دانلود و خرید کتاب پیشوای صادق؛ گفتارهای درباره‌ی امام صادق (ع) محمدعلی انصاری
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب پیشوای صادق؛ گفتارهای درباره‌ی امام صادق (ع)

کتاب پیشوای صادق؛ گفتارهای درباره‌ی امام صادق (ع)

دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۴از ۷ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب پیشوای صادق؛ گفتارهای درباره‌ی امام صادق (ع)

جعفر بن محمد الصادق (ع) در هفدهم ربیع الاول سال ۸۳ هجری در مدینۀ منوره پای به هستی نهاد و پس از ۶۵ سال عمر پربرکت در سال ۱۴۸ هجری به شهادت رسید. شخصیت با عظمت امام صادق (ع) در اذهان شیعیان، با لقب «رئیس مذهب شیعه» پیوندی همیشگی خورده است. محمدعلی انصاری، در کتاب «پیشوای صادق» تلاش کرده است تا به گوشه‌ای از ابعاد شخصیت این امام همام بپردازد. در میان ائمه (ع)، سال‌های عمر امام صادق (ع) بیش از دیگران است؛ عمر ۶۵ سالۀ پربار ایشان فرصتی بی نظیر برای ترویج تشیع فراهم می‌کند. دوران امامت ایشان نیز ۳۴ سال است که مدت درخور توجهی برای به انجام رساندن هدف والای امام است. امام ۱۲ سال در دامان تربیت نیای بزرگوار و گران‌قدر خود، امام سجاد (ع)، پرورش یافت و ۱۹ سالِ پس از آن را در دامان پدر بزرگوارش، باقرالعلوم (ع)، درس عشق و محبت و معرفت فرا گرفت. امام باقر (ع)، این حجت بالغۀ الهی، در تربیت فرزند گرامی خود از هیچ تلاشی فروگذار نکرد و کوشید تا ذهن و ضمیر فرزند گران‌قدر خویش را به مسئولیت سنگین امامت معطوف نگاه دارد. امام صادق (ع) در حدیثی می‌فرماید: «اجْتَهَدْتُ فِی الْعِبَادَةِ وَ أَنَا شَابٌّ فَقَالَ لِی أَبِی (ع) یا بُنَی دُونَ مَا أَرَاک تَصْنَعُ فَإِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا أَحَبَّ عَبْداً رَضِی عَنْهُ بِالْیسِیرِ». در جوانی بسیار در عبادت می‌کوشیدم. پدرم به من فرمود: فرزندم، کمتر از آنچه می‌بینم عبادت کن؛ زیرا خداوند عزیز و جلیل اگر بنده‌ای را دوست بدارد، با عبادت کم هم از او خشنود می گردد.
نظری برای کتاب ثبت نشده است
من شما را به تقوای الهی و پرهیزکاری در دینتان و کوشش در راه خدا و راستگویی و امانت‌داری و سجده‌های طولانی و نیکو همسایه‌داری و... سفارش می‌کنم؛ زیرا هرگاه کسی از شما در دینش پرهیزکاری داشته باشد و راست بگوید و امانت را ادا کند و اخلاقش را با مردم نیکو گرداند، مردم می‌گویند: این «جعفری‌مذهب» است و این مرا شادمان می سازد و از بابت آن شادمان می‌شوم و می‌گویند: این است روش ادب (و تربیت) جعفر بن محمد؛ ولی اگر برخلاف این باشد، شرمندگی آن به من می‌رسد و گفته می‌شود این است روش ادب (و تربیت) جعفر بن محمد.
سیّد جواد
حجم وسیعی از روایات کتب اربعۀ شیعه، یعنی الکافی، الاستبصار، التهذیب و من لایحضره الفقیه، به احادیث امام صادق (ع) و نیز امام باقر (ع) اختصاص یافته است. افزون بر مکتب تشیع، عمدۀ دانشوران نامی اهل سنّت از جمله، کسانی که هم‌دورۀ این امام همام و از پیشتازان عرصۀ فقه و کلام بودند، به مقام شامخ علمی حضرت صادق (ع) اعتراف کرده‌اند
سیّد جواد
غالباً هنگامی که قدرت‌های سیاسی رو به زوال می‌نهند، فضای آشوب فکری و عقیدتی فراهم می‌شود؛ چرا که بسیاری از صاحبان فکر و عقیده فرصت می‌یابند تا از آب گل‌آلود، ماهی بستانند و به بهانۀ تعرض به مباحث سیاسی، به میدان مسائل اعتقادی و فکری گام گذارند. از دل چنین اوضاعی است که نحله‌ها و فرقه‌های مختلف متولد می‌شوند. یعنی گروهی از صاحبان سیاست با توسل به مبانی فکری و اعتقادی خویش، فرقه‌ها و نحله‌های دلخواهشان را به صحنه می‌آورند.
سیّد جواد
جعفر بن محمد (ع) کسی است که علم و فقه او جهان را پر کرده است و گفته می‌شود که ابوحنیفه و سفیان ثوری از شاگردان او بودند و شاگردی این دو نزد ایشان در عظمت علمی آن حضرت کافی است.
"Shfar"
به اتفاق همۀ صاحب‌نظرانِ فِرَق مختلف اسلامی، مکتب فقهی امام صادق (ع)، پرثمرترین مکتب پس از پیامبر اکرم (ص) محسوب می‌شود. در حوزۀ کلام، ساختارهای فکری و اعتقادی که به دست این امام همام سامان یافت و اندیشه‌ها و ذکاوت‌هایی که از شاگردان مکتب ایشان به ثمر نشست، سرآمدی و پیشتازی امام را بر تمام مکاتب کلامی عصر خویش مسلّم می‌نماید. از روشن‌ترین شواهدی که نشان‌دهندۀ استحکام قوّت مبانی کلامی حضرت صادق (ع) است، مجموعۀ مناظرات استوار و بی‌نظیر ایشان و شاگردانشان به‌ویژه در مباحث توحیدی است که برخی از آن‌ها در کتاب الاحتجاج طبرسی گرد آمده است.
سیّد جواد
انقلاب فرهنگی و نهضت علمی امام صادق (ع) و برخورد مناسب با شرایط فرهنگی جاری در آن عصر، موجب حفظ اسلام ناب و موجودیت شیعه گردید. امام که کاملاً به شرایط سیاسی و فرهنگی و التهاباتی که برای از میان رفتن و تمام شدن شیعه بود، آگاه بود، به امر خداوند با توانمندی به صحنه آمد و توانست این کشتی طوفان‌زده را از التهاب به‌در آورد و به ساحل امن برساند.
سیّد جواد
رسول اکرم (ص) از خلفای اموی این‌گونه تعبیر می‌کند: «اتَّخَذُوا بِلَادَ اللهِ دُوَلًا وَ عِبَادَ اللهِ خَوَلًا و دِینَ اللهِ دَغَلًا». سرزمین‌های خدا را ملک شخصی و بندگان خدا را نوکر و دین خدا را به دغل‌بازی می‌گیرند.
سیّد جواد
مدتی به حضور جعفر بن محمد می‌رسیدم. آن حضرت بسیار اهل مزاح بود و همواره تبسم بر لب داشت. هنگامی که در محضر آن حضرت نام مبارک رسول گرامی اسلام (ص) به میان می‌آمد، از شدت شور و اشتیاق رنگ رخسارش دگرگون می‌شد و به زردی می‌گرایید. هیچ‌گاه ندیدم که بدون وضو و طهارت از رسول خدا (ص) حدیثی نقل کند، در طول مدتی که نزد آن حضرت رفت و آمد می‌کردم او را جز در یکی از این سه حالت ندیدم: یا نماز می‌خواند یا روزه بود یا قرآن می‌خواند. و هرگز سخنی به گزاف بر زبان نمی‌آوَرد. او از عالمان زاهدی بود که خوف از خدای عزیز و جلیل سراسر وجودش را فراگرفته بود.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
حاکمیت بنی‌امیه از آغاز حکومت معاویة بن أبی‌سفیان در سال چهل هجری و فرود آمدن ضربت بر فرق مبارک امیرالمؤمنین (ع) در محراب مسجد کوفه و برخاستن بانگ «فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَةِ» (قسم به پروردگار کعبه رستگار شدم) تا پایان دوران مروان بن حکم و حکومت ابی‌العباس سَفّاح در سال ۱۳۲ هجری حدود نود سال به طول انجامید. این جماعت اسلام را به سویی کشاندند که می‌توان از آن با عنوان «جاهلیت نوین» نام برد
سیّد جواد
به تعبیر «عبدالله بن مبارک» شاعر توانمند عرب: أَنْتَ یا جَعْفَرُ فَوْقَ الْمَدْحِ وَ الْمَدْحُ عَنَاءٌ إِنَّمَا الْأَشْرَافُ أَرْضٌ وَ لَهُمْ أَنْتَ سَمَاء
سیّد جواد
شخصیت با عظمت امام صادق (ع) در اذهان شیعیان، با لقب «رئیس مذهب شیعه» پیوندی همیشگی خورده است. دربارۀ آن حضرت آمده است: «إِلَیهِ تُنْسَبُ الشِّیعَةُ الْجَعْفَرِیةُ» (شیعۀ جعفری به ایشان نسبت داده شده است).
سیّد جواد
حضرت جعفر بن محمد الصادق (ع) در هفدهم ربیع الاول سال ۸۳ هجری در مدینۀ منوره پای به هستی نهاد و پس از ۶۵ سال عمر پربرکت در سال ۱۴۸ هجری به شهادت رسید.
سیّد جواد
حضرت جعفر بن محمد الصادق (ع) در هفدهم ربیع الاول سال ۸۳ هجری در مدینۀ منوره پای به هستی نهاد و پس از ۶۵ سال عمر پربرکت در سال ۱۴۸ هجری به شهادت رسید
"Shfar"
در حوزۀ کلام نیز بزرگ‌ترین متکلمان به مقام علمی امام صادق (ع) معترف‌اند. از جملۀ آنان «ابن ابی‌العوجاء» است که در علم کلام و مجادله‌های کلامی، مهارت کم‌نظیری داشت. او از رهبران زندیقان و ملحدان بود و با وجود این در برابر مقام علمی امام صادق (ع) خاضعانه لب به اعتراف می‌گشود و می‌گفت: «مَا هَذَا بِبَشَرٍ وَ إِنْ کانَ فِی الدُّنْیا رُوحَانِی یتَجَسَّدُ إِذَا شَاءَ ظَاهِراً وَ یتَرَوَّحُ إِذَا شَاءَ بَاطِناً فَهُوَ هَذَا». این مرد از جنس بشر نیست؛ بلکه اگر در دنیا روحی باشد که هرگاه بخواهد با کالبد هویدا شود و هر زمان بخواهد روحی ناپیدا گردد، این مرد است (و اشاره به امام صادق (ع) کرد).
سیّد جواد
«نعمان بن ثابت زوطی» معروف به ابوحنیفه، پیشوای فرقۀ حنفی که در میان اهل سنّت مشهور به «امام الاعظم» و «امام ابوحنیفه» است، در روزگار امام صادق (ع) می‌زیست. او به عظمت امام صادق (ع) چنین اعتراف می‌کند: «ما رأیت أحدا أفقه من جعفر بن محمد». من فقیه‌تر از جعفر بن محمد (ع) ندیدم.
سیّد جواد
امام صادق (ع) بنا بر حکمت حکیمانۀ حضرت باری‌تعالی و فضل الهی، از عمر پربار ۶۵ ساله بهره‌مند شد و از میان همۀ معصومان (ع) به استنثنای وجود مبارک حضرت ولی عصر (عج) از طولانی‌ترین مدت عمر برخوردار گشت.
سیّد جواد
مقام علمی امام صادق (ع) از مسلّمات و مشهورات فریقین است. آن حضرت تنها کسی است که پس از «بَابُ عِلْمِ النَّبِی»، یعنی امیرالمومنین (ع)، فرمود: «سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی». از من بپرسید پیش از آن که مرا نیابید.
سیّد جواد
بنی‌امیه همّ خود را نابودی مکتب علی (ع) و فرزندان او قرار داده بودند. از واقعیت‌های بسیار تلخ و مسلّم تاریخی آن دوران، ساخته شدن صدها منبر در بلاد اسلامی بود تا خطیب جمعه بر فراز آن بنشیند و در روز جمعه دشنام علی بن ابی‌طالب (ع) گوید.
سیّد جواد
«مالک بن انس» یکی از پیشوایان چهارگانۀ اهل سنّت و رئیس فرقۀ مالکی بود که مدتی افتخار شاگردی در محضر امام صادق (ع) نصیبش شد. او دربارۀ عظمت شخصیت علمی امام صادق (ع) چنین می‌گوید: «وَ لَقَدْ کنْتُ أَرَی جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ (ع) وَ کانَ کثِیرَ الدُّعَابَةِ وَ التَّبَسُّمِ فَإِذَا ذُکرَ عِنْدَهُ النَّبِی (ص) اصْفَرَّ وَ مَا رَأَیتُ یحَدِّثُ عَنْ رَسُولِ اللهِ (ص) إِلَّا عَلَی طَهَارَةٍ وَ قَدْ کنْتُ أَخْتَلِفُ إِلَیهِ زَمَاناً فَمَا کنْتُ أَرَاهُ إِلَّا عَلَی ثَلَاثِ خِصَالٍ إِمَّا مُصَلِّیاً وَ إِمَّا صَامِتاً وَ إِمَّا یقْرَأُ الْقُرْآنَ وَ لَا یتَکلَّمُ فِیمَا لَا یعْنِیهِ وَ کانَ مِنَ الْعُلَمَاءِ وَ الْعُبَّادِ الَّذِینَ یخْشَوْنَ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ». مدتی به حضور جعفر بن محمد می‌رسیدم. آن حضرت بسیار اهل مزاح بود و همواره تبسم بر لب داشت. هنگامی که در محضر آن حضرت نام مبارک رسول گرامی اسلام (ص) به میان می‌آمد، از شدت شور و اشتیاق رنگ رخسارش دگرگون می‌شد و به زردی می‌گرایید. هیچ‌گاه ندیدم که بدون وضو و طهارت از رسول خدا (ص) حدیثی نقل کند، در طول مدتی که نزد آن حضرت رفت و آمد می‌کردم او را جز در یکی از این سه حالت ندیدم: یا نماز می‌خواند یا روزه بود یا قرآن می‌خواند. و هرگز سخنی به گزاف بر زبان نمی‌آوَرد. او از عالمان زاهدی بود که خوف از خدای عزیز و جلیل سراسر وجودش را فراگرفته بود.
سیّد جواد
به‌صراحتِ سخنِ رحمةٌ لِلعالمین (ص)، مسلمانان برای میل به کمال، چاره‌ای جز چنگ‌انداختن به قرآن و عترت ندارند. لازمۀ چنین تمسکی معرفت‌اندوزی و شناختِ این دو گنجینۀ بی‌مانند الهی است. کتاب خدا نسخۀ هدایت و سعادت است و خاندان پیامبر، شهود عینی قرآن و تجلّی ممثّل کلام حق.
سیّد جواد

حجم

۱۰۷٫۳ کیلوبایت

تعداد صفحه‌ها

۱۴۲ صفحه

حجم

۱۰۷٫۳ کیلوبایت

تعداد صفحه‌ها

۱۴۲ صفحه

قیمت:
۸,۴۰۰
تومان