کتاب دعا و نیایش در کلام مولا امیرالمومنین علی علیه السلام
معرفی کتاب دعا و نیایش در کلام مولا امیرالمومنین علی علیه السلام
کتاب دعا و نیایش در کلام مولا امیرالمومنین علی علیه السلام، نیایشها و ستایشهای نهجالبلاغه است. این کتاب را پیام صدریه و مرتضی مسلماننژاد گردآوری کرده است.
درباره کتاب دعا و نیایش در کلام مولا امیرالمومنین علی علیه السلام
امامعلی(ع) تنها کسی بود که همواره همراه با پیامبراکرم‘ بود و استعداد ذاتی و علم حضوری را از آن بزرگوار دریافت کرد. امامعلی(ع) از آن زمان که پیامبر در خلوت غار حرا آماده دریافت وحی الهی میشد و پس از آن، در کنار او بود. او اولین مردی بود که اسلام آورد. در حالیکه ۱۰ سال بیشتر نداشت.
بدون تردید نقش عبادت و گفتگوی با خدا در زندگی امامعلی(ع) نقش اصیل و محوری داشته است و تمامی عرصههای زندگی آن بزرگوار مشحون از یاد و ذکر خداوند است. این کتاب شما را همراه میکند تا نیایشها و ستایشهای نهجالبلاغه را به صورت یکجا بخوانید و روح و روانتان را به این امام بزرگوار نزدیک کنید.
در این کتاب مؤلفان هر چند در ابتدا تمام موارد را در نظر داشتند؛ اما به دلیل عدم فزونی بر حجم کتاب و پرهیز از اطناب، تنها مباحث حمد و ثنا، تسبیح، مناجات و دعا را - که از متن نهجالبلاغه شریف استقصا گردید - در نظر آوردهاند. در نهایت با مراجعه به شروح نهجالبلاغه دریافتهایی از این مفاهیم تحت عنوان رهیافت تنظیم، همراه با اشاراتی - که به صورت پراکنده از متن نهجالبلاغه الهام گرفته شد یا از متون دیگر قابل تطبیق بود - ارائه شد. بدینترتیب تلاش بر این بود، دریافتهایی برای زندگی امروز از کلام مولای متقیان در قالبهای مذکور استخراج و ارائه گردد.
نهجالبلاغه، گزیده سخنان امام علیبنابیطالب(ع) است که توسط شریفرضی در رجب سال ۴۰۰قمری تدوین گردید. رضی علت تدوین نهجالبلاغه را پس از نوشتن کتابی در فضائل امیرمؤمنان(ع)، با عنوان«خصائصالائمه» به درخواست جمعی از دوستان و اهل علم بیان میکند. «تدوین کتابی که گزيده سخنان امام(ع) در زمينهها و موضوعات گوناگون از خطبهها، نامهها، پندها و دانش زيستن را در برداشته باشد. آن مردان فضل و دانش میدانستند كه اين سخنان، شگفتیهاى بلاغت و دُردانههاى فصاحت و گوهرهاى ادب و كلمات پر مغز و روشنگر دين و دنياست و اين مجموعه نفيس در هيچ كلام و كتابى يافت نمیشود این کتاب بخشی از نهجابلاغه است.
خواندن کتاب دعا و نیایش در کلام مولا امیرالمومنین علی علیه السلام را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام مسلمانان پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب دعا و نیایش در کلام مولا امیرالمومنین علی علیه السلام
پس به توفيق الهى كار تأليف را با گلچين خطبهها شروع كردم و آنگاه به سراغ نامههاى نيكو و سپس پندهاى زيبا و كلمات حكمتآميز رفتم و هريك از اين سه را در بخشى جداگانه آوردم و برگهايى نانوشته در كنارش نهادم تا كلماتى را كه احياناً جا مانده يا بعداً بهدست آيد اضافه كنم، و چنانچه كلامى از حضرت يافتم كه در اثناى گفتگو يا پاسخِ پرسوجو بوده يا براى هدفى ديگر غير از سه عنوان ذكر شده و قرارى كهبنيان گرديده، باشد در ضمن هر يك از بخشهايى كه مناسب و همخوانى بيشترى با هدف آن داشته باشد قرار دهم. و چهبسا آنچه برگزيدم با آن فصلها مناسب نباشد و كلمات زيبايى باشد كه از نظر نظم و نسق هماهنگ نيايد، و اين بدان جهت است كه مىخواستم نكتهها و سخنان برجسته و روشنگر را بياورم و قصدم صرفاً پيوستگى و هماهنگى نبوده است.
نهجالبلاغه پس از تدوین تا به امروز کانون توجه دانشمندان و اندیشمندان قرار گرفتهاست، بهطوریکه بسیاری از اهالی فضل و دانش از مکتبها و نحلههای گوناگون با مطالعه آن، زبان به ستایش گشوده و محتوای والای آنرا ستودهاند. بهنظر میرسد در این امر علل و عوامل گوناگونی دخالت داشته تا مجموعه آنها جایگاه ویژه و رفیعی برای این کتاب رقم بزند. برخی از این عوامل را میتوان به شرح زیر مورد توجه قرار داد:
- شخصیت والا و برتر امیرمؤمنان(ع) و جایگاه ویژه او در اسلام و جامعیّت او در همه مراتب و ویژگیهای منحصر به فرد او که او را در میان اصحاب ویژگی خاص بخشیده است؛
- فصاحت و بلاغت کلام امام(ع) که کلام او را پس از قرآنکریم و بلاغت نبوی در نقطه اوج قرار دادهاست؛
- جامعیّت و گسترش موضوعات نهجالبلاغه بهطوریکه مفاهیم بسیاری را در خود جای دادهاست؛
- نهجالبلاغه گویای بخشی از زندگی انسانی الهی است که توانست در دوران زمامداری خود و در کوران بحرانهایی که قاسطین و ناکثین و مارقین بر سر راهش ایجاد کردند، از عهده وظیفه زمامداری به نحو احسن بر آید؛
- نهجالبلاغه گویای تاریخ تطورات سیاسی جامعه پس از رحلت پیامبراکرم‘ است؛
- این کتاب بیانگر روحیههای گوناگون مردمان و به تعبیر دیگر بیانگر روانشناسی اجتماعی است؛
- این کتاب بیانگر راستین اصول اسلام، قرآن، عدالت و آزادی و دستیابی به حیاتطیبه است.
حجم
۱۷۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۱۷۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه