دانلود و خرید کتاب نشانه شناسی موسیقی فیلم تورج زاهدی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب نشانه شناسی موسیقی فیلم

کتاب نشانه شناسی موسیقی فیلم

نویسنده:تورج زاهدی
امتیاز:
۲.۲از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب نشانه شناسی موسیقی فیلم

کتاب نشانه شناسی موسیقی فیلم اثری از تورج زاهدی است که در انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. این کتاب در تلاش است تا مرزی مشترک میان دو هنر ساخت فیلم و آهنگ‌سازی برای فیلم پیدا کند.

درباره کتاب نشانه شناسی موسیقی فیلم

نشانه شناسی موسیقی فیلم اولین اثر تالیفی است که در این زمینه منتشر شده است. تورج زاهدی که خودش سابقه و تجربه بلندبالایی در نقد و همچنین آهنگسازی دارد در این کتاب مرز مشترکی میان این دو هنر ارزشمند پیدا می‌کند. 

فصل اول کتاب درباره مبحث نشانه شناسی است. به این ترتیب مخاطبان با اطلاعات کلیدی که لازم است درباره این موضوع داشته باشند، آشنا می‌شوند. فصل دوم نشانه شناسی موسیقی است و ذهن را آماده ورود به فصل بعد می‌کند که به نشانه شناسی موسیقی فیلم اختصاص دارد. در این بخش مفاهیم کلی و فراگیر موسیقی فیلم را در سطح جهان بررسی می‌شوند و نشانه‌ شناسی آن هم، فارغ از مولفه‌های بومی سینمای ایران، بررسی می‌شود. 

بخش بعدی کتاب درباره موسیقی ایرانی است. زاهدی در این بخش، گونه‌های مختلف این هنر را بر‌می‌شمرد و سپس به نشانه‌ شناسی هر یک از سازهای اصیل ایرانی می‌پردازد. سازهایی مانند تار، سه‌تار، سنتور، نی و کمانچه را از منظر نشانه‌ شناسی در این اثر ارزیابی می‌شوند.

کتاب نشانه شناسی موسیقی فیلم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم 

هنرمندان سینما، فیلمسازان و اهالی موسیقی و آهنگسازان، مخاطبان کتاب نشانه شناسی موسیقی فیلم هستند.

بخشی از کتاب نشانه شناسی موسیقی فیلم

اگر يک تماشاگر علاقمند سينما، در کنار ميز مؤويلا، حضور يابد و معارضۀ آهنگساز و کارگردان را، در مورد انتخاب صحنه‏هاى نيازمند به موسيقى، و زمان‏بندى آن‏ها، از نزديک شاهد باشد، بسيار لذت خواهد برد؛ و البته دچار شگفتى هم خواهد شد.

به عنوان مثال، کارگردان در مورد يک نگاه مؤکد از سوى شخصيت اول فيلمش سخت کليد مى‏کند؛ و با علاقمندى در اثبات ضرورت موسيقى براى اين نگاه داد سخن مى‏دهد؛ و پس از اینکه آهنگساز را در اين خصوص قانع کرد، در پاسخ به اين پرسش او، که نگاه مزبور چه تعبير و تفسيرى دارد، و موسيقى او بايستى بر اساس چه مفاهيمى ساخته شود، و چه مطالبى را در ساختار اثرش ارائه دهد، ساعت‏ها به توضيح مى‏پردازد، و حتى از شروح فلسفى و روانشناختى هم دريغ نمى‏ورزد!

عاقبت، وقتى که نوبت زمان‏بندى مى‏شود، کارگردان پس از چندين بار عقب و جلو بردن تصوير، با نشان دادن حرکت سر بازيگر که تمام رخ به سوى دوربين مى‏چرخد، مى‏گويد: «از اينجا، تا...»، و سپس به اندازۀ چند فريم، فيلم را جلو مى‏برد و روى اولين فريم از نماى بعدى نگاه مى‏دارد؛ و با خونسردى مى‏افزايد؛ «... تا اينجا».

تنگناى زمانى

آهنگساز بخت برگشته، تصوير را روى ميز مؤويلا تنظيم مى‏کند، و همين که آن را به راه مى‏اندازد، هم‌زمان با نماى چرخيدنِ سرِ بازيگر، مترونم را هم به راه مى‏اندازد؛ و چون خيلى زود، چند فريم باقى‏مانده مى‏گذرند و نماى بعدى روى صفحۀ مانيتور ظاهر مى‏شود، دکمه ايست مترونم را نيز هم‌زمان با آن مى‏زند. حالا وقت آن است که نگاهش را از مانيتور ميز مؤويلا برگرفته، و به عقربه‏هاى مترونمش بدوزد؛ و در کمال ناباورى و نارضايتى ببيند فقط چهار ثانيه گذشته است!

معنى‏اش اين است که آهنگساز مزبور، بايستى تمى بسازد که مدت زمانش فقط چهار ثانيه باشد؛ و درعين حال تمام خواسته‏هاى کارگردان را نيز، که ضمن نطق غرايى قريب نيم ساعت به طول انجاميد، طى اين چهار ثانيه بيان کند. البته هميشه چنين نيست، و در قطعات بعدى، مدت زمان بيشترى در اختيار آهنگساز قرار مى‏گيرد؛ و او مى‏تواند در صحنه‌‏هاى بعدى، قطعاتى بسازد که هشت الى ده ثانيه طولِ زمانى داشته باشند!

محسن
۱۴۰۱/۰۶/۲۶

جدای از بحث های فنی و علمی( که دانشش رو ندارم تا اطهار نظر کنم)، باید گفت آیا این روش نوشتار، یعنی استفاده افراطی از کلمات و اصطلاحات عربی و کنایه ها و تمثیلات با محتوای کتاب که تحلیل موسیقی

- بیشتر
آشنایی با فلسفه‌ی هنر و زیبایی‌شناسی
سجاد باغبان ماهر
آشنایی با آرای متفکران درباره‌ی هنر؛ جلد اول (هنر و زیبایی در نظر متفکران شرق)
محمد مددپور
هنر نقد هنری
علی اصغر قره باغی
مفاهیم کلیدی تاریخ هنر
ج‍ان‍ات‍ان‌ ه‍ری‍س‌
تحلیل نشانه معناشناختی تصویر
حمیدرضا شعیری
درآمدی بر مطالعات سینمایی
اد سیکوف
پیدایش موسیقی مردم‌پسند در ایران
ساسان فاطمی
بنیان‌های نظری و عملی موسیقی فیلم: با رویکرد سینمای کشورهای اسلامی
محمدرضا آزاده فر
تاریخ موسیقی غرب
هیو ام. میلر
هنر از دریچه نظریه
مهدی انصاری
تقسیم بندی سینمایی
علی‌رضا کاوه
مبانی نشانه شناسی
دانیل چندلر
موسیقی در قاب نقاشان جهان
پدرام حکیم زاده
سرگذشت هنر در تمدن اسلامی
حسن بلخاری
بیان اندیشه در موسیقی
س‍ی‍دن‍ی‌ وال‍ت‍ر ف‍ی‍ن‍ک‍ل‍شت‍ای‍ن‌
نقصان معنا
آلرژیرداس ژولین گرمس
آشنایی با آرای متفکران درباره‌ی هنر؛ جلد سوم و چهارم (هنر و زیبایی نزد متفکران مسیحی و مسلمان)
محمد مددپور
کنسرت برای کودکان و نوجوانان
لئونارد برنستاین
جشن و موسیقی در فرهنگ‌های شهری ایرانی
ساسان فاطمی
آشنایی با فلسفه‌ هنر
حسن بلخاری

حجم

۵٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۳۲۸ صفحه

حجم

۵٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۳۲۸ صفحه

قیمت:
۹۸,۰۰۰
تومان