دانلود و خرید کتاب مدیریت استعداد علی اکبر صلاحی

معرفی کتاب مدیریت استعداد

کتاب مدیریت استعداد؛ با رویکرد خلاقانه اثر علی اکبر صلاحی، محمد هادی کبیری،  اکبر چراغی، و جمع دیگری از نویسندگان است که در انتشارات اذر فر به چاپ رسیده است.

 درباره کتاب مدیریت استعداد؛ با رویکرد خلاقانه

مدیریت استعداد موضوعی است که به شدت جوامع برای رشد و تعالی خود بدان نیازمند است. در واقع امروزه بر همگان عیان است که داشتن نیروی انسانی کارآمد و مفید که بدان سرمایه اجتماعی می گویند؛ چه میزان در رسیدن به آرمان های یک جامعه لازم و ضروری است.

استعدادها نیاز مند فضای لازم برای رشد هستند، با رشد و مدیریت آنها جامعه هم رشد می کند. لذا ضمن جایابی درست هر فرد در چرخه کاری و اجتماعی، نیاز است تا شرایط رفاهی و تفریحی آن‌ها را نیز در گام نخست هر برنامه ای قرار داد.

در این کتاب شما با مفهوم استعداد و انواع آن به همراه رویکردها و نظریات مختلف و به خصوص نقش طرح هفت گام نخبه پروری آشنا خواهید شد. در آخر به پژوهش‌های صورت گرفته در زمینه استعداد پرداخته می‌شود که توسط تیم اجرایی همین کتاب نوشته و درج شده است.

خواندن کتاب مدیریت استعداد؛ با رویکرد خلاقانه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خانواده‌ها، معلمان، مدیران و مسئولان منابع انسانی سازمان‌ها مخاطبان این کتاب‌اند.

بخشی از کتاب مدیریت استعداد؛ با رویکرد خلاقانه

روان‌شناسی صنعتی سازمانی (جایابی و جایگزینی)

واژه مدیریت استعداد برای اولین بار توسط گروه مک کینزی در اواخر دهه ارائه شد، از منظر مایکلز و همکارانش واژه مدیریت استعداد برای توصیف فعالیت‌های یکپارچه و درست منابع انسانی با هدف جذب و حفظ افراد مناسب برای موفقیت‌های مناسب در زمان مناسب به کار می‌رود. سازمان‌ها توسط افراد اداره می‌شوند و استعداد این افراد است که موفقیت سازمان‌ها را تعیین می‌کند. بنابراین، مدیریت استعداد، اولویت اصلی مدیریت است با به‌کارگیری مدیریت استعداد اطمینان حاصل می‌شود که هریک از کارکنان بااستعدادها و توانایی‌های ویژه در شغل مناسب قرار خواهند گرفت. فرایند مدیریت استعداد بر آماده‌سازی کارکنان و رهبران آینده سازمان تمرکز دارد.

تعاریف مختلف از مفهوم مدیریت استعداد تعریف عبارتند از: مدیریت استعداد، شناسایی افراد مستعد و مدیریت آنها و مدیریت موقعیت‌های محوری است (افراد محوری، کلیدی در موقعیت‌های محوری، کلیدی). مدیریت استعداد رویکرد نظام‌مند جذب، شناسایی، توسعه، حفظ و به‌کارگیری افرادی است که برای سازمان باارزش تلقی می‌شوند و توان بالقوه برای اشتغال در نقش‌های حساس آتی سازمان را دارند.

مدیریت استعداد فرآیندهای اضافی و فرصت‌هایی است که سازمان به طور راهبردی در دسترس افراد با استعداد خود قرار می‌دهد، مدیریت استعداد شناسایی، جذب، توسعه، به‌کارگیری و نگه‌داری نظام‌مند آن دسته از افراد با ظرفیت بالقوه است که برای سازمان ارزش ویژه‌ای دارند. مدیریت استعداد، رویکردی راهبردی و جامع در رابطه با برنامه‌ریزی منابع انسانی و کسب‌وکار است، یا مسیر بدیع برای بهبود اثربخشی سازمان است که توامان عملکرد و استعداد افراد را درجهت منافع آتی سازمان بهبود می‌بخشد. مدیریت استعداد اجرای راهبردهای یکپارچه و یا نظام‌های طراحی شده برای افزایش بهره‌وری سازمان از طریق جذب، توسعه و حفظ و استفاده از افراد با مهارت و استعداد لازم به‌منظور دستیابی به اهداف آتی کسب‌وکار است.

با توجه به توضیحات و مرور متون مرتبط با مدیریت استعداد می‌توان گفت که مدیریت، استعداد نیز همانند واژه استعداد به نظر بسیاری از نویسندگان، معنی و مفهوم مشخص ندارد و معانی و رویکردهای متفاوت برای آن ذکر شده است. از دیدگاه لوییس و هکمن رویکردها نسبت به مدیریت استعداد را می‌توان به طورکلی تحت، چهار محور اصلی دسته بندی کرد که در ادامه به آنها اشاره شده است. از این میان سه رویکرد اول توسط لوییس و همکارانش ارائه و رویکرد چهارم پس از کار آنها مطرح شده است، مدیریت استعداد الزاماً متفاوت از مدیریت منابع انسانی نیست. هر دو مستلزم قراردادن افراد مناسب در مشاغل مناسب و مدیریت عرضه، تقاضا و جریان افراد در سراسر سازمان است، مدیریت استعداد، شامل مجموعه‌ای از اقدامات و فعالیت‌های مدیریت منابع انسانی است، نظیر: جذب، انتخاب، آموزش و ارزیابی عملکرد استعدادها. منتقدان این رویکرد مدعی هستند که مدیریت استعداد در این حالت صرفاً برچسبی جدید و جایگزین برای مدیریت منابع انسانی است. در این رویکرد مدیریت استعداد به منزله نوعی مد و موجی جدید در مدیریت منابع انسانی است، که دربرگیرنده همان تفکرات مدیریت منابع انسانی اما در پوششی نو و تازه است. مدیریت استعداد بر توسعه شایستگی‌ها از طریق مدیریت جریان استعدادها در سراسر سازمان تمرکز دارد. طبق این تعریف در مدیریت استعداد، تمرکز عمده بر ایجاد شریانی از استعدادها از طریق مدیریت مسیر شغلی افراد در سازمان است. در این حالت توجه اصلی بر جانشین‌پروری و برنامه‌ریزی منابع انسانی و تمرکز اولیه بر تداوم جریان مستمر استعدادهاست. بنابراین مدیریت استعداد، مدیریت راهبردی جریان استعدادها در مشاغل مختلف سازمان است. در مدیریت استعداد برنامه‌ریزان مدیریت استعداد تلاش می‌کنند تا ابزارهایی را طراحی کنند که بر ایجاد و توسعه مهارت‌ها، شایستگی‌ها و رفتارهایی در افراد تمرکز دارد که آنان را در مشاغل و برای آینده سازمان موفق می‌سازد. اگرچه این دیدگاه کاملاً بر مدیریت استعداد منطبق نیست، اما مرز متمایزی با مدیریت منابع انسانی داشته و تا حدودی از آن مجزاست. مدیریت استعداد، نوعی مدیریت منابع انسانی یکپارچه با رویکردی متمرکز بر استعدادهاست، مدیریت استعداد ممکن است برخی از ابزارهای مدیریت منابع انسانی را به‌کار گیرد، ولی تمرکز آن بر طیف خاصی از نیروی کار است که به منزله استعداد یا همان برترین‌ها تعریف می‌شوند. مدیریت استعداد دامن‌های از اقدامات را شامل می‌شود، نظیر: شناسایی، جذب، توسعه، بهسازی و به‌کارگیری و نگه‌داری استعدادها. در تمامی این اقدامات تمرکز بر افراد بااستعداد است. یعنی افرادی که ارزشمندی مهمی برای سازمان دارند در این حالت چالش اصلی سازمان‌ها جذب، استخدام، بهسازی و حفظ چنین افرادی در تمامی مشاغل سازمان است و مفاهیمی نظیر مخازن استعداد و برند سازمان (کارفرما) در راستای جذب و حفظ استعدادها مدنظر قرار می‌گیرند.

مدیریت استعداد، دربرگیرنده شناسایی مشاغل کلیدی و راهبردی و پرکردن آنها از طریق مخازن استعداد است (مدیریت راهبردی استعداد). در این رابطه کالینگز و ملاهی عنوان می‌کنند که چنین چیزی نه امکان‌پذیر و نه مناسب است که تمامی مشاغل سازمان را با استعدادها پر نمود. همچنین اگر نظام مدیریت استعداد معطوف به تمامی افراد در سازمان نیز باشد، دیگر تفاوتی با مدیریت منابع انسانی ندارد. به همین دلیل، آنان خط چهارمی در ادبیات منابع انسانی را شناسایی کرده‌اند که بر شناسایی پست‌ها و مشاغل کلیدی‌ای تمرکز دارد که تأثیر متفاوت و چشم‌گیری بر مزیت رقابتی شرکت و سازمان‌ها دارند. در این حالت شناسایی و تعریف پست‌ها و مشاغل کلیدی نسبت به شناسایی خود افراد بااستعداد در اولویت قرار می‌گیرد و گام اول به‌شمار می‌رود.


نظری برای کتاب ثبت نشده است
استعداد یک کیفیت مطلوب در تمام انسان‌ها است. واژه "استعداد" هزاران سال قدمت دارد و واژه‌شناسان شناسایی کرده‌اند که چگونه این واژه به میزان زیادی با زمان، مردم و محل تفاوت دارد. به‌عنوان مثال، اولین تعریف فرهنگ از "استعداد" به "یک گروه وزنی" اشاره دارد که توسط آشوریان، بابلی‌ها، یونانیان، رومی‌ها و دیگر مردم باستان مورد استفاده قرار می‌گرفته است. واژه استعداد از طریق انجیل به انگلیسی وارد شد. در قرن سیزدهم واژه استعداد به گرایشی یا خلق‌وخوی و در قرن پانزدهم، استعداد مربوط به گنج، ثروت، استعداد ذهنی و توانایی طبیعی است. استعداد در قرن هفدهم مربوط به توانایی طبیعی یا قابلیت‌ها و استعدادهای گوناگون (دستورهای ذهنی یک نظم برتر، قدرت ذهنی یا توانایی‌های ذهنی) بوده و در قرن نوزدهم، استعداد به‌عنوان تجسم استعداد و توانایی در نظر گرفته شده است.
Reihane Esfahani
مهمترین اصل در مدیریت استعداد این است که مدیران سازمان دارای سبک مربیگری باشند و اگر مدیران سازمان دارای این سبک باشند، استعدادهای سازمان می‌توانند راه‌حل‌های خود را بیابند، مهارت‌های خود را توسعه دهند، رفتارهایشان را اصلاح کرده تغییر دهند، نگرش‌هایشان را متحول سازند، به گنجینه و درایت خود دست پیدا کنند
کاربر ۳۰۴۰۸۳۴
مدیریت استعداد، مدیریت استراتژیک جریان استعداد در یک سازمان است. هدف و مقصود آن تضمین عرضه مطلوبی از استعدادها به منظور انطباق افراد مناسب با مشاغل مناسب در زمان مناسب بر مبنای اهداف استراتژیک سازمان است
کاربر ۳۰۴۰۸۳۴
۵. شوخ طبعی خود را حفظ کنید و بیش از حد خشک و جدی نباشید در بعضی مواقع اجازه دهید کودک برنده باشد. ۶. هیچ وقت به عنوان تنبیه ژتون‌های کودک را از او نگیرید وقتی یک ژتون بدست آورد دیگر این ژتون مال اوست و نمی‌توانید از او پس بگیرید برای کار اشتباهش یک پیامد دیگر در نظر بگیرید. ۷. بر طرف کردن نیازهای اساسی و رعایت حقوق طبیعی کودک را به عنوان جایزه در نظر نگیرید در بعضی از خانواده ها قصه خوانی در شب جز حقوق کودک به حساب می‌آید امتیاز یک چیز اختیاری و خاص است که می‌توان آن را بدست آورد (بانکی، ۱۳۹۸).
Reihane Esfahani
در مورد پاداش ها چند نکته را مدنظر قرار دهید: ۱. هر چند کودک می‌تواند پاداش خود را تعیین‌کند اما این والدین هستند که تعیین می‌کنند به ازای چه چیزی به او پاداش دهند والدین هستند که تعیین می‌کنند چه مقدار از چه کاری چه میزان پاداش می‌گیرد. ۲. هر سیستم پاداش باید ۲ هفته یک‌بار بازبینی شود اگر این‌کار انجام نشود کودک خسته شده و دیگر کارآمد نیست. ۳. پاداش‌های طبیعی بیش‌ترین قدرت را دارند مثلا اگر ساعت ۷ لباس پوشیده از اتاقت بیرون بیای وقت داری شیر گرم بخوری. ۴. گاهی نمی‌توان پاداش‌ها را بلافاصله ارائه داد مثلا زمانی که کودک می‌خواهد به رستوران برود در این موارد باید یک سیستم امتیازی باشد تا بدانیم که کودک کاری انجام داده که باید پاداش بگیرد.
Reihane Esfahani
اصول مربیگری: اصول مربی‌گری عبارت است از: ۱. برابری؛ همکاری بین دونفر به صورت برابر (بین مربی و فراگیر). ۲. انتخاب؛ چه و چگونه باید یاد بگیریم. ۳. رای و نظر؛ در این همکاری هر نقطه نظری ارزشمند است. ۴. گفتگو؛ در این همکاری هیچکس غالب نیست و هر دو متعهد به اکتشاف و گفت‌وگو هستند. ۵. انعکاس و بازخورد؛ معلمان در این فرایند ابتدا دعوت می‌شوند درباره ایده‌ها فکرکنند قبل از اینکه آنها را انتخاب کنند. ۶. عمل پس از بازخورد و انعکاس کمک به معلم برای به‌کارگیری ایده‌ها در کلاس درس است. ۷. هردو (مربی و فراگیر) از یک‌دیگر سود می‌برند.
Reihane Esfahani
مربی‌گری ابزاری قوی برای حمایت از یادگیری و توسعه فراگیران، معلمان و مدیران آموزشی و موسسات آموزشی دارد. مربی‌گری رویکردهای متنوعی دارد از جمله: مربی‌گری رفتاری، تمرکز بر حل مسئله، مربی‌گری شناختی، مربی‌گری آموزشی و مربی‌گری اجرایی. تمرکز همه آنها بر روی سه عملکرد آموزشی یعنی معلم، دانش‌آموز و رهبران مدارس است.
Reihane Esfahani
مربی‌گری آموزشی: مربی‌گری آموزشی رویکردی خاص برای توسعه حرفه‌ای معلمان است. مربی‌گری آموزشی کارگاهی فراگیر است که متمرکز بر چهار ناحیه است: مدیریت کلاس، برنامه‌ریزی محتوا (شامل کمک به معلمان برای خلق برنامه‌هایی با استاندارد طبیعی، ادراک و کاربرد اهداف به سوی نقشه یادگیری)، آموزش (شامل روش‌های مشارکتی برای کیفیت آموزشی و تمریناتی برای حمایت از انواع متفاوت یادگیری، تمریناتی شامل پرسش‌های موثر، ابزارهای تفکر، داستان‌ها، یادگیری مشارکتی، یادگیری مبتنی بر پروژه و غیره) و سنجش یادگیری. از آنجایی که مدارس و دانشگاه‌ها به هیچ وجه تنها موسسات اجتماعی مسئول آموزش نیستند، مربی‌گری می‌تواند سهم موثری در محیط‌های آموزشی داشته باشد.
Reihane Esfahani
گاردنر نه تنها به عنوان یک روان‌شناس بلکه بیشتر به عنوان یک سیاست‌گذار و نظریه‌پرداز به معرفی ذهن‌ها پرداخته است. او معتقد است سیاست‌های آموزشی امروز که هنوز برای یادگیری طوطی‌وار ارزش قائل است، دانش‌آموزان را برای جهان دیروز آماده می‌کند.
Reihane Esfahani
در نظام آموزش و پرورش باید با قبول هوش‌های چندگانه و مجزا بودن آن‌ها از هم فرصت‌ها و امکانات متعددی را فراهم ساخت تا دانش‌آموزان بروز خلاقیت‌های خود را شاهد باشند. نگه‌داشتن دانش‌آموزان در شرایطی که فقط یک یا چند هوش قابلیت بروز داشته باشند، از ظهور سایر توانمندی‌های بالقوه دانش‌آموزان خواهد کاست.
Reihane Esfahani
معلمان در تدریس خود از موسیقی موزون (هوش موسیقیایی)، تصاویر و اشکال (هوش دیداری فضایی) مهارت‌های غیرکلامی، هوش حرکتی _ جنبشی، هوش طبیعت‌گرا، هوش منطقی _ ریاضی استفاده کنند. دوره‌های آموزشی ضمن خدمت در کارگاه‌های مختلف برای دبیران، مدیران مدارس، به منظورآشنایی با الگوها، که فراگیران را با فکر و تأمل با یکدیگر وا دارد و سرانجام تشکیل گروه‌هایی متشکل از توانایی‌های مختلف مبتنی بر هوش‌های چندگانه (کلامی، درون‌فردی، برون‌فردی، جنبشی _حرکتی، ریاضی _منطقی و...). به طور خلاصه می‌توان گفت که ارائهٔ روش‌های متنوع در عین انسجام با برنامه‌های آموزشی باعث تجلی تمامی هوش‌های دانش‌آموزان می‌گردد.
Reihane Esfahani
پیشنهادات کاربردی اگر می‌خواهید از طریق مفهوم هوش چندگانه به سوی موفقیت در فرآیند یاددهی و یادگیری گام بردارید، باید نکات زیر را مد نظر داشته باشید: آموزش‌وپرورش در بازنگری نظام ارزشیابی تکوینی و پایانی، به منظور دخیل نمودن هریک از هوش‌های چندگانه در سنجش عملکرد یادگیری دانش‌آموزان، گروه‌های آموزشی نواحی، به تدوین کتب الگوهای تدریس مبتنی بر نظریه هوش‌های چندگانه در موضوعات مختلف از کتب درسی بپردازند.
Reihane Esfahani
کشف و پرورش استعداد، دوران کودکی و نوجوانی می باشد؛ زیرا کودکان و نوجوانان انعطاف‌پذیر هستند. در واقع زمانی‌که کودک استعداد خود را شناسایی می‌کند از همان زمان در جهت استعداد و توانایی خارق‌العاده خود تلاش می‌کند و در آینده در جایگاه درست و شایسته خود گام بر می‌دارد.
Reihane Esfahani
دیدگاه‌های متفاوتی درباره هوش وجود دارد. این دیدگاه‌ها به دو گروه تقسیم می‌شوند: گروه اول هوش را یک توانایی کلی می‌دانند و گروه دوم هوش را یک ظرفیت و توانایی که عناصر و مولفه‌های گوناگون را شامل می‌شود، می‌دانند. یکی از این دیدگاه‌ها، نظریه هوش‌های چندگانه گاردنر است. گاردنر هوش را نه یک استعداد بلکه مجموعه‌ای از استعدادها می‌داند. فرد ضمن آنکه تمامی هوش‌ها را به صورت نسبی دارا است، در یکی یا چند تا از آن‌ها زبده‌تر است.
Reihane Esfahani
نقش مدارس در مدیریت استعداد با توجه به نقش مهم نظام آموزش و پرورش در جامعه و تنوع خدمات و فعالیت‌های آن، ضروری است که منابع انسانی در اختیار این نظام قرار بگیرد، اما معمولا این منابع به شایستگی انتخاب نمی‌شوند یا مسئله به‌طور مؤثر و کارآمد از آنها بهره‌برداری نمی‌شود. در سازمان‌های آموزش و پرورش بحث تجارت و رقابت صنعتی وجود ندارد، اما رقابت در زمینه جذب و نگهداری مدیران وکارکنان مستعد و پرورش مهارت‌های آنان وجود دارد. مدیریت استعداد نیز مفهوم نسبتا جدیدی است که به تغییر الگوها از مسائل سنتی مربوط به منابع انسانی مانند تمرکز بر نخبگان و مدیریت راهبردی منابع انسانی به الگوهای جدید مدیریت استعداد اشاره دارد که با محیط پویا و رقابتی امروز تناسب زیادی دارد.
Reihane Esfahani
بیش‌ترین نقش هوش فضایی در موفقیت تحصیلی کودکان معطوف به دو درس اساسی ریاضی و علوم است، در تحقیقی که در مجله روانشناسی رشد منتشر شده است، دانشمندان دانشگاه شیکاگو نشان داده‌اند که کودکانی که در زمینه هوش فضایی تعلیم دیده بودند، قابلیت‌های بیش‌تری در محاسبه ریاضی نشان داده‌اند. این کودکان آموخته بودند که چگونه حجم‌های سه‌بعدی را کنار هم جفت‌وجور کنند
Reihane Esfahani
در تحقیق دیگری که در سال ۲۰۱۱ در مجله ذهن، مغز و آموزش منتشر شد، پژوهشگران عنوان کردند کودکانی که هنگام بازی با والدین خود همراه هستند و با ابزارهای ساده بازی می‌کنند، بیش از کودکانی‌که با ابزارهای هوشمند بازی می‌کنند کلماتی مانند بالا، زیر، کنار و غیره را از والدین خود می‌شنوند و درک این کلمات، به رشد تجسم فضایی و تفکر سه بعدی آنها کمک شایانی می‌کند.
Reihane Esfahani
میشل گریسون، بر این باور است که چند دلیل برای این موضوع وجود دارد. اول اینکه کودکانی که با مکعب های رنگی حروف بازی می‌کنند، معمولا والدین را درکنار خود دارند، والدین این کودکان در هنگام بازی با آن‌ها همراه هستند، کنارشان می‌نشیند و در چیدن و پیداکردن حروف آنها کمک می‌کنند. صرف همراهی و حرف زدن با کودکان نقش بسیار موثری را در تقویت بنیه زبانی کودکان دارد این زمینه پژوهش‌های دیگری نیز دارد که روشن کرده‌اند کودکانی که به جای بازی با وسایل واقعی وقت خود را صرف دیدن تلویزیون یا بازی با ابزارهای الکترونیکی می‌کنند توانایی کم‌تری در گوش‌دادن به سخنان والدین و توجه به صحبت‌های آنان دارند این کودکان معمولاً هنگام بازی با ابزارهای هوشمند رها می‌شوند و تمام تمرکز خود را روی بازی قرار می‌دهند و توجهی به اطراف خود ندارد این عدم ارتباط با محیط یکی از عوامل به تاخیر انداختن رشد ذهنی_ اجتماعی کودکان و به خصوص تاخیر در رشد زبانی کودکان است.
Reihane Esfahani
پژوهشگران دانشگاه واشینگتن در تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ منتشر کردند، اعلام نمودند که کودکان یک و نیم ساله تا دو و نیم ساله‌ای که در طول روز با مکعب‌های حروف بازی می‌کردند، رشد زیادی را در آموختن زبان نشان دادند. در سال ۲۰۱۲ نیز تحقیق دیگری بر نقش مکعب‌های حروف در رشد زبانی و تمرکز خردسالان، انجام شد و به این نتیجه رسید کودکانی که با این وسایل بازی می‌کرده‌اند، نمرات بالاتری را در شاخص‌های پیشرفت زبان به دست آورده‌اند.
Reihane Esfahani
پوستر، عکس، فیلم، معما بصری، نرم افزارهای گرافیکی رایانه‌ای، شکل سه‌بعدی، به کار بردن مداد یا ماژیک رنگی (که دانش‌آموزان را در استفاده از رنگ‌های متفاوت در دلالت بر جملات یا کلمات مختلف قادر می‌سازد)، کلاژ، نقاشی، آبرنگ، مجسمه‌سازی، سفال‌گری و طراحی ذهنی همچنین تمامی حوزه‌های هنرهای تجسمی در رشد و پرورش هوش فضایی بصری دانش‌آموزان تاثیر شگرفی دارند.
Reihane Esfahani

حجم

۵۰۶٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۳۱ صفحه

حجم

۵۰۶٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۳۱ صفحه

قیمت:
۵۲,۰۰۰
تومان