کتاب چپ دست ها بدانند
معرفی کتاب چپ دست ها بدانند
کتاب چپ دست ها بدانند اثری از هنگامه علی بیک و سید عبدالحمید انگجی است. در این کتاب چپ دستی، یک صفت مفید شناخته شده است و نویسندگان درباره چرایی چپ دستی و تمام مسائلی که پیرامون آن وجود دارد، صحبت کردهاند.
درباره کتاب چپ دست ها بدانند
تعداد افراد چپ دست در سراسر دنیا تقریبا ده درصد جمعیت کل است و این موضوع باعث شده است تا تقریبا تمام امکانات مناسب راست دستها طراحی شود. اگر چپ دست هستید شاید این موضوع را از امتحانات مدرسه و انتخاب جای مناسب برای نشستن و پاسخ دادن به سوالات به یاد داشته باشید. جالبتر اینکه در گذشتهای نه چندان دور، چپ دستی را صفتی شیطانی میدانستند و در مدرسه دست چپ بچهها را میبستند تا آنها را وادار کنند که با دست راست بنویسند.
این موضوع و چند عامل دیگر سبب شده است تا نگاه نسبت به چپ دستها چندان نگاه جالبی نباشد. در سالهای اخیر در تقویم جهانی روزی به عنوان روز جهانی چپ دستی در نظر گرفته شده است تا به مردم جهان یادآور شود که به این درصد از جمعیت، تفاوتها و نیازهایشان نیز توجه و احترام لازم گذاشته شود.
هنگامه علی بیک و سید عبدالحمید انگجی در کتاب چپ دست ها بدانند درباره دلایل و چگونگی چپ دستی صحبت میکنند و با بررسی فعالیت نیم کرههای مغز و دگرگونی غالبیت آن در بازه عمر یک فرد، ارتباطات میان دست، مغز و خلق و خو را مورد مطالعه قرار میدهند.
کتاب چپ دست ها بدانند را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
چپ دست ها بدانند یک کتاب جالب و مفید برای تمام علاقهمندان به مطالعات روانشناسی است. اگر چپ دست هستید، حتما این کتاب را بخوانید.
درباره هنگامه علی بیک
هنگامه علی بیک در سال ۱۳۴۱ متولد شد. او دارای مدرک دکترا در رشته زیستشناسی انسان از دانشگاه وین کشور اتریش است. هنگامه علی بیک از سال ۱۳۷۵ مدرس و عضو هیأت علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه آزاد اسلامی است. او همچنین کتاب «تکامل موجودات زنده» را منتشر کرده است که به چاپ یازدهم رسیده است.
درباره سید عبدالحمید انگجی
سید عبدالحمید انگجی در سال ۱۳۵۴ متولد شد. او در رشته ژنتیک و بیوتکنولوژی تا مقطع دکتری تحصیل کرده است و عضو هیأت علمی گروه سلولی و مولکولی دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی است. سید عبدالحمید گنجی مقالات و کتب بسیاری را هم منتشر کرده است که از میان آنها میتوان به «کتاب چندشکلی تکنوکلئوتیدی (کاربردها و تکنیکها)» اشاره کرد.
بخشی از کتاب چپ دست ها بدانند
انواع ترجیحات مربوط به دست (گروه های کلی):
بسیاری، ترجیحدستی را یک ویژگی مخصوص انسان میدانند که از طریق تقسیم نامتعادل مهارتهای حرکتی ظریف بین دستهای راست و چپ تعیین میشود. در این راستا چهار نوع گوناگون ازترجیحدستی قابل شناسایی است:
۱) راستدستی که از عمومیت بیشتری برخوردار است. یک راستدست هنگام اجرای یک وظیفه با دست راست خود ماهرانهتر عمل میکند. این وظیفه فقط محدود به شاخص نوشتن نیست بلکه شامل وظایف ظریف حرکتی دیگر نظیر فنجان به دست گرفتن، چکش زدن، چاقو به دست گرفتن، پرتاب کردن و... نیز است.
۲) چپدستی که در مقایسه با راستدستی عمومیت کمتری دارد. افراد چپدست هنگام انجام یک وظیفه با دست چپ خود ماهرانهتر عمل میکنند.
۳) مخلوطدستی که بسیار نادر است (کمتر از ۱ درصد از جمعیت جهان). مخلوطدستها که غالبین متقاطع نیز نامیده میشوند، قابلیت این را دارند که وظایف گوناگون را با دستهای متفاوت انجام دهند.
۴) دو دستتوانی یا ذوالیمینین که بهشدت نادر است. این افراد تمام وظایف را بهخوبی و بهطور مساوی با هر دو دست انجام میدهند. در اجتماع اطراف خود دودستتوانهایی را میبینیم که در اصل چپدست بودهاند ولی آموختهاند در مدرسه برای انجام فعالیتهای مختلف از دست راست خود استفاده کنند. از آنجا که بیشتر لوازم مورد استفاده روزمره همانند دربازکن، قیچی، چاقو و... نامتقارن ساخته شدهاند و در اصل برای راستدستها طراحی شدهاند، بسیاری از افراد چپدست آموختهاند به دلیل فقدان مدلهایی از این لوازم برای چپدستها از دست راست خود استفاده کنند و دست غیرغالبشان را نیز پرورش دهند. دودستتوانها غالباً ترغیب به انجام فعالیتهایی دارند که نیازمند داشتن مهارت در هر دو دست است همانند تردستی، نواختن کیبرد یا ضرب (پرکاشن)، جراحی، بادی بوکسینگ، نبردهای رزمی و شنا.
حجم
۸۱۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۳۵ صفحه
حجم
۸۱۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۳۵ صفحه
نظرات کاربران
از نویسندگان این کتاب متشکرم که توجه ویژه ای به ما چپ دست ها کرده اند و از لحاظ علمی و روانشناختی فرق بین چپ دست ها و راست دست ها را بیان کرده.
به جز قسمت هایی که بیشتر مفاهیم واصطلاحات پزشکی به کاررفته بود که برای عموم فهم آن سخت است ،درکل به خوبی مفهوم چپ دستی ومشکلاتشان ودیدگاه های گذشته وحال درمورد آن هارا شرح داده بودواین که چقدر درحقشان در