دانلود و خرید کتاب صوتی عاشورا و رهایی
معرفی کتاب صوتی عاشورا و رهایی
کتاب صوتی عاشورا و رهایی نوشتهٔ عماد افروغ است. محمد آقاسی گویندگی این کتاب صوتی را انجام داده و انتشارات نیستان هنر آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب صوتی عاشورا و رهایی
کتاب صوتی عاشورا و رهایی نگاهی تحلیلی به واقعهٔ عاشورا و قیام امام حسین (ع) دارد؛ همچنین واقعهٔ عاشورا را بهمثابهٔ یک اثر هنری متعالی بهلحاظ ماهوی و هستیشناسی معرفی کرده است. عماد افروغ، پژوهشگر و فعال فرهنگی - اجتماعی و استاد دانشگاه در مقدمهای که برای این اثر نوشته است، عاشورا را والاترین مرتبهٔ اخلاق و هنرورزی معرفی کرده و تأکید کرده است که هنرورزی امام حسین (ع) در اخلاق کریمانه و محسنانه و عمل عزیزانه و ایثار جان و نشانگرفته از بالاترین حد فعلیت نفس یعنی فعلِ شدن و رسیدن به مقامی سرشار از جود و وجود است. افروغ در این کتاب، عاشور را یک حقیقت وجودی زیبا با لایههای رمزآلود توصیف کرده است. او هدف از نوشتن این کتاب را فهم عاشورا، ویژگیهای آن، آشنایی با زمینههای بروز آن و نیز مقایسهٔ آن با زمینه و زمانهٔ کنونی ما دانسته است. این کتاب ۴ گفتار دارد که عنوان آنها عبارت است از «امکان تحلیلهای دینی و فرادینی از عاشورا ویژگیهای آن»، «عزت عاشورایی»، «وجه قیامی عاشورا» و «اخلاق و سیاست متعالیه و تجلی عاشورایی آن».
میدانیم که واقعهٔ کربلا جنگی بود که در تاریخ ۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری (برابر با ۱۳ اکتبر ۶۸۰ میلادی) اتفاق افتاد. روز نبرد به روز عاشورا معروف شده است. این جنگ میان سپاه کمتعداد «حسین بن علی»، نوهٔ پیامبر اسلام و سپاه اعزامی از سوی «یزید»، خلیفهٔ اموی و در نزدیکی محلی به نام «کربلا» رخ داد. دلیل «یزید بن معاویه» برای جنگ، بیعتنکردن حسین بن علی با او بود. در مقابل حسین بن علی حکومت و زمامداری یزید بن معاویه را غیرشرعی و غیرقانونی میدانست؛ حکومتی که برخلاف پیمان صلح «امام حسن مجتبی» و «معاویه بن ابیسفیان» بود و بهشکلی مورثی به یزید رسیده بود. امام حسین (ع) حکومت اموی را ظالم و گمراه میدانست و برای تغییر جهت جامعهٔ اسلامی بهسوی مسیری دیگر قیام کرد. این واقعه سرشار از حاشیهها و خردهروایتهایی دردناک است که طی قرنها به شیوههای گوناگون روایت و بازتعریف شده است. از این واقعه بارها و بارها برای تولید آثار ادبی (داستان، رمان و شعر)، نمایشی (فیلم سینمایی، سریالهای تلویزیونی، نمایش و تئاتر)، موسیقی و هنرهای تجسمی در ایران و کشورهای دیگر برداشت و اقتباس شده است.
شنیدن کتاب صوتی عاشورا و رهایی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب صوتی را به دوستداران مطالعه درمورد واقعهٔ عاشورا و قیام امام حسین (ع) پیشنهاد میکنیم.
درباره عماد افروغ
عماد افروغ در سال ۱۳۳۵ در شیراز به دنیا آمده است. او پژوهشگر، فعال عرصهٔ فرهنگی - اجتماعی، استاد دانشگاه، نویسنده، جامعهشناس و سیاستمدار ایرانی است. او نمایندهٔ مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در دورهٔ هفتم و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بود. در سال ۱۳۶۵ از دانشگاه شیراز کارشناسی جامعهشناسی و در سال ۱۳۶۹ از همین دانشگاه کارشناسیارشد گرفت. دکترای جامعهشناسی خود را از دانشگاه تربیت مدرس در سال ۱۳۷۶ دریافت کرد و در سال ۱۳۷۳ بهعنوان دانشجوی نمونهٔ کشور در مقطع دکتری شناخته شد. از سال ۱۳۷۶ به مدت ۶ سال عضو هیئتعلمی دانشگاه تربیت مدرس بود. از سال ۱۳۸۲ بهعنوان هیئتعلمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فعالیتش را آغاز کرد و بعد مدیر گروه علم و دین این پژوهشگاه شد. او عضو پژوهشگاه علوم انسانی، استاد جامعهشناسی دانشگاه تربیت مدرس و رئیس گروه جامعهشناسی دانشگاه باقرالعلوم و... بوده است.
بخشی از کتاب صوتی عاشورا و رهایی
««مُصیبَهً ما اَعْظَمَها وَ اَعْظَمَ رَزِیَّتَها فِی الاِسْلامِ وَ فی جَمیعِ السَّمواتِ وَ الاَرْضِ»، این فراز زیارت عاشورا پرده از مصیبتی بینظیر در اسلام و تمام آسمانها و زمین برمیدارد و همین امر میتواند برانگیزاننده و نقطه عزیمتی برای تأمل و عبرت باشد. وجه مصیبتبار این تراژدی بزرگ میتواند نقطه عزیمتی برای گریه از سر حزن، در لایهای و از سر شوق و حتی تبسم نسبت به این همه عظمت و زیبایی انسانی و تجلیگاه هنرورزی متعالی و اوج یگانگی و اتصال، در لایههای عمیقتر باشد.
و اصولاً چرا گریه؟ چرا انسان میگرید، کجاها میگرید و از سر چه چیز و بر سر چه چیز میگرید؟ گریه از سر درد، گریه از سر غم و اندوه و گریه از سر شادی! و گریه بر امام حسین (ع) از چه نوع گریهای است؟ بدون تردید این حادثه در کنار بلندای عظمت و شکوهاش، ننگ و فاجعهای بزرگ و مصیبتی دردناک و حک شده در تاریخ هستی است و عمق این فاجعه و مصیبت آنقدر جانکاه است که جا دارد از چشمان آدمی به جای اشک خون جاری شود.
و خوشا به حال انسان که میتواند بگرید. اما حتی گریه مصیبتبار و فاجعهای این واقعه را نیز باید شکافت. این گریه خود لایهها دارد، یک لایه آن همین اتفاق غمانگیز است. شهادت حسین و یارانش، اسارت زنان و کودکان و...
اما یک لایه آن «انسان» است. گریه بر انسان از دو منظر، گریه بر انسانی که آنقدر پست و ذلیل میشود که دست به چنین فاجعهای میزند، و گریه بر آن طرف سکه «انسان». انسانی که آنقدر بزرگ و باشکوه میشود که به تیغ انسانی ذلیل، اما صاحب قدرت گرفتار میآید. و کدام ستودنی است؟ انسانی که مسلط به تیغ و قدرت و مجهز به سلاح دین و حکومت و ایدئولوژی است و یا انسانی که باطنمسلک و حقیقتگرا از لابهلای این تیغها، قدرتها و ایدئولوژیها، خود واقعی و رهایی و کرامت خود را به نمایش میگذارد. اما آیا این گریه، یعنی گریه از روی عظمت و شکوه باید صرفاً از سر حزن و اندوه باشد؟ نمیتواند از سر شوق هم باشد؟!
و درود بر توای حسین! تو افتخارِ هستی، نگین و درِّ درخشان انسانیت و تاریخ بشریتی! بر تو باید مشتاقانه هم گریست! بر تو باید گریهای از سر شادی هم داشت و اینجاست که گریه و شادی، اشک و تبسم به هم میرسند. بر تو باید لبخندی هم زد، لبخندی از سر عظمت، لبخندی به پای شکوه و بزرگی تو، لبخندی غرورآفرین و افتخارآمیز. تو که زیر بار ظلم نرفتی، تو که مصلحتاندیشی نکردی، تو که مصلحتاندیشی دیگران، هر قدر بزرگ، را زیر پای خود له کردی، تو که نشان دادی بر تو چه گذشته است، تو که نشان دادی بابت همین تأخیر در قیام هم بر تو چه گذشته است!»
زمان
۳ ساعت و ۲۸ دقیقه
حجم
۱۹۰٫۶ مگابایت
قابلیت انتقال
دارد
زمان
۳ ساعت و ۲۸ دقیقه
حجم
۱۹۰٫۶ مگابایت
قابلیت انتقال
دارد