معرفی کتاب عبور از آخرین خاکریز (خاطرات اسیر عراقی دکتر احمد عبدالرحمن)
«عبور از آخرین خاکریز» خاطرات اسیر عراقی دکتر احمد عبدالرحمن است که توسط محمدحسین زوار کعبه( -۱۳۳۴) گردآوری و ترجمه شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«روزی که سوار بر یک خودرو، نظارهگر، زمینهای زیر کشت، دشتها و تپههای حمرین بودم، تصور نمیکردم به سوی سرنوشتم، به سمت مهمترین نقطۀ عطف زندگیام، پیش میروم. اکتبر سال ۱۹۷۹ بود و از خدمت سربازیام کمتر از دو ماه سپری میشد. بعد از گذراندن دورۀ آموزشهای اصلی در پادگان الرشید واقع در جنوب بغداد، راهی خانقین شدم تا به یگان نظامی آنها ملحق شوم. خانقین هفت کیلومتر از سرزمینهای ایران فاصله دارد، بنابراین، تنها هفت کیلومتر از وقوع حوادثِ تکاندهنده در کشوری که تا آن روز برایم معمای عجیبی به شمار میرفت، فاصله داشتم.
طی پیمودن مسافتِ صد و هفتاد کیلومتری بغداد تا خانقین که با ماشین دو ساعت به طول انجامید، چیزهای زیادی به ذهنم خطور کرد. اتفاقاتی که آن روز در ایران رخ میداد چندان برایم روشن نبود. با این که اعتقاد داشتم تشکیل یک حکومت اسلامی تنها راهحل مشکلات تمامی ملتهای مسلمان جهان به حساب میآید و مسلمانان باید از موانع و خطمشیهای حکومت اسلامی در هر کجا که تشکیل گردد تبعیت کنند، ولی اوضاع و شرایط ایران برایم مفهوم و قابل درک نبود. بدیهی است که تا حدی از القائات کینهتوزانۀ رسانههای تبلیغاتی بینالمللی متأثر شدم.
آیا به راستی ایران به صورت یک کشور اسلامی درآمده بود؟ از درونم ندایی الهی نجوا میکرد که آری همینطور است و دلیل این امر هم بسیار ساده بود. پیامبر اکرم (ص) در حدیث شریفی خبر داده است که اسلام همانگونه که غریب و تنها ظاهر گردید، به همین شکل دوباره در جامعه ظاهر خواهد شد. آن روزها ایران در بین بدخواهان خود کشوری غریب بود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب عبور از آخرین خاکریز (خاطرات اسیر عراقی دکتر احمد عبدالرحمن) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
نام کتاب
عبور از آخرین خاکریز (خاطرات اسیر عراقی دکتر احمد عبدالرحمن)
انشاءالله این چنین خواهد شد به...بیشتر
Bookly
۱۳۹۹/۰۹/۲۰
جالب و متفاوت بود به خاطر اینکه از زاویه یک پزشک عراقی که اسیر شده بیان میشه.
۱۴۰۲/۰۷/۲۷
همیشه دوست داشتم دفاع مقدس را از زاویه مخالف هم ببینم و بدانم این کتاب تا حدی مرا به هدفم رساند ممنون از راوی و نویسنده کتاب که خوب دیده و خوب هم نوشته است
ایلیا
۱۴۰۵/۰۲/۲۰
کتاب در مورد دکتری هست که در جنگ اسیر نیروهای ایرانی میشه
مطمئن نیستم.
۱۴۰۴/۱۱/۳۰
سلام من فکر کردم درباره اسارت در ایران رفتار نظامی ها و ایرانی و ... از این دست اتفاقات هست ولی بیشتر حالت گزارش داره تا رمان برای من جذاب نبود خیلی هم به موضوع اسارتش در ایران پرداخته نشده...بیشتر
۱۴۰۴/۱۰/۲۹
یه دید کاملا بعید و جالب از تاریخ جنگ به آدم میده بارها وبارها سرچ کردم وازاساتید پرسیدم که این همه خاطرات اسرای ما چاپ میشه چرا از اسرای عراقی که تو ایران بودن چیزی نیس ؟ به جط چند...بیشتر
salehi
ظاهرا" رایگان است
ولی قیمت زده شده!!
چرا طاقچه کتاب خاطرات جنگ رایگان ندارد!؟
مگرقرار نیست فرهنگ دفاع مقدس منتقل به نسلهای بعدبشه!؟
فرهنگ پولی نمیشه منتقلش کرد...!!!
«شما که اینقدر نگران خاک مقدس میهن هستید، چرا فکر نمیکنید که وطن دیگران نیز برای خودشان عزیز و با ارزش است.»
حامد
رویارویی نظامی در آینده احساس نگرانی کند، این تصور منطقی است که یکی از مهمترین اهداف جنگ با ایران تضعیف و نابودی دو کشور قدرتمندی است که یهودیها و موجودیت دولت یهودی عبری را مورد تهدید قرار میدهند. این جنگ در واقع حاصل طرح شیطانی صلیبیها و صهیونیستهاست.
Bookly
ماهیت اصلی انسانها در گرفتاریها، به خصوص در جنگها بهتر ظاهر میشود.
حمید
همان طور که خدای تعالی در توصیف گروه کثیری از مردم، آنها را چهارپایان، بلکه پستتر از آنها به حساب آورده است.
کمیتههای ویژهای برای فهرستبرداری از مواد و کالاها در شهر خرمشهر بعد از اشغال آن تشکیل دادند. با این همه سرقت و چپاول همچنان ادامه یافت، حرص و طمع نظامیان به حدی بود که هیچکس نمیتوانست آن را کنترل کند. حتی صهیونیستها در شهرهایی که به اشغال خود درآوردند، به چنین اعمالی دست نزدند. در طول تاریخ جز اقوام مغول و تاتار هیچکس به چنین کارهایی دست نزد
تمامی این پدیدهها نشانگر بروز بیماری جدیدی بود که با ادامۀ جنگ شدت مییافت، تا جایی که ادارۀ امور درمانی وزارت دفاع نام گوشهنشینان جنگ را به آنها اطلاق کرد.
این نتیجۀ منطقی تضادی درونی است. عقل حکم میکند که ایرانیها ملتی مسلمان هستند و ریختن خون آنها جایز نیست، زیرا پروندۀ اعمال مرتکبین را در روز قیامت سنگینتر کند. همچنین این بیماری ناشی از عدم اعتقاد کامل به حقانیت این جنگ علیه ایران بود که بیشک مجازاتی الهی در حق کسانی است که دستشان به خون مسلمانان آغشته میگردد
Sobhan Naghizadeh
hoda.amer
همانطور که ما ملیت و وطنی داریم و از آن دفاع میکنیم دیگران نیز به ملیت و وطن خود احترام میگذارند. قومی از قومی بالاتر و وطنی از وطنی عزیزتر نیست. این منطق به من حکم میکند که با قومیتگرایی مخالفت کنم اگرچه در جامعۀ عراق روابط نه براساس حق و باطل بلکه براساس تعصب و قومگرایی پیریزی میشود.
hoda.amer
ماهیت اصلی انسانها در گرفتاریها، به خصوص در جنگها بهتر ظاهر میشود.
بهطور معمول انسانها به خاطر ترس از مجازات، از ارتکاب جرایم خودداری میکنند. اما در زمان جنگ جز مأمور درونی، خمیره و وجدان آدمی کسی حضور ندارد
حکمت نوری
در برخی از این نبردها صدام در ستاد فرماندهی پشت جبهه حضور مییافت تا شاهد شکست نیروها و عدم تحقق اهداف و رؤیاهایش باشد. یک روز فرمانده یکی از یگانهای جیشالشعبی از استان العماره وارد مقر فرماندهی شد تا به نمایندگی از طرف صدام نظارهگر روند درگیریها باشد. یگانهای جیشالشعبی در برابرحملات کوبندۀ ایران فرار را بر قرار ترجیح میدادند و این تازگی نداشت. افراد جیشالشعبی اولین کسانی بودند که از صحنۀ نبرد فرار میکردند، ولی در مقابل دوربین تلویزیون بیشتر از دیگر نظامیان باد به غبغب میانداختند. صدام فرماندۀ جیشالشعبی را مورد اهانت شدید قرار داد و او را به خیانت و ترس متهم کرد، او در پاسخ گفت: «اگر شما و گاردهای محافظتان که همیشه در میان آنها مخفی میشوید شجاع بودید، پاسخ حملات ایرانیها را میدادید.» صدام که از شنیدن این سخن سخت برآشفته بود، او را به دست خویش اعدام کرد.
آدمهای مومن انقلابی وفادار به رهبری دوستدار مطالعه و کتاخوان عجیب نیستند دارای عقاید زیبایی هستند که جهان بینی اسلامی ایرانی دارند که تمدن ایران زمین را در درقله های جهانی می خواهند انشاءالله این چنین خواهد شد به...بیشتر
جالب و متفاوت بود به خاطر اینکه از زاویه یک پزشک عراقی که اسیر شده بیان میشه.
کتاب جالب و متفاوتی بود همیشه از رزمندگان خودمون خواندیم و شنیدیم که اسیر شدند تا به حال از حال و هوای اسیر شدن سربازان عراقی نخونده بودم کتاب در مورد دکتری هست که در جنگ اسیر نیروهای ایرانی میشه
کتاب خوبی هست و نگاه به جنگ از دید یک عراقی جالبه
هنوز متن کتاب نخواندم ظاهرا" رایگان است ولی قیمت زده شده!! چرا طاقچه کتاب خاطرات جنگ رایگان ندارد!؟ مگرقرار نیست فرهنگ دفاع مقدس منتقل به نسلهای بعدبشه!؟ فرهنگ پولی نمیشه منتقلش کرد...!!!