دانلود و خرید کتاب تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰ زهرا صادقی

معرفی کتاب تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰

کتاب تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰ نوشته زهرا صادقی است. این کتاب یکی از کتاب‌های مجموعه تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی است که به یکی از بزرگترین اتفاقات تاریخ ایران می‌پردازد.

درباره کتاب تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰

از حوادث مهم و تأثیرگذار در تاریخ جمهوری اسلامی‌ایران حادثه‌ی هفتم تیر سال ۱۳۶۰ می‌باشد. در این حادثه بیش از هفتاد تن از مسئوالن و مدیران و دست اندر‌کاران نظام نوپای اسلامی ‌به شهادت رسیدند، لذا این واقعه از چند منظر قابل بررسی و تحقیق است. سازمان مجاهدین خلق ‌که از این پس با عنوان «منافقین» شناخته شدند، تدار‌ک چنین جنایت هولنا‌ک را دیده بودند. منافقین با قتل و ‌کشتار ‌کورِ ِ مردم عادی طرفدار انقلاب در سطح شهر و ترور و شهادت مسئولان نظام بر این باور بودند ‌که به سرعت نظام جمهوری اسلامی‌ سرنگون خواهد گردید، ضمن این‌که رژیم بعثی عراق هم حملات سنگین و گسترده‌ای علیه‌ ایران آغاز ‌کرده و ارتش هم در بدترین وضعیت خود قرار داشت. در واقعه‌ غمبار هفتم تیر سال ۱۳۶۰ گلچینی از بهترین نیروهای انقلاب به شهادت رسیدند؛ نیروهایی ‌که هر یک مبارز و مجاهد پرتلاشی بودند و انقلاب اسلامی‌ در استمرار مسیر خود به وجود آن افراد لایق نیازمند بود ‌که در رأس آنها شهید مظلوم آیت‌الله د‌کتر بهشتی، رئیس دیوان عالی ‌کشور و دبیر‌کل حزب جمهوری اسلامی‌قرار داشت. مر‌کز اسناد انقلاب اسلامی ‌برای تبیین و تشریح بیشتر حوادث تاریخ انقلاب اسلامی‌انجام پژوهشی براساس خاطرات شفاهی تحت عنوان «تاریخ شفاهی حادثه‌ی هفتم تیر ۱۳۶۰ »را در دستور ‌کار خود قرار داد ‌که ‌اینک در اختیار محققان و علاقه مندان تاریخ انقلاب اسلامی‌قرار می‌گیرد.

خواندن کتاب تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به شناخت تاریخ معاصر ایران پیشنهاد می‌کنیم

بخشی از کتاب تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰

به دنبال تنش‌های به وجودآمده در فضای سیاسی ‌کشور، در روز هفتم تیر ماه در دفتر حزب جمهوری اسلامی‌ بمبی منفجر شد ‌که در اثر این انفجار د‌کتر بهشتی دبیر‌کل حزب و ۷۲ تن از اعضای حزب جمهوری، چند وزیر و تعدادی از نمایندگان مجلس به شهادت رسیدند. با تحقیقات انجام شده مشخص گردید ‌که ‌کار گذاشتن بمب در دفتر حزب توسط فردی به نام »«کلاهی» ‌که هم زمان عضو سازمان منافقین و حزب جمهوری بود، صورت گرفته است. به دنبال فاجعه‌ی هفتم تیر، مردم انقلابی با حضوری گسترده شهدا را تشییع ‌کردند و با شعارهای انقلابی خود به مخالفت با سازمان منافقین و ‌کشورهای بیگانه پرداختند. بی رحمی ‌و خشونت‌ورزی این سازمان، در این حادثه به اندازه‌ای بود ‌که هنوز شاهدان این واقعه، فاجعه‌ی آن را با وجود گذشت زمان خوب به‌یاد دارند. چگونگی انفجار بمب در دفتر حزب، باقی ماندن عده‌ای از افراد در زیر آوار و چگونگی نجات آنها، برگزاری مراسم تشییع باشکوه برای شهید بهشتی و ۷۲ تن از یارانش و از همه مهم‌تر خیانت سازمان مجاهدین به ‌کشور، وقایعی است ‌که امروز بخشی از تاریخ ‌کشور و دوره‌ی انقلاب اسلامی‌به شمار می‌آید. از این رو نگارنده در تدوین این اثر تلاش ‌کرده است ضمن مصاحبه با شاهدان عینی حادثه‌ی هفتم تیر، تحقیق خود را وارد عرصه‌ی تدوین تاریخ شفاهی نماید. هر چند در مورد این حادثه نوشته‌های متعددی منتشر شده است، ولی مطالعه‌ی این رویداد مهم تاریخ انقلاب اسلامی‌به صورت تاریخ شفاهی، ‌کار جدیدی به شمار می‌آید. در تألیف این ‌کتاب دشواری‌هایی فراروی پژوهشگر قرار داشته است. ‌کمبود اطلاعات درباره‌ی حادثه‌ی هفتم تیر از جمله‌ی این دشواری‌ها می‌باشد. اند‌ک اطلاعات به دست آمده می‌بایست توسط مصاحبه با بازماندگان این حادثه تکمیل می‌شد. لذا تلاش گردید فهرستی از اسامی‌افراد مطلع و آگاه در این باره تنظیم شود و از آنجایی ‌که امکان ایجاد ارتباط و تماس مستقیم با افراد برای انجام مصاحبه نبود، تلاش شد تا از طریق مرجع این حادثه، «بنیاد هفتم تیر» این امکان به وجود آید. با وجود تلاش‌های زیاد، بسیاری از افراد از انجام مصاحبه خودداری ‌کردند. 

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۴٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۶۸ صفحه

حجم

۴٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۶۸ صفحه

قیمت:
۶۴,۰۰۰
تومان