کتاب هنر زندگی آسوده
معرفی کتاب هنر زندگی آسوده
کتاب هنر زندگی آسوده، اثری نوشته شونمیو ماسونو با ترجمه مرجان ایمانی است. این کتاب ۹۹ تمرین روزانه از یک راهب ذن برای یک عمر زندگی با آرامش و لذت را به مخاطبانش ارائه میدهد.
درباره کتاب هنر زندگی آسوده
شونیمو ماسونو که یکی از راهبان اعظم یکی از معابد ذن است، در کتاب هنر زندگی آسوده، نودونه تمرین روزانه را در اختیار مخاطبانش قرار میدهد. این تمرینها به افراد کمک میکند تا زندگی همراه با آرامش و لذت را تجربه کنند. اما شاید بد نباشد اگر اول، درباره خود ذن بیشتر بدانیم. ذن یک آیین عرفانی است که از دل مذهب بودایی بیرون آمده و در چین شکل گرفته است اما امروزه سراسر دنیا را درنوردیده است. ذن، تفکر لحظه به لحظه و ژرف نگری در ماهیت اشیا را به مخاطبانش میآموزد. و این کار از طریق یک مراقبه یا مدیتیشن در چهار سطح انجام میشود.
سطح اول، مشاهده محیط اطراف است. مشاهدهای که با جزئیات همراه باشد و تمام حواس را درگیر کند. در سطح دوم به سراغ آرام کردن ذهن و دور کردن آن از تمام پریشانیها میرویم. سطح سوم تمرکز بر جسم است تا با انبساط عضلات به آرامش برسیم و سطح چهارم، تمرکز بر تنفس است؛ ۴ ثانیه نفس میکشیم ۴ ثانیه نفسمان را حبس میکنیم ۴ ثانیه بازدم داریم و ۴ ثانیه خنثی را میگذرانیم.
این شاید یک مقدمه بود که به ما کمک میکند ذن را بهتر درک کنیم. اما درباره کتاب هنر زندگی آسوده بدانیم: این کتاب نودونه تمرین دارد. تمرینهایی که راهبان ذن هر روز انجام میدهند و این رمزی است از آرامشی که در طول زندگی خود تجربه میکنند و همچنین طول عمر بالایشان. شاید ما توانایی تغییر دادن جهان را نداشته باشیم. شاید زندگی تحت فشارهای زیادی که تجربه میکنیم، بسیار سخت باشد و استرسهای روزانه، توان و انرژی ما را تحلیل ببرند. اما خواندن این کتاب و عمل کردن به تمرینهای آن، به ما کمک میکند تا خودمان را تغییر دهیم. فشارهایی را که بر وجودمان وارد میشود، مدیریت کنیم و انرژی خودمان را افزایش دهیم تا از تک تک لحظاتمان استفاده کنیم.
ویژگی اصلی کتاب هنر زندگی آسوده این است که نویسنده ارتباط درستی با دنیای مدرن دارد. بنابراین توصیهها و تمرینهایی که در این کتاب آمده است، توجه به واقعیت امروز زندگی نوشته شده، نه فلسفهای مربوط به قرنها پیش. همین موضوع این اثر را کاربردیتر و محبوبتر میکند.
کتاب هنر زندگی آسوده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
در عنوان کتاب ذکر شده است تمرینهایی برای یک عمر زندگی همراه با آرامش و لذت، بنابراین اگر در زندگی خود به دنبال این دو عنصر هستید، این کتاب برای شماست. با اینحال، همه میتوانند از کتاب هنر زندگی آسوده استفاده کنند چون در زندگی امروزی، همیشه جای خالی آرامش و لذت به چشم میخورد.
درباره شونیمو ماسونو
شونمیو ماسونو یکی از مشهورترین راهبان بودایی جهان است. البته نه از آن دست راهبانی که در معبدی وسط جنگلی انبوه زندانی است و ریاضت میکشد. او یکی از برجستهترین طراحهای جهان است که به عنوان رهبر و پیشرو طراحی باغ در ژاپن شناخته میشود. او در طراحی باغهای ذن از سنگ و صخره استفاده میکند و یک شرکت طراحی را مدیریت میکند که در سراسر جهان، پروژههای عظیمی اجرا میکنند.
بخشی از کتاب هنر زندگی آسوده
وقتی به زندگی عادی و روزمره بازمیگردید، استرسها به سراغتان میآیند و ذهنتان آشفته میشود. فرقی نمیکند از پیچیدگیهای زندگی چهقدر آزرده و ناراحت میشوید؛ به طور کلی تغییر جهان کاری دشوار است. اما اگر زندگی مطابق میل شما پیش نمیرود، به جای تغییر جهان، بهتر است خودتان را تغییر دهید.
***
برای تخلیهٔ ذهن وقت بگذارید
ابتدا خودتان را مشاهده کنید.
با خودتان راحت باشید، البته بدون عجله و بیحوصلگی.
به نظر شما در زندگی روزمره کسی هست که وقت اضافی داشته باشد تا به چیزی فکر نکند؟ معمولاً همهٔ افراد میگویند حتی یک دقیقه هم وقت اضافی برای این کار ندارند. همهٔ ما در زندگی تحت فشار حجم کارها و مشغلههای زیادی هستیم و همیشه با کمبود وقت مواجهیم. زندگی در عصر مدرن بسیار شلوغتر و پرهیاهوتر از زندگی در روزگاران دیگر تاریخ است.
هر روز به طور دایم در تلاش هستیم وظایف و مسئولیتهایمان را تا حد توان به سرانجام برسانیم. اگر این رویه را ادامه دهیم، ناخودآگاه از اصل وجودی خود و از شادی حقیقی فاصله میگیریم و این موضوع کاملاً اجتنابناپذیر است.
پس هر روز فقط ده دقیقه از وقت خود را به سبک کردن ذهنتان اختصاص دهید. به فکر نکردن به هیچچیز. فقط سعی کنید ذهنتان را پاک و بار آن را سبک کنید. در این ده دقیقه خودتان را از بند همهٔ امور و مشغلههای زندگی رها کنید.
به احتمال زیاد در این مدت افکار گوناگون به ذهنتان هجوم میآورند، اما شما سعی کنید آنها را یکی یکی از ذهنتان دور کنید. با این کار بهآرامی توجهتان به سمت لحظهٔ حال جلب میشود. هنگامی که امور دیگر، تمرکز و توجه شما را منحرف نمیکنند، خود ناب و حقیقیتان ظهور میکند.
اختصاص زمانی برای اینکه به هیچ چیز فکر نکنید، نخستین گام در راه ساختن زندگی آسوده است.
***
هوای صبحگاهی را استشمام کنید
راز طول عمر راهبان این است.
هر روز، روز متفاوتی است.
میگویند راهبان بودایی که از مکتب ذن پیروی میکنند، عمر طولانی دارند. البته رژیم غذایی و ورزش در داشتن عمر طولانی نقش مهمی دارند، اما به عقیدهٔ من سبک زندگی درست و منظم نیز تأثیر شگفتانگیزی بر سلامت جسم و روح دارد.
من هر روز ساعت پنج صبح از خواب بیدار میشوم و پیش از هر کاری، ابتدا ریههایم را با هوای تازه صبحگاهی پر میکنم. و همین طور که در حیاط معبد قدم میزنم و از کنار خوابگاههای راهبان میگذرم، با همهٔ وجود تغییرات در طبیعت و آب و هوا را حس میکنم. ساعت شش و نیم صبح آیین مناجات بودایی را بهجا میآورم و بخشهایی از کتاب مقدس را زمزمه میکنم. سپس صبحانه میخورم و بعد به برنامهٔ روزانهام میرسم.
این برنامهٔ هر روز من است، ولی هر روز، روزی جدید و متفاوت از روزهای قبل است. عطر هوای تازهٔ صبح، لحظهٔ طلوع خورشید، حس نوازش باد بر صورت، رنگ آسمان و برگهای درختان، همه و همه پیوسته در حال تغییرند.
صبح فرصت مناسبی برای تجربه کردن این تغییرات شگفتانگیز است. به همین دلیل راهبان قبل از سپیدهدم چهار زانو مینشینند و مراقبه میکنند تا این تغییرات در طبیعت را بهخوبی با جان و دل حس کنند.
در مراقبههای صبحگاهی با هوای تازه و دلنشین صبح، ذهن و جسم را نیرو میبخشیم.
ترجمه خوب، متن روان. مناسب برای این روزهای شلوغ و دنیای ناآرام...
خوندنش ارزشمنده براتون . توصیه هایی که شاید ساده بنظر بیان اما زندگیتونو دستخوش تغییر میکنن
وقتی ده یا پانزده صفحه از کتاب «هنر زندگی آسوده» را خواندم، نه تنها جذب نشدم بلکه دافعهای نسبت به آن پیدا کردم. دو دل شده بودم که کتاب را رها کنم یا ادامه دهم. تصمیم گرفتم کمی بیشتر درباره
عالیه نصف کتاب رو خوندن بسیار روان و پرکشش و جذاب بود ترجمه هم عاااااالی
مطالعه کتاب توصیه میشود.
سلام به همگی این کتاب کتابی با نکات خیلی ساده ولی مهم و ضروری هست . نکاتی که راجبش صحبت میشه شاید خیلی ساده باشن ولی همین نکات ساده میتونن رضایت شما از زندگی رو تا حد زیادی افزایش بدن .
کتاب در عین سادگی پرمغز هست ترجمه روان و خوبه کتاب رویکرد روانشناسی پذیرش و تعهد ACT رو خیلی ساده بیان کرده
باسلام به دوستان کتاب خوان این کتاب بسیار ساده وکار بردیست و مختصر ومفید
جالب بود من خیلی خوشم اومد دوساعته تمومش کردم بیشتر تاکید داره در زمان حال زندگی کنیم و بنظرم جذاب بود
خیلی ممنون از ھمی کسانی کہ زحمت این کتاب دوس داشتنی و جذاب رو کشیدن💚🙏🌳