که تأثیری بیبدیل در فرهنگ و تمدن ایران داشتهاند.
درباره کتاب چکیده ای از زندگی شاعران و نویسندگان ایرانی (جلد اول)
انسان همیشه در تاریخ زندگی و حیات خویش به دنبال یافتن راه نجات و رستگاری از این دنیا بوده است و فکر او به دنبال پاسخ گویی به این پرسش که چگونه می توان زندگی ایده آلی در این دنیا داشت تا به رستگاری رسید. شاعران و عارفان ادب فارسی نیز برای پاسخ گویی به این سؤال اندیشه ها و نظریات خودشان را به شکلهای گوناگون در اشعار و نوشته هایشان بیان کرده اند آنها به تبعیت از قرآن کریم، حضرت رسول اکرم (ص) و جانشینان بحق او را دارای ویژگی های انسان ایده آل می دانند و با معرفی آنان به انسانها گوشزد می کنند تا با داشتن همان ویژگی زندگی سعادتمندانهای را که به رستگاری منجر می شود بشناسد و راه آن بزرگان را پیش گیرند. با مطالعۀ دقیق آثار بزرگانی چون مولانا، عطار و حافظ و... خواهیم دید که آنها به معرفی انسان ایده آل و شناساندن او به دیگران پرداختهاند. تمثیلات و مباحث موجود در آثار این بزرگان- که خود در دریای عشق محبوب غرق شده اند- برای تبیین و توجیه صفات ارزشمند چنین انسانی است و هدف نهایی ارشاد و تربیت آنها نیز رسیدن به چنین انسانی است. نویسندگان و عارفان مشهور ادب فارسی حضرت رسول اکرم (ص) را نمونۀ کامل و تمام عیار فضایل اخلاقی و دارندۀ تمامی صفات عالی انسانی معرفی کرده و او را سرور کائنات و اشرف مخلوقات دانسته اند
فهرست دانشمندان، نویسندگان و شعرایی که در این کتاب به آنها پرداخته شده به این شرح است:
«زندگی نامه سعدی»، «زندگی نامه رودکی»، «زندگی نامه خیام»، «زندگی نامه عطار نیشابوری»، «زندگی نامه حافظ»، «زندگی نامه فردوسی»، «زندگی نامه نظامی گنجویی»، «زندگی نامه مولانا»، «زندگی نامه عبدالرحمن جامی»، «زندگی نامه ابوعلی سینا»، «زندگی نامه ابوریحان بیرونی»، «زندگی نامه زکریا رازی»، «زندگی نامه جابر بن حیان»، «زندگی نامه فارابی»، «زندگی نامه ابوحامد محمد غزالی»، «زندگی نامه ملاصدرای شیرازی»، «زندگی نامه شهاب الدین سهروردی»، «زندگی نامه ملا محسن فیض کاشانی»، «زندگی نامه شیخ بهایی»
کتاب چکیده ای از زندگی شاعران و نویسندگان ایرانی (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای کسانی که مایل هستند دربارهٔ مفاخر ایرانی، اطلاعاتی اجمالی کسب کنند مناسب است.
بخشی از کتاب چکیده ای از زندگی شاعران و نویسندگان ایرانی (جلد اول)
ابونصر محمد بن محمد طرخانی ملقب به فارابی در حدود سال 257 هجری قمری/ 870 میلادی در دهکدۀ «وسیج» از ناحیۀ پاراب (فاراب) در فرارود (شهر اُتراز کنونی در جنوب قزاقستان) یا پاریاب (فاریاب) خراسان در افغانستان کنونی به دنیا آمد. دهخدا به نقل از بدیع الزمان فروزانفر می نویسد: «اسم پدر او طرخان و نام جدش اوزلوغ است. نام ازلغ و طرخان هر دو نامهای سغدی ایرانی هستند که نام طرخان از سغدی به ترکی وارد شده است. در شرح زندگی فارابی مطلبی که بر جریان واقعی زندگی دوران طفولیت و جوانی وی باشد در کتاب ها وجود ندارد. ابن ابی اصیبعه دو خبر متناقص دربارۀ او نقل می کند: «اول اینکه فارابی در آغاز کار نگهبان باغی در دمشق بود و دوم اینکه در عنفوان جوانی به قضاوت مشغول بود و چون به معرف دیگر آشنا شد قضاوت را ترک کرد و با تمام میل به طرف معارف دیگر روی آورد» در جوانی برای تحصیل به بغداد رفت و نزد «متی بن یوسف» به فرا گرفتن منطق و فلسفه پرداخت سپس به حران سفر کرد و به شاگردی «یوحنا بن حیلان» درآمد.
از آغاز کار، هوش سرشار و علم آموزی وی سبب شد که همه موضوعاتی را که تدریس می شد به خوبی فرا گیرد.
حجم
۴۵٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۹۳ صفحه
حجم
۴۵٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۹۳ صفحه
نظرات کاربران
"با مطالعه دقیق آثار بزرگانی چون مولانا عطار و حافظ.... خواهیم دید که آنها به معرفی انسان ایده آل و شناساندن او به دیگران پرداختهاند. تمثیلات و مباحث موجود در آثار این بزرگان که خود در دریای عشق محبوب غرق