کتاب آرزو درمانی
معرفی کتاب آرزو درمانی
کتاب آرزو درمانی نوشتۀ علیاکبر صلاحی در انتشارات آذرفر به چاپ رسیده است. این تتاب یکی از مدلهای درمانی را در چرخۀ درمان شناختی- رفتاری معرفی و بررسی میکند.
درباره کتاب آرزو درمانی
آرزو درمانی یک مدل درمانی در اختلالات سطوح پایین روانشناسی است. این مدل درمانی با بهرهگیری از دیدگاه انسانگرایانه و موجهای رویکرد درمانی شناختی-رفتاری و گذر مختصر بر سایر دیدگاهها تدوین شده است. در این مدل بهجای اینکه جنبههای منفی اختلال را بررسی و درمان کنند به جنبههای انسانی توجه میکنند. در رویکرد انسانگرایی مباحث مثبتی چون کمال و خوشکوفایی مطرح هستند. اجرای این ایده باعث افزایش اعتمادبهنفس میشود و این اعتمادبهنفس است که باعث میشود در مسیر محقق کردن آرزوهایمان گام برداریم.
کتاب آرزو درمانی شامل ۳ بخش مفاهیم، مدلهای درمانی و نظریات است. روش مداخلۀ درمانگر در این روش بهصورت مستقیم نیست بلکه در خلال درمان شناختی رفتاری از این مدل استفاده میشود.
خواندن کتاب آرزو درمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای روانشناسی عمومی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آرزو درمانی
«همه ما از دوران کودکی تا کنون، آرزوهای داشتهایم که دوست داشتیم در آینده و بزرگسالی بدان برسیم. اغلب ما آرزوهایی داریم که به دلایل مختلف نظیر عدم محیط بارور که بتواند ما را در محقق کردن آنها کمک کند و یا بستر و امکانات لازم را ایجاد کند، مشکل داشتهایم و به آنها نرسیدهایم؛ اما گاهی این ضعف توان اجرایی ماست که نمیتوانیم با توجه به منابع موجود این شرایط را بر خودمان محقق نمایم که این مسئله به آموزشهای پیرامونی نیز دخیل است. در گذشت زمان، گاهاً آرزوهایمان تغییر میکند و گاه تغییر ساختار میدهند، گاه دچار فراموشی میشوند و گاه آرزوی جدید بنا به موقعیت جدید ساخته میشود و یا در مرور آنها برخی از آنها خندهدار هستند و برخی دیگر دستنیافتنی نمایانگر میشود. آرزوهای فراموش شده و سرکوب شده حلقه مفقوده، بخشی از عدم رضایتمندی ما از زندگی را ایجاد میکنند.»